Pjevač

Visina, težina, dob, djevojka, obitelj, činjenice, biografija G-zmaja

Rođeno ime

Kwon Ji-yong

Nadimak

G-Zmaj, GD

G-Dragon tijekom dodjela glazbenih nagrada Gaon Chart 2016

Znak sunca

Leo

Rođeno mjesto

Seoul, Južna Koreja

Nacionalnost

južnokorejski

Obrazovanje

Kwon je otišao do Srednja i srednja škola korejske tradicionalne umjetnosti u Seulu.

Nakon završetka školskog obrazovanja upisuje se u Sveučilište Gyeong Heeodakle je diplomirao na postmodernoj glazbi.

Okupacija

Pjevač, tekstopisac, reper, producent ploča, model, modni dizajner

Obitelj

 • Otac - Kwon Young-Hwan
 • Majka - Han Gi-ran
 • Braća i sestre - Kwon Dami (starija sestra) (posjeduje modni butik pod nazivom Rare Market)

Menadžer

G-Dragon je registriran za YG Entertainment.

Žanr

Hip-hop, K-pop, dance-pop, R&B

Instrumenti

Vokal, klavir, gitara, beatbox

Oznake

YG Zabava

Izgraditi

Tanak

Visina

5 ft 10 in ili 178 cm

Težina

67 kg ili 148 lbs

Djevojka / supružnik

G-Dragon je htio -

 1. Kiko Mizuhara - Glasine o Kwonu koji izlaze s japanskom manekenkom Kiko Mizuhara prvi su se put počele pojavljivati ​​2011. Prvi put su ih zajedno primijetili u srpnju u zabavnom parku. Zatim, u kolovozu 2013. godine, primijećena je na njegovom rođendanu. Zamišljeni su kako sjede jedno uz drugo na zabavi. Na Badnjak iste godine, slikani su na odmoru u Phuketu na Tajlandu. U rujnu 2014. viđeni su u posjetu Itaewonu i Chungdam-dongu u Seulu. Na jednoj od slika iz njihovog noćnog provoda, zagrlio ju je oko struka. Kasnije tog mjeseca primijećeni su kako prisustvuju pariškom Tjednu mode.
 2. Komatsu Nana - G-Dragon prvi je put povezan s japanskom ljepoticom Komatsu Nana u rujnu 2016. nakon što su na Instagramu procurile njihove slike na večeri. Neki su izvori izvijestili da su zajedno od ožujka te godine nakon što su se zbližili radeći intimne fotografije za magazin Nylon. U studenom 2016. vodeće japanske tabloide procurile su njihove slike na kojima se zajedno druže.
 3. Sulli (2017.) - G-Dragon se 2017. godine zabavljao s južnokorejskom glumicom i pjevačicom Sulli. Glasine o spojevima prvi put su se pojavile početkom veljače nakon što su slikane u druženju u zabavnom parku Lotte World s Ga Inom i Goo Hara. Kasnije su primijećeni kako nose slične prstenove u paru. Također se nagađalo da su zajedno letjeli prvom klasom na Korean Airu.
 4. Park Sandara (2017.) - Kwon je bio u vezi s kolegicom YG Entertainment pjevačicom Sandarom Park. Temelj ovih glasina o zabavljanju bilo je ugodno ponašanje na koncertu Velikog praska. Slikani su i kako se druže kasnije. Sandara je kasnije opovrgnula te glasine o vezi.
 5. Jennie Kim (2021.) - U veljači 2021. otkriveno je da se G-Dragon navodno zabavlja Crna ružičastaVokalistica, Jennie Kim.

Rasa / etnička pripadnost

azijski

Boja kose

Tamno smeđa (prirodna)

Međutim, voli bojiti kosu u svijetle i živopisne nijanse.

Boja očiju

Tamno smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Mali okvir tijela
 • Jedinstvene frizure i boje
 • Ponekad ide na androgini izgled

Mjerenja

Specifikacije njegovog tijela poput mjerenja prsa, struka i bicepsa nisu poznate.

Veličina cipela

Nepoznato

Potvrde robne marke

U kolovozu 2015. G-Dragon je izabran za azijskog veleposlanika za globalnu tvrtku za iznajmljivanje, Airbnb.

Ostale marke ili proizvodi koje je on odobrio jesu

 • YG trgovina
 • Shinsegae (2016.)
 • Kappa
 • Hyundaijevo konceptno vozilo Verna
 • Vidal Sassoon (Kina)
 • Nikeov Air Max dan
 • Nike Air Vapormax
 • Chanelova torba Gabrielle
 • BSX Koreja
 • G zmaj x 8 "
 • Crveni ruž Saem
 • LTE8 LG U +

Religija

Kao i na više web stranica, G-Dragon je kršćanin. Međutim, nije poznato koliko je pobožan.

Najpoznatiji po

 • Biti član popularnog južnokorejskog dječačkog benda Veliki prasak, koji su objavili nekoliko albuma na vrhu ljestvice i imaju veliki broj sljedbenika u jugoistočnoj Aziji.
 • Njegov uspjeh kao samostalnog umjetnika. Objavio je nekoliko popularnih singlova koji su mu pomogli da osvoji velika priznanja.

Prvi album

2006. njegova glazbena grupa Veliki prasak objavili svoj debitantski studijski album, Bigbang Vol.1 za korejsko tržište. Album nije postigao znatan uspjeh.

