Pjevač

Robbie Williams Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Robbie Williams kratke informacije
Visina6 ft
Težina90 kg
Datum rođenja13. veljače 1974
Horoskopski znakVodenjak
Boja očijuZelena

Rođeno ime

Robert Peter Williams

Nadimak

Robster, Robbie

Robbie Williams na dodjeli nagrada ARIA u studenom 2016. u Sydneyu u Australiji

Znak sunca

Vodenjak

Rođeno mjesto

Stoke-on-Trent, Staffordshire, Engleska

Nacionalnost

Engleski

Obrazovanje

Robbie Williams otišao je u Osnovna škola Mill Hill.

Kasnije je upisan u RC škola svete Margaret Ward u Tunstallu.

Također se prijavio za nastavu u Plesna škola UKDDF.

Okupacija

Pjevač, tekstopisac, glazbenik, producent ploča, glumac

Obitelj

 • Otac - Peter Williams (vodio je pub Red Lion u Burslemu i imao licencu u društvenom klubu Port Vale FC)
 • Majka - Janet Williams (vodila pub pod imenom Red Lion u Burslemu)
 • Braća i sestre- Sally Williams (sestra)
 • Drugi - Phil Williams (djed po ocu), Betty Williams (baka po ocu), John Jack Farrell (djed po majci)

Menadžer

Robbieja Williamsa zastupa IE Music Ltd.

Žanr

Pop rock, soft rock, ples, Britpop

Instrumenti

Vokal, gitara, bas gitara, sintisajzer, bubnjevi, klavir, violina, usna harmonika, marimba

Oznake

Sony Music Entertainment, Island / Universal Music Group, Virgin, Chrysalis Records

