Statistika

Dave Chappelle Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Dave Chappelle Kratke informacije
Visina5 stopa 11 inča
Težina78 kg
Datum rođenja24. kolovoza 1973
Horoskopski znakDjevica
SuprugElaine Mendoza Erfe

Dave Chappelle jedan je od najboljih stand-up komičara u SAD-u. Nakon što je počeo kao stand-up komičar, slavu je pronašao kao voditelj i kreator crtane humoristične emisije,Chappelle’s Show.Zapravo je bio toliko uspješan u showu da mu je Comedy Central ponudio ugovor vrijedan 50 milijuna dolara. Međutim, okrenuo je leđa popularnosti popularnosti i unosnom ugovoru kako bi se vratio stand-up komediji. Frustrirao ga je kreativni smjer kojim je emisija krenula i način na koji su Afroamerikance prikazivali na TV-u. Utvrdio se kao jedan od najboljih u poslu, a pojavljivao se i u raznim filmovima.

Rođeno ime

David Khari Webber Chappelle

Nadimak

Dave

Dave Chappelle kako je viđen 2018. godine

Znak sunca

Djevica

Rođeno mjesto

Washington, DC, Sjedinjene Države

Rezidencija

Chappelle živi s obitelji na farmi od 65 hektara u blizini Yellow Springsa u državi Ohio. Prije toga živio je u New Yorku, ali se nakon očeve smrti preselio u Ohio.

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Dave Chappelle otišao je Osnovna škola Woodlin. Kasnije je otišao uUmjetnička škola Duke Ellingtongdje je studirao kazališnu umjetnost. Diplomirao je kod Dukea Ellingtona 1991. godine.

Okupacija

Glumac, komičar, književnik, producent

Obitelj

 • Otac -William David Chappelle III (radio kao statističar i profesor na koledžu Antioch u Yellow Springsu)
 • Majko -Yvonne K. Chappelle Seon (radila je kao profesorica na Sveučilištu Maryland, sveučilištu Howard i Community College of Prince George. Bila je zaposlena i kod premijera Konga, Patricea Lumumbe.)
 • Braća i sestre -Felicia Chappelle Jones (starija sestra), William S. Chappelle (stariji brat)
 • Ostalo -Henry Talmage Chappelle (djed po ocu), Leola Webber (baka po ocu), George Raymond Reed (djed po majci), Beatrice Murray (baka po majci), biskup William D. Chappelle (pradjed) (predsjednik sveučilišta Allen)

Menadžer

Davea Chappellea zastupa The Gersh Agency, Inc.

Žanr

Komedija promatranja, Nadrealni humor, Skica komedija, Crna komedija, Plava komedija, Satira

Instrumenti

Vokalni

Označiti

Nepotpisan

Njegov je rad objavljen putemSamo za smijeh.

Izgraditi

Atletski

Visina

5 ft 11 in ili 180 cm

Težina

78 kg ili 172 lbs

Djevojka / supružnik

Dave Chappelle je hodao -

 1. Elaine Mendoza Erfe (2001.-danas) - 2001. Dave se oženio Elaine Mendoza Erfe s kojom je izlazio prilično dugo. Tijekom njihova braka rodila je 2 sina Sulaymana i Ibrahima te kćer Sonal.
Dave Chappelle (Druga desnica) uživajući u svom vremenu u listopadu 2018. godine

Rasa / etnička pripadnost

Crno

Ima porijeklo Afroamerikanaca, Bjelokosti i Afričko-Grenadije.

Boja kose

Crno

Boja očiju

Tamno smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

Ćelav

Potvrde robne marke

Dave Chappelle pojavio se u TV reklamama za popularne marke i proizvode, uključujući Desni stražar ekstremno dezodorans iKoka kola.

Također je prikazan u radijskoj reklami za Pepsi.

Dave Chappelle viđen u listopadu 2007

Religija

Na islam je prešao 1998. godine.

U svibnju 2005. otvorio je svoja vjerska stajališta u intervjuu za Vrijeme magazin jer je otkrio da je izbjegavao javno raspravljati o svojoj vjeri jer nije želio da ljudi njegove nedostatke i slabosti povezuju s njegovom religijom.

Najpoznatiji po

 • Nakon što se pojavio u sporednim ulogama u popularnim filmovima poputNutty Professor, Blue Streak, Con Air, i Imaš poštu
 • Biti jedan od najboljih stand-up komičara u Sjedinjenim Državama. Smjestio ga je na 9. mjesto Kotrljajući kamen u njihovoj50 najboljih stand up stripova svih vremenaznačajka.
 • Popularnost njegove komične komične emisije,Chappelle’s Show. Radio je kao scenarist, izvršni producent i sukreator emisije.