Njihovo prvo izdanje albuma za japansko tržište bilo je Broj 1, koja je imala većinu singlova na engleskom jeziku.

U kolovozu 2009. objavio je svoj debitantski samostalni album, Srcolomca, koja je prodana u više od 4 milijuna primjeraka. Singl Srcolomca se smatra jednim od najprodavanijih singlova u Južnoj Koreji svih vremena.

Prvi film

G-Dragon se tek treba pojaviti u kazališnom filmu.

Prva TV emisija

2008. godine pojavio se prvi put u TV emisiji u južnokorejskom game showu, Obiteljski izlet.

Osobni trener

Njegova rutina vježbanja i plan prehrane nisu poznati.

G-Dragon omiljene stvari

 • Marke odjeće - Saint Laurent, Rick Owens, Chrome Hearts, Thom Browne, Ambush, Human Potential, JUUN.J, En Noir, Pyrex / Hood By Air, tržnica Dongdaemun
 • Glazbeni umjetnici - Pharrell Williams, Jay-Z, Beyonce, Rihanna, Blackstreet i Wu-Tang Clan
 • Boje - Bijela, žuta, crna, zelena, crvena i zlatna

Izvor - Kompleks, SBS

Činjenice o G-zmaju

 1. U srpnju 2017. pretrpio je nesreću nakon što je pao kroz rupu dok je nastupao na sceni u svom koncertu. Srećom, sletio je na noge i izbjegao bilo kakvu ozljedu, te je uspio dovršiti svoj nastup.
 2. Prilično voli body art, a navodno ima više od pola tuceta tetovaža, uključujući 'Forever Young' tetoviran okomito na boku trupa.
 3. Glazbenu karijeru započeo je u dobi od 5 godina pridruživši se glazbenoj grupi Little Roo’Ra. Nakon izdavanja božićnog albuma, diskografska je kuća prekinula njihov album.
 4. Kasnije ga je izvidio SM Entertainment dok je bio na skijaškim praznicima s obitelji. Od 8. do 13. godine bio je pripravnik pod njihovim paskom.
 5. S glazbom popularne američke rap grupe Wu-Tang klana upoznao se tijekom studija u trećem razredu. Nadahnuli su ih i odlučio je da će postati reper.
 6. Kad je pridonio korejskom hip-hop albumu Savijati 2001. godine postao je prvi korejski reper koji je u albumu reptirao u dobi od 13 godina.
 7. Njegovo umjetničko ime G-Dragon engleski je prijevod njegovog prezimena jer se Ji izgovara kao 'G', a Yong na engleskom znači zmaj.
 8. U prvoj godini, nakon što se prijavio za YG Entertainment, imao je zadatak očistiti studio za druge umjetnike i nabaviti boce s vodom dok su drugi vježbali ples.
 9. 2013. godine surađivao je s Ambushom na pokretanju ekskluzivne linije dodatne opreme i odjeće. Kolekcija je imala njegov grb na svim proizvodima.
 10. 2014. godine surađivao je s nakitom Chow Tai Fook Enterprises kako bi lansirao svoj vlastiti dizajn nakita.
 11. Nakon godinu dana rada otvorio je umjetničku izložbu Peaceminusone: Iza pozornice 2015. Izložba je predstavila 200 umjetničkih djela 12 međunarodnih, ali i domaćih umjetnika.
 12. 2016. godine udružio se s brendom 8 sekundi, koji je dio Samsung C&T Fashion Group, kako bi dizajnirao svoju prvu kolekciju ulične mode.
 13. U listopadu 2016. godine pokrenuo je svoj modni brend Peaceminusone u suradnji sa svojim dugogodišnjim stilistom Geeom Eunom. Marka je u početku lansirana kao internetska trgovina, no kasnije je otvorio trgovine u Londonu i Seulu.
 14. Odlikuje se time što je prvi Korejac koji je obišao kupolu s kupolom nakon što je 2013. putovao s četiri kupole u Japanu. To je također bio dio njegove prve svjetske turneje kao samostalnog umjetnika.
 15. 2016. godine prestižni magazin Forbes proglasio ga je najutjecajnijom osobom mlađom od 30 godina u azijskoj zabavi i sportu.
 16. Na završnom koncertu svoje svjetske turneje 2013., on i njegovi obožavatelji donirali su 9,9 tona riže koja je poslana starijim osobama koje žive samostalno, pothranjenoj djeci ili svima u potrebi.
 17. Davao je donacije Nacionalnoj sveučilišnoj bolnici u Seulu za liječenje djece s bolestima. Svoje donacije držao je u tajnosti, ali tajno je otkriveno 2017. godine nakon što je bolnica njegovo ime ugraviralo na ploču u čast svima koji su dali donacije u iznosu od 100 ili više milijuna ₩.
 18. Radio je aktivizam za globalne zaklade poput UN-ove agencije za izbjeglice. Također je promovirao Crvenu kampanju koja je imala za cilj borbu protiv AIDS-a.
 19. 2012. godine izgradio je penzioni hotel kao poklon za svoje roditelje. Hotel vode njegovi roditelji i otvoren je za njegove obožavatelje.
 20. U listopadu 2015. otvorio je svoj prvi kafić pod nazivom „Monsant Café“. Kafić je otvoren na otoku Jeju.
 21. Pratite ga na Facebooku, Twitteru, Instagramu, Google+, iTunesu i YouTubeu.

Istaknuta slika: gasi0308 / Tistory / CC BY 4.0