Izgraditi

Prosječno

Visina

18 ft ili 18 ft

Težina

90 kg ili 198 lbs

Djevojka / supružnik

Robbie Williams je hodao -

 1. Rachael Gilson (1986.-1989.) - Robbie je počeo izlaziti s manekenkom Rachael Gilson dok su još bili u školi. Tada je on imao 16 godina, a ona 15 godina. Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja. Nakon što su hodali gotovo 3 godine, odlučili su prekinuti vezu 1989. godine jer je njihova embrionalna karijera uzela danak. Dok je Robbie tražio da postane pop zvijezda, Rachel je već potpisala međunarodni ugovor o manekenstvu.
 2. Natalie Imbruglia - O Robbieju Williamsu RUMORNO je bilo da je našao se s australsko-britanskom pjevačicom i glumicom Natalie Imbruglia. Međutim, ona je opovrgla takve tvrdnje.
 3. Jacqueline Hamilton-Smith (1995.-1996.) - Robbie je upoznao Jacqueline Hamilton-Smith na privatnoj zabavi koju je priredio njezin bivši dečko Nellee Hooper. Robbie je tada tu i tamo bio udaren i preselio se svojoj novoj djevojci, koja mu je, uz pružanje mjesta za boravak, pružila i moralnu podršku dok se borio sa svojim kolegom Uzmi to članovi benda i uprava. Međutim, na veliko olakšanje roditelja Jacqueline, veza je završila u roku od godinu dana jer joj se Robbieev problem ovisnosti i pijenja pokazao previše. Pokušao joj je uzvratiti udarac, ali na kraju nije uspio.
 4. Melanie C (1997) - Williams je imao sparnu zabavu s Spice Girls Članica benda Melanie C 1997. godine. Aferu je Robbie potvrdio 2016. godine u radijskom intervjuu.
 5. Denise van Outen (1997.) - Robbie Williams počeo je izlaziti s glumicom i pjevačicom Denise van Outen nakon što joj se zbližio dok je radio na TV seriji, TFI petak. Međutim, ovo bacanje nije potrajalo duže od nekoliko mjeseci.
 6. Anna Friel (1997.) - Robbie se povezao s glumicom Annom Friel nakon što ju je upoznao na filmskoj premijeri. Njihova veza vidjela je svjetlo tabloida u svibnju 1997. nakon što su zajedno slikani u Rimu.
 7. Nicole Appleton (1997.-1999.) - Williams je svoju prvu pravu vezu dobio nakon što je počeo izlaziti s kanadskom glumicom i pjevačicom Nicole Appleton. Pozvala ga je na rođendan i cijelu noć provela zajedno razgovarajući. 1998. je zatrudnjela. Navodno je Robbie bio oduševljen viješću. No, Nicoleina uprava benda vršila je pritisak na nju da pobaci dijete. Tada je plesačica u krilu otkrila da je Robbie zatražio privatni nastup. Uslijedila je londonska konobarica Linnea Dietrichson tvrdeći da je imao spolni odnos s njom, što je napokon natjeralo Nicole da ga napusti.
 8. Andrea Corr (1999.) - Tvrdilo se da je Robbie pokušavajući privoljeti irsku glazbenicu Andrea Corr prisilio Nicole da ga ostavi. U travnju 1999. prikazani su na spoju u Dublinu. Njezin je predstavnik tvrdio da je dogovoreno da se razgovara o glazbenoj suradnji, ali zajedno s Nicole, mnogi je nisu kupovali.
 9. Tania Strecker (1999.-2000.) - Sljedeće Robbiejevo osvajanje bila je party djevojka Tania Strecker, danski model i TV voditeljica. Robbie ju je odvezao u St. Moritz na proslavu Nove godine. Međutim, postojale su sumnje u istinitost ove veze jer je ona bila pokćerka njegova menadžera i zasigurno je imala koristi od naslova.
 10. Geri Halliwell (2000.) - Williams je počeo izlaziti s pjevačicom Geri Halliwell u ljeto 2000. Njihovi romantični odmori u Južnoj Francuskoj bili su široko pokriveni engleskim tabloidima. Međutim, u intervjuu otprilike desetljeće kasnije, tvrdio je da se kaje što je izašao s Geri i umjesto toga nije progonio njezinu kolegicu iz benda, Victoriju Beckham.
 11. Victoria Schweizer (2002) - Robbie se 2002. povezao s glumicom Victorijom Schweizer. Snimljeno je kako im je bilo ugodno na nekoliko žarišnih točaka na Manhattanu u ožujku.
 12. Kylie Bax (2002.) - U lipnju 2002., za Robbieja se RUMORIRALO da se zabavlja s Playboyevim modelom Kylie Bax nakon što su ih primijetili kako se pripremaju u viski baru u Los Angelesu.
 13. Rachel Hunter (2002.-2003.) - Do veljače 2002., Robbie je izlazio s novopečenim novozelandskim supermodelom Rachel Hunter. Njihov prvi javni nastup u paru bio je na košarkaškoj utakmici Los Angeles Lakersa. Dalje su ih pronašli dok su se oskudno odijevali u vrtu hollywoodskog hotela u kojem su odsjeli. Robbie je kasnije tvrdio da je to bio inscenirani trik. Njihova veza raspala se u veljači 2003.
 14. Cameron Diaz(2003.) - Robbie je povezan s holivudskom seksualnom sirenom Cameron Diaz nakon što su 2003. prikazani kako se ljube i drže za ruke na plaži u Santa Monici.
 15. Nicole Kidman(2004.) - Robbie je počeo izlaziti s australskom glumicom Nicole Kidman nakon iskre koju su pokazali u sjajnom spotu Nešto glupo zapalio se u stvarnom životu. Zanimljivo je da niti jedan od njih nije opovrgnuo te glasine o datiranju.
 16. Amalia Granata (2004.) - Williams je našao se s argentinskim modelom tijekom promotivne turneje u Argentini krajem 2004. Sastali su se u Buenos Airesu i on ju je odveo natrag u svoj hotel.
 17. Valerie Cruz (2004.) - Robbie je izašao na niz spojeva s američkom glumicom Valerie Cruz u kolovozu 2004. Robbie je navodno bio jako izigran s njom, ali kao i mnoge druge veze, i on je bio u pokretu, nekoliko mjeseci kasnije.
 18. Ayda Field (2006. i 2007.) - Ova veza nije imala najbolje pokretanje jer je Robbie zaboravio pokazati se na spoj na slijepo koji je odredio njihov zajednički prijatelj. Kasnije bi se našli na zabavi i on bi je pozvao k sebi. Međutim, nakon što je nekoliko tjedana izlazio, Robbie je odlučio prekinuti ovu vezu jer će se prijaviti na odvikavanje zbog problema s ovisnošću. Kasnije je rekao Cameron Diaz da je jadan bez Ayde i ona mu je predložila da se vrati u kontakt s njom. 2010. vjenčali su se. Par ima dvoje djece, kćer Theodoru Rose (rođ. Rujna 2012.) i sina Charltona Valentinea (r. Listopad 2014.).
 19. Lisa D’Amato (2006.) - Robbie je počeo hodati s modelom i umjetnicom snimanja, Lisom D’Amato u studenom 2006. Upoznali su se na zabavi u Los Angelesu i Lisa nije bila svjesna da je poznata zvijezda. Odbacio ju je dva mjeseca kasnije prije nego što je započeo svoju europsku etapu Zatvori susrete Obilazak.
 20. Lindsay Lohan (2007.) - Nakon što su se odjavili od svog odvikavanja, Williams i Lindsay Lohan počeli su izlaziti. Izvješteno je da im je bilo ugodno na premijeri filma Tudori.
 21. Clare Staples (2007.) - Robbie je svoju vezu s bivšom manekenkom Clare Staples objavio u kolovozu 2007. godine istupivši zajedno na ranojutarnje pješačenje po Los Angelesu. Izviješteno je da su se do tada zabavljali šest mjeseci.
Robbie Williams i Ayda Field na 68. godišnjem festivalu u Cannesu u svibnju 2015

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Robbie Williams ima englesko i irsko porijeklo.