Prvi film

1982. je u kazališnom filmu debitirao u dramskom filmu,Kraj kolovoza. Međutim, njegov nastup u filmu nije zaslužan.

Njegov prvi zaslužni nastup u kazališnom filmu dogodio se u glazbeno-pustolovnom filmu,Robin Hood: Muškarci u tajicama, 1993. godine.

Prva TV emisija

Dave Chappelle se 1995. Godine prvi put pojavio u TV emisijiPričaj sa mnomepizoda humoristične serije, Poboljšanje kuće.

Osobni trener

Dave Chappelle oslanja se na svoje treninge snage i kondicijske treninge kako bi održao svoju isjeckanu tjelesnu građu u vrhunskoj formi. Ako ne može u teretanu, pobrine se za kratki trening u svojoj kućnoj teretani.

Dave Chappelle omiljene stvari

 • Utjecaji - Richard Pryor, Chris Rock, Eddie Murphy, Roy "Chubby" Brown, Paul Mooney, Mel Blanc

Izvor - Wikipedija

Dave Chappelle viđen u listopadu 2018

Činjenice o Daveu Chappelleu

 1. Nakon završetka srednjoškolskog studija odlučio se preseliti u New York kako bi započeo svoju karijeru u komediji.
 2. Početkom karijere nastupao je ispredAmaterska noć publika u poznatom harlemskom kazalištu Apollo. Loše je za njega završilo dok je izviždan s pozornice.
 3. Međutim, uspio je prevladati neuspjeh i izrezbario je posebno mjesto za sebe u njujorškoj komediji. Nekad je redovito nastupao u gradskim parkovima.
 4. Godine 1992. postigao je svoj proboj kada je zaradio priznanje kritike za svoj nastup u HBO-ovoj emisiji Russella Simmonsa, Def Comedy Jam.
 5. Njegov nastup uDef Comedy Jampomogao mu je osigurati nastupe u nekoliko popularnih kasnonoćnih emisija poput Kasna emisija s Davidom Lettermanom, politički netočna, show Howarda Sterna, i Late Night with Conan O’Brien.
 6. Daveu se obratio za ulogu Benjamina Buforda "Bubba" Bluea u komično-dramskom filmu, Forrest Gump. Međutim, osjećao je da je uloga ponižavajuća i da će film propasti pa je odlučio odbiti ponudu.
 7. Nakon što mu je otac preminuo 90-ih, vratio se u Ohio i nakratko razmišljao o odustajanju od karijere u show businessu. Dolazio je s neuspjeha svog sitcoma,Prijatelji.
 8. 2003., njegova popularna TV emisija,Chappelle’s Show,debitirao na Comedy Central. Emisija se fokusirala na američku kulturu, politiku, pop kulturu i rasne stereotipe.
 9. Zbog neizmjerne popularnosti emisije, Daveu je Comedy Central ponudio ugovor vrijedan 50 milijuna dolara. Međutim, ugovor je odbijen jer je odlučio otići iz showa jer je bio frustriran smjerom u kojem se emisija kreće. Također, bio je umoran od zauzetog i poreznog radnog rasporeda koji je nametnula emisija.
 10. Nakon krajaChappelle’s Show,ponovno je počeo redovito nastupati u stand-up komedijama. Zapravo je jedan od razloga zašto je odlučio napustiti show bio taj što nije uspio pronaći dovoljno vremena za svoje stand-up komedijske događaje. Svoje trčanje započeo je izvodeći improvizirane stand-up emisije u Los Angelesu.
 11. 2016. objavljeno je da je Chappelle potpisao poseban ugovor s Netflixom. Daveu je ponuđeno 20 milijuna dolara po izdanju, a sljedeće je godine objavio 4 svoja specijala.
 12. 2017. godine osvojio je nagradu Grammy za sjajnu izvedbu u svom posebnom Netflixu,Doba spina i dubokog u srcu Teksasa.
 13. 2020. Dave je zatražio Netflix, a kasnije i HBO Max da uklone svoju emisiju Comedy Central, Chappelle’s Showjer mu Viacom-CBS nije platio ni lipe. U veljači 2021. potvrdio je da se njegova emisija vraća na Netflix jer je za svoj doprinos dobio zasluge i naknade.
 14. U siječnju 2021. otkriveno je da je bio pozitivan na COVID-19.

Istaknuta slika John Bauld / Flickr / CC BY 2.0