Pjevač

Elvis Presley Visina, težina, dob, djevojka, smrt, činjenice, biografija

Elvis Presley Kratke informacije
Visina5 ft 11¾ in
Težina80 kg
Datum rođenja8. siječnja 1935
Horoskopski znakJarac
Boja očijuPlava

Elvis Presley je bio pjevač i glumac iz Sjedinjenih Država koji je umro u 42. godini od srčanog udara. Kralj rock and rolla, sa 36 godina, dobio je nagradu Grammy za životno djelo. Proveo je neko vrijeme u vojnoj službi počevši od 1958. U povijesti glazbe, Elvis je najprodavaniji solo umjetnik. Sveukupno, bio je aktivan u svojoj karijeri od 1953. do 1977. godine.

Rođeno ime

Elvis Aaron Presley

Nadimak

Elvis, The Pelvis, The King, The King of Rock ‘n’ Roll

Elvis Presley u vrijeme kad se trebao pridružiti vojsci 1958. godine

Dob

Elvis Presley rođen je 8. siječnja 1935.

Umro

Presley je preminuo u 42. godini 16. kolovoza 1977. na svom imanju Graceland u Memphisu u državi Tennessee. Godine zlouporabe lijekova na recept konačno su učinile svoj danak jer je pretrpio srčani udar, što su neki stručnjaci vjerovali da ga je pokrenula alergija na tablete kodeina koje je dobio od svog zubara.

Znak sunca

Jarac

Rođeno mjesto

Tupelo, Mississippi, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

U prvom razredu Elvis Presley dobio je prijem uKonsolidirano istočno tupelo. Zatim se u šestom razredu pridružio novoj školi u Milamu u rujnu 1946.

Nakon što se njegova obitelj preselila u Memphis, upisao se uSrednja škola L. C. Humesa. U lipnju 1953. godine završio je srednju školu.

Okupacija

Pjevač, glumac

Obitelj

 • Otac -Vernon Elvis Presley
 • Majko -Gladys Love Presley
 • Braća i sestre -Jesse Garon Presley (Brat blizanac) (Bio je mrtvorođenče)
 • Drugi - Jessie Presley (djed po ocu), Minnie Mae Dodger Hood (baka po ocu), Robert Lee Smith (djed po majci), Octavia Mansell (baka po majci)