Boja kose

Tamno smeđa

Boja očiju

Zelena

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Drski osmijeh
 • Osobnost
Tijelo bez majice Robbieja Williamsa

Potvrde robne marke

Robbie Williams glumio je u TV reklamama za-

 • Pepsi
 • Kafić Royal
 • Radio Zet (promotivna kampanja poljske radio stanice)
 • Volkswagen
 • Pametni Forfour
 • E-Plus
 • Reklama Everyman’s Breast & Testikel
 • AMF 10
 • Nikon S8000
 • T- mobilni
 • Sky Radio

Najpoznatiji po

Njegovi albumi poputOčekivao sam tePjevajte kad pobjeđujeteitd.

Prvi album

Robbie je objavio svoj debitantski studijski album, Život kroz leću u rujnu 1997. Dostigao je prvo mjesto na britanskim glazbenim ljestvicama i zabilježio je prodaju od 2 097 548 u Velikoj Britaniji.

Prvi film

2004. godine Robbie se pojavio kao glazbeni izvođač u glazbeno-dramskom filmuOdlično.

Prva TV emisija

1992. godine Robbie se prvi put pojavio u TV emisiji u emisiji vijestiDobro jutro Britanijo kao on sam.

Osobni trener

Ispred njegovog Zatvori susrete Tour, Robbie je naveo pomoć Jamieja Myerscougha, izvršnog direktora lanaca Educogym. Jamie je pripremio personaliziranu rutinu vježbanja kako bi britansku zvijezdu šibao u najboljoj formi uoči svojih koncerata. Njegov trening snage bio je specifičan za svaki dan s jednim dijelom tijela usredotočenim na jedan dan.

Robbie Williams Najdraže stvari

 • Boja- Ružičasta
 • Film - Mast (1978)
 • Glazbeni bendovi- U2 i Queen
 • Pjevač- Freddie Mercury
 • Pjesme - Wichita Lineman i Oda Billyju Joeu
 • Glazbeni - Braća po krvi
 • Köln - Avignon Comme De Garcons
 • Komad odjeće - Pidžama
 • Piće - Ultimo iz zrna kave
 • Hrana - Torta
 • Vukodlak - Liev Schreiber u Wolverine Origins
 • Računalna igra - Nogometni menadžer
 • Nogometaš - Lionel Messi
 • Dječak simpatija - Andy Cohen, Anderson Cooper, Hugh Jackman, Jason Orange, Michael Buble, Freddie Mercury

Izvor - RobbieWilliams.com

Robbie Williams na 18. dodjeli glazbenih nagrada NRJ u studenom 2016. u Cannesu, Francuska

Činjenice o Robbieju Williamsu

 1. U studenom 2004. Robbie je uključen u UK Music Hall of Fame zbog svojih postignuća u britanskoj glazbenoj industriji i doprinosa britanskoj glazbenoj kulturi.
 2. Godine 2006. upisao se u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda jer je dnevno prodao 1,6 milijuna ulaznica za svoju svjetsku turneju.
 3. Ima priznanje da je prvi britanski glumac koji je osvojio 18 nagrada BRIT, uključujući 4 pobjede kao najbolji britanski muški umjetnik.
 4. 2014. godine počašćen je slobodom svog rodnog grada Stoke-on-Trent. Čak je dobio i ulicu koja nosi njegovo ime.
 5. Robbie je tvrdio da je NLO tri puta vidio za života. Zbog svog interesa za to, sudjelovao je u dokumentarcu koji je producirao BBC Radio 4.
 6. Osnovao je dobrotvornu organizaciju pod nazivomDaj to zbroj u svom rodnom gradu. Dobrotvorna organizacija djeluje na jačanju lokalne zajednice i pružanju novčane pomoći ugroženima.
 7. Od 2002. godine služio je kao pokrovitelj povjerenja Donna Louise, koja je dječja dobrotvorna organizacija koja pruža njegu i podršku životno ograničenoj ili smrtno bolesnoj djeci.
 8. U veljači 2006. postao je većinski dionik nogometnog kluba Port Vale nakon što je uložio 240.000 funti.
 9. Obnašao je dužnost nacionalnog veleposlanika UNICEF-a.
 10. U prosincu 2020. otkrio je da je ranije jeo previše ribe i da je mogao umrijeti od trovanja živom i arsenom. U to je vrijeme dva puta dnevno jeo ribu i testiran je samo zato što je njegova supruga Ayda Field neurotična.