Statistika

Mel Gibson Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Mel Gibson Kratke informacije
Visina5 ft 9¾ in
Težina97 kg
Datum rođenja3. siječnja 1956
Horoskopski znakJarac
DjevojkaRosalind Ross

Mel Colmcille Gerard Gibson jedan je od najvećih američkih glumaca i filmaša, poznat po svom kontroverznom filmu Strast Krista 2004. u njegovoj režiji. Film je postao R film s najboljom ocjenom te godine. Ova holivudska zvijezda hipnotičkih plavih očiju izvela je neke izvanredne performanse u Ludi Max Trilogija i Smrtonosno oružje niz. Režirao je i nekoliko drugih blockbuster filmova poput Hrabro srce (1995), Apokalipto (2006) i Pila za noževe (2016.). Gibson je osvojio Oscara za "Najbolju režiju" za Hrabro srce i uspio dobiti dvije nagrade Oskar za Pila za noževe.

Gibson je glumio i u filmovima poput Patriot (2000), Otkupnina (1996) iPovrat (1999) koji je postigao ogroman financijski uspjeh na blagajnama. Mel Gibson također je prva osoba koja je 1985. godine u dobi od 29 godina u časopisu People Magazine dobila titulu "Najseksi muškarac živ".

Rođeno ime

Mel Colmcille Gerard Gibson

Nadimak

Mel, luda Mel, Gibbo

Mel Gibson na fotopozivu Blood Father tijekom 69. godišnjeg festivala u Cannesu u Francuskoj 21. svibnja 2016

Znak sunca

Jarac

Rođeno mjesto

Peekskill, New York, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Nakon što se njegova obitelj preselila u Australiju, upisan je uKatolički koledž sv u Novom Južnom Walesu, gdje je stekao obrazovanje od članova Kongregacije kršćanske braće. Nakon toga upisan je uAsquith Boys High School u sjevernom Sydneyu.

Nakon diplome, njegova je sestra poslala molbu u njegovo ime na Nacionalni institut dramske umjetnosti u Sydneyu, gdje je primljen nakon audicije. Institut je diplomirao 1977.

Okupacija

Glumac, filmski redatelj i producent, scenarist

Obitelj

 • Otac - Hutton Gibson (književnik, kritičar, veteran iz Drugog svjetskog rata)
 • Majka - Anne Patricia (domaćica)
 • Braća i sestre - Donal Gibson (mlađi brat) (glumac), Kevin Gibson (brat), Andrew Gibson (brat), Daniel Gibson (brat), Christopher Gibson (brat), Patricia Gibson (sestra), Sheila Gibson (sestra), Mary Bridget Gibson (Sestra), Maura Gibson (Sestra), Anne Gibson (Sestra)
 • Drugi - Eva Mylott (baka po ocu) (Opera Contralto), John Hutton Gibson (djed po ocu) (duhanski poduzetnik)

Menadžer

Mel Gibson ranije su zastupali William Morris Endeavour, ali su ga napustili nakon što su se pojavile optužbe za obiteljsko zlostavljanje i antisemitizam.

Trenutno ga zastupa Shanahan Management Pty Ltd.

Izgraditi

Bodibilder

Visina

5 ft 9¾ in ili 177 cm

Težina

97 kg ili 214 lbs

Djevojka / supružnik

Mel Gibson je hodala -

 1. Robyn Moore (1977-2006) - Mel Gibson upoznala je australsku glumicu Robyn Moore 1977. nakon što je zaokružila pucnjavu za Ludi Max. Robyn, koja je radila kao stomatološka sestra, živjela je u istoj kući kao i Mel u Adelaideu. Izlazili su oko 3 godine prije nego što su se vjenčali 7. lipnja 1980. na rimokatoličkoj ceremoniji u Forestvilleu. Njihovo prvo dijete, kći Hannah rođena je 1980. Hannah je tijekom godina pratilo 6 braće. Mel i Robyn razdvojili su se u srpnju 2006. godine, što je prema Gibsonu izazvalo njegovo uhićenje u pijanom stanju u Malibuu istog mjeseca. Robyn je podnijela zahtjev za razvod u travnju 2009., a finalizirana je u prosincu 2011. godine.
 2. Oksana Grigorieva (2008. - 2010.) - Nakon razvoda, Gibson se preselio kod ruske pijanistice Oksane Grigorieve, koju je slikao kako se grli na plaži u ožujku 2009. 30. listopada 2009, Grigorieva je rodila djevojčicu Luciju. Međutim, stvari su se ubrzo počele raspletati jer su u travnju 2010. javno objavile podjelu, a dva mjeseca kasnije podnijela je zahtjev za zabranu pristupa Gibsonu.
 3. Oksana Počepa (2009.) - Izvješteno je da je Mel Gibson imala kratku vezu 2009. s ruskom pop pjevačicom i modelom Oksanom Počepom. Slike Gibsona kako grli Pochepu na njegovom imanju na plaži u Kostariki također su postale javne.
 4. Violet Kowal (2007. - 2009.) - Mel je imala niz plaćenih udruživanja s pratnjom Violet Kowal počevši od 2007. godine kada se odvajao od prve supruge. Violet je otkrila da ju je upoznao dok je bio u vezi s Grigorievom.
 5. Rosalind Ross (Od 2014. do danas) - Mel Gibson upoznala se sa scenaristicom Rosalind Ross 2014. godine kada se prijavila za posao u njegovoj produkcijskoj tvrtki. Njihova se veza pomaknula za nekoliko koraka više kada je Rosalind, koja je bivša prvakinja u konjičkom skoku, ispratila Gibsona na njegov ranč od 500 hektara u Kostariki. Ross i Rosalind imaju zajedničko dijete, sina Larsa Gerarda (r. 20. siječnja 2017.). Bilo je to Melovo 9. dijete.
Mel Gibson s Rosalind Ross na projekciji Hacksaw Ridgea u listopadu 2016

