Hrvači

Geeta Phogat Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Geeta Phogat Kratke informacije
Visina5 ft 4 in
Težina66 kg
Datum rođenja15. prosinca 1988
Horoskopski znakStrijelac
SuprugPawan Kumar

Geeta Phogat je indijski hrvač slobodnim stilom koji potječe iz uspješne hrvačke obitelji Phogat i nadaleko ga se smatra jednim od pionira u usponu hrvačkog zvanja u Indiji. Prva indijska zlatna medalja u hrvanju osvojila je Indiju kada je trijumfirala 2010. godine Igre Commonwealtha u Delhiju. U 2012. godini postala je i prva indijska hrvačica koja se kvalificirala za Olimpijske ljetne igre kada je 2012. godine osvojila Zlatnu medalju Hrvanje FILA Azijski olimpijski kvalifikacijski turnir u Kazahstanu. Iste godine indijska vlada počastila ju je prestižnom nagradom Arjuna.

Rođeno ime

Geeta Kumari Phogat

Nadimak

Geeta

Geeta Phogat kako se vidi u Instagram postu u ožujku 2019

Znak sunca

Strijelac

Rođeno mjesto

Balali, Charkhi Dadri, Bhiwani, Haryana, Indija

Rezidencija

Vrijeme dijeli između Haryane u Indiji i New Delhija u Indiji.

Nacionalnost

Indijanac

Okupacija

Hrvač slobodnog stila

Geeta Phogat kako se vidi u Instagram postu u prosincu 2019

Obitelj

 • Otac - Mahavir Singh Phogat (bivši hrvač amater, trener hrvanja, političar, Nagrada Dronacharya Pobjednik)
 • Majka - Daya Shobha Kaur
 • Braća i sestre - Babita Kumari Phogat (mlađa sestra) (slobodni hrvač, Nagrada Arjuna Pobjednik), Ritu Phogat (mlađa sestra) (hrvač slobodnim stilom, mješoviti borilački umjetnik), Sangita Phogat (mlađa sestra) (hrvač), Dushyant Phogat (mlađi brat) (hrvač)
 • Drugi- Vinesh Phogat (mlađi rođak po ocu) (slobodni hrvač, Nagrada Arjuna Pobjednik), Priyanka Phogat (mlađi rođak po ocu) (hrvač slobodnim stilom), Vivek Suhag (šurjak) (hrvač), Somvir Rathee (šurjak), Rajpal Phogat (ujak po ocu, pokojni), Man Singh ( Djed po ocu)

Menadžer

Zastupa je Tripti Singh, osobni i poslovni menadžer.

Izgraditi

Atletski

Visina

5 ft 4 in ili 162,5 cm

Težina

66 kg ili 145,5 lbs

Dečko / supružnik

Geeta je izlazila -

 1. Pawan Kumar (Od 2016. do danas) - Geeta se udala za kolegu indijskog hrvača slobodnog stila Pawana Kumara (zvanog Pawan Saroha) 20. studenog 2016. Par ima zajedničkog sina koji se zove Arjun Pawan Saroha (rođen u prosincu 2019.).
Geeta Phogat i Pawan Kumar, kako su se vidjeli u rujnu 2019

Rasa / etnička pripadnost

Azijska (indijska)

Boja kose

Crno

Boja očiju

Tamno smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Tonirane tjelesne građe
 • Duga, ravna kosa
 • Ljubazan osmijeh
 • Je li ime njenog supruga Pawana istetovirano na njezinoj lijevoj ruci

Religija

hinduizam

Geeta Phogat kao nakon glasanja na lokalnim izborima u listopadu 2019

Činjenice o Geeti Phogat

 1. Osim što je 2010. osvojio Zlatnu medalju Igre Commonwealtha u Delhiju, Geeta je također osvojila Zlatnu medalju na Prvenstvo u hrvanju Commonwealtha događaj 2009. u Jalandharu i 2011. u Melbourneu. Također je osvojila srebrnu medalju na priredbi 2013. u Johannesburgu.
 2. Geeta je osvojila brončanu medalju 2012. godine Svjetsko prvenstvo u hrvanju održanoj u Alberti u Kanadi. Također je zauzela treće mjesto u izdanjima A za 2012. i 2015. godinusian prvenstvo u hrvanju. U prva 2 od ova 3 događaja, ona se sukobila s medaljama nakon primjene pravila Repechage.
 3. Bollywoodski hit iz 2016. godine Dangal temeljila se na njezinom životu i borbama njezina oca koji je trenirao sve sestre Phogat. Stvarni hrvač Pooja Dhanda koji je u početku odabran da u filmu prikaže lik Geetine mlađe sestre Babite, to nije mogao učiniti zbog nepravodobne ozljede. Pooja je, usput rečeno, pobijedio obje Geete (2018 Igre Commonwealtha selekcijska ispitivanja) i Babita (finale 2013 Državno prvenstvo) u hrvačkim prvenstvima u stvarnom životu.
 4. Geeta je osvojila srebrnu medalju 2013. godine Memorijalni turnir Dave Schultz i brončanu medalju na izdanju turnira 2014. godine.
 5. 2017. sudjelovala je u osmoj sezoni reality serije zasnovane na vratolomijama Faktor straha: Khatron Ke Khiladi.

Istaknuta slika Geeta Phogat / Instagram