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Irskog je podrijetla s majčine strane, a irskog i australskog podrijetla s očeve strane.

Boja kose

Tamno smeđa

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Robusne zgodne crte lica
 • Ozbiljno, bogat glas
 • Duboko plave oči
 • Intenzivna persona
Mel Gibson pokazuje svoju stasitu građu dok je u kolovozu 2013. stigao u teretanu u Los Angelesu

Potvrde robne marke

Iako je bio jedan od najpoznatijih glumaca svoje generacije, Mel Gibson svoje je preporuke držao vrlo nisko.

Napravio je jednu regionalnu reklamu za Laso u 2003. i još jedan TV oglas za Nutritivno zdravstveno savezništvo izražavajući zabrinutost zbog ograničene dobrovoljne upotrebe vitamina kao državljani SAD-a.

Mel je viđena i u reklami za Subaru.

Religija

Rimokatoličanstvo

Najpoznatiji po

 • Glumi u povijesnoj drami, Hrabro srce, za što je osvojio i Oskarovu nagradu za najbolju režiju.
 • Igrajući glavnu ulogu u Smrtonosno oružje filmska serija.

Prvi film

Mel Gibson je na filmu debitirao s filmom surferaLjetni grad 1977. godine, gdje je glumio glavnu ulogu kao kapica.

Prva TV emisija

Prvi put se pojavio u TV emisiji u dramskoj serijiSullivani u samo 1 epizodi 1976. za ulogu Raya Hendersona.

Osobni trener

Meka Gibsonova tjelesna građa u poodmakloj dobi privukla je navode o uporabi steroida. Ali opovrgnuo je takve glasine u intervjuu za USA Today i pripisao je svojoj discipliniranoj rutini vježbanja.

U pripremi za svoju ulogu u Mačeta ubija i Potrošni materijal 3, radio je tri puta tjedno sa svakom seansom u trajanju od 3 sata. Svaka sesija sastojala se od kardio, aerobika i laganog dizanja utega. Iz prehrane je izuzeo šećer, tjesteninu i krumpir, a uvelike se oslanjao na ribu i zeleno povrće.

Mel Gibson Omiljene stvari

 • Knjiga - 1984 (Po George Orwell)
 • Filmovi - Velika zemlja (1958), Dvostruka odšteta (1944), Spartakus (1960)
 • Film Mad Max - Ludi Max 2: Ratnik na cesti (1981)

Izvor - Uži izbor, IMDb

Mel Gibson na posebnoj projekciji Hacksaw Ridgea u New Orleansu u listopadu 2016

Činjenice o Mel Gibson

 1. Mel Gibson postala je prva osoba koja je 1985. godine u časopisu People Magazine dobila naslov "Najseksi muškarac živ".
 2. Dvije godine zaredom (1990. i 1991.) proglašen je na listi "50 najljepših ljudi na svijetu" od strane časopisa People.
 3. Za njegov film Strast Krista (2004), potrošio je oko 25 milijuna dolara iz vlastitog džepa i počeo se baviti istraživanjem otprilike 12 godina prije izlaska filma.
 4. Melino prvo ime nadahnuo je irski svetac Mel iz 5. stoljeća.
 5. O njemu se razmišljalo da igra ulogu James Bond u dva filma. Međutim, prvi put je okrenut zbog toga što nije Britanac, a drugi put zbog zauzetosti u pucanju Hrabro srce (1995).
 6. Još jedna značajna uloga koju je odbio zbog svoje predanosti Hrabro srce je bio od Harveyja Denta u Batman zauvijek (1995).
 7. U prosincu 1991. upleten je u veliku polemiku nakon što je optužen za homofobne i anti-LGBT komentare u intervjuu datom španjolskim novinama El País.
 8. 1997. godine počašćen je počasnom titulom časnika reda Australije, koja je dodijeljena za njegove posebne usluge australskoj filmskoj industriji.
 9. Godine 2006. stvorio je kontroverzu usmjerivši antisemitsku tiradu prema policajcu za uhićenje nakon što je uhvaćen u vožnji s otvorenom bocom alkohola.
 10. Nije prisutan na društvenim mrežama.