Žanr

Rock and roll, pop, rockabilly, country, blues, gospel, ritam i blues

Instrumenti

Vokal, gitara, klavir

Oznake

HMV, RCA (Victor), Sun Records

Izgraditi

Prosječno

Visina

5 ft 11¾ in ili 182 cm

Težina

80 kg ili 176 lbs

Djevojka / Dečko / Supružnik

Elvis Presley je hodao

 1. Dixie Locke (1953.-1955.) - U ranim mjesecima 1953. Presley je počeo izlaziti s Dixie Locke. Bile su to srednjoškolske mezimice. Čak ju je uzeo za svoj datum mlađih i starijih matura u srednjoj školi South Side 1954., odnosno 1955. godine. Međutim, na kraju su se razdvojili i odlučili prekinuti vezu uzajamnim pristankom. Smatrala je da njegova karijera ide u jednom smjeru, a ona nije bila dio nje.
 2. Nick Adams (1955.) - 1955. se za PRESLEYA RUMORIRALO da je imao homoseksualnu vezu s glumcem Nickom Adamsom. Međutim, nisu pronađeni dokazi koji bi sugerirali da je riječ o nečemu osim od neutemeljenog i besposlenog razgovora.
 3. Wanda Jackson - Sredinom 50-ih pričalo se da se Presley povezao s pjevačicom Wandom Jackson. Bila je u kasnim tinejdžerskim godinama i bila na turneji s Presleyem i na kraju ju je njegov šarm oprao. Tvrdila je da je na njegov nagovor odlučila probati rock & roll.
 4. Lipnja Juanico (1955-1957) - Presley je počeo izlaziti s June Juanico u lipnju 1955. Upoznali su se u njezinom rodnom gradu Biloxi, dok je on bio u gradu kako bi nastupio. Hodali su nešto manje od dvije godine. U svojim je intervjuima tvrdila da nikada nisu konzumirali svoju vezu. Tada je bila djevica i oprezno je to izgubila prije braka. Osim toga, također se bojala da bi mogla zatrudnjeti.
 5. Natalie Wood (1956.) - Presley je 1956. imao vrlo kratkotrajnu vezu s glumicom Natalie Wood. Navodno je njegova odluka odvela nju u Memphis kako bi upoznala njegovu obitelj. Kasnije će reći svojim prijateljima da je to bila dominantna i ljubomorna majka Gladys, koja je sve uništila.
 6. Gael Greene (1956.) - Presley je 1956. imao priliku za jednu noć razgovarati s novinarom i romanopiscem Gaelom Greeneom. Bio je u New Yorku kako bi nastupio na stadionu Olympia, a ona je dobila odgovornost da ga intervjuira. Njihov s * xualni susret dogodio se u apartmanu hotela Book-Cadillac na 24. katu.
 7. Yvonne Lime (1957.) - U prvim mjesecima 1957., Presley je izvijestio da se zabavlja s glumicom Yvonne Lime. Surađivali su u filmu, Voljeti tea njihova romansa procvjetala je na scenama filma. Čak je i potvrdila njihovu vezu u intervjuu za Moderni zaslon časopis.
 8. Anne Neyland (1957.) - U ljeto 1957. Presley je povezan s glumicom Anne Neyland, koja je upravo potpisala glumački ugovor s MGM-om. U lipnju 1957. čak se tvrdilo da ju je čak predstavio svojoj obitelji u Memphisu. Posjetio je svoj rodni grad nakon završetka snimanja svog kultnog singla,Jailhouse Rock.
 9. Oluja oluja (1957.) - 1957. Elvis se na otprilike tjedan dana povezao s egzotičnom plesačicom i zvijezdom burleske, Tempest Storm.
 10. Jeanne Carmen (1957.) - 1957. godine Presley se kratko zaljubio u pin-up djevojku i B filmsku glumicu Jeanne Carmen. Zapaženi su zajedno na nekoliko zabava i događaja.
 11. Venetia Stevenson (1957.) - Presleyjeva kratka veza s glumicom Venetijom Stevenson postala je javna u listopadu 1957. nakon što se osobno odvezao do nje u svom bijelom kadilaku. Kasnije je otišao na privatno prikazivanje svog filma,Voljeti teu kinu Strand. Tada su zapeli u mafiji i policija ih je morala otpratiti.
 12. Slučaj Kathleen (1957.-1960.) - Elvis je imao i isključivao vezu s glumicom Kathleen Case od 1957. do 1960. Prvi put su se počeli zabavljati potkraj 1957. neposredno prije nego što će letjeti u Honolulu na snimanje svog filma. U prvim mjesecima 1958. poricala je da se zabavljala s njim, ali izvori njemu bliski tvrdili su da je ona jedina djevojka s kojom je hodao. Kad se vratio sa pucnjave, tvrdilo se da su popravili svoju prekinutu vezu. Ponovno su povezani u svibnju 1960. godine kada ju je odveo da vidi Jerryja Lewisa u Moulin Rougeu.
 13. June Wilkinson (1958.) - Početkom 1958. Presley je povezan s modelom i glumicom June Wilkinson. Tvrdilo se da ju je počeo viđati tijekom snimanja filma,Kralj kreolski.
 14. Margrit Buergin (1958.-1959.) - 1958. godine povezan je s glumicom Margrit Buergin. Tisak je Buergina pozdravio kao prvu Europljanku koja je izašla s Presleyem. Imala je 16 godina kad su ih prvi put povezali.
 15. Anita Wood (1957.-1962.) - Presley se 1957. godine prvi put susreo sa umjetnicom snimke i TV izvođačicom Anitom Wood. Iste godine nazvao ju je svojim ‘Ne. 1 Djevojčica. ’Potpisala je ugovor s tvrtkom Paramount Pictures da radi kao glumica, ali je kasnije odlučila da to ne učini za Presleyja. Njihova ozbiljna veza trajala je više od pet godina. Službeno su se razdvojili u kolovozu 1962.
 16. Priscilla Presley (1959.-1960. I 1962.-1973.) - U rujnu 1959. Elvis je svoju buduću suprugu Priscillu prvi put upoznao na zabavi u njegovom domu u Bad Nauheimu u Njemačkoj. U to je vrijeme služio u američkoj vojsci. Imala je samo 14 godina, ali je ostavila ogroman dojam na Elvisa. Bili su nerazdvojni sve dok u ožujku 1960. nije napustio Zapadnu Njemačku jer je njegov vojni rok trebao završiti. Dok je čitala tabloidne izvještaje koji ga povezuju s raznim glumicama i manekenkama, osjećala je da više nikada neće vidjeti Elvisa. Međutim, stupio je u kontakt s njom preko telefona i natjerao je da ga posjeti u SAD-u u ljeto 1962. Tijekom posjeta počela je koristiti tablete za spavanje i amfetamine kako bi išla u korak s njegovim životnim stilom. Ponovno je posjetila Božić i on je uspio uvjeriti njene roditelje da joj dopuste da se preseli u Graceland. Nakon što su se njezini roditelji složili, preselila se u Graceland u ožujku 1963. Njezini su roditelji inzistirali da živi s njegovim ocem i maćehom dok ne završi školsko obrazovanje. Ali to nije uspjelo kao nekoliko tjedana, živjela je s Elvisom. Prije Božića 1966. zaprosio ju je. Vjenčali su se u svibnju 1967. u Las Vegasu. U veljači 1968. rodila im je jedinu kćer Lisu Marie. Tijekom njihovog braka Presley je imao brojne veze i dok je bio na turneji ili pucnjavi u LA-u, ona je morala živjeti u Gracelandu, što im je uništilo brak. Osim toga, imala je i vezu s instruktorom plesa, kojeg je u svojoj knjizi nazvala Mark. Kasnije se bavila karateom na njegov prijedlog. Dok je pohađala satove karatea, započela je aferu s Mikeom Stoneom, koji joj je bio instruktor. Ova je afera dodatno ubrzala kraj njihova braka i u veljači 1972. formalno su se razdvojili. Njihov razvod finaliziran je u listopadu 1973. godine.
 17. Tina Louise (1960.) - 1960. godine objavljeno je da je Presley imao aferu s glumicom Tinom Louise. Razgovarala je s njim nakon povratka s vojne dužnosti i to je poslužilo kao polazna točka njihove veze.
 18. Carol Connors (1960.) - Carol Connors impresionirala je Presley svojom pjesmomPoznavati ga znači voljeti ga. Odmah nakon što je čuo pjesmu, Presley, koji je tada služio u vojsci Sjedinjenih Država u Njemačkoj, zamolio je svoj najuži krug da je kontaktira. Dobio je svoju želju kad su je doveli do njegove kuće. Ubrzo nakon toga počeli su izlaziti i njihova veza trajala je oko devet mjeseci.
 19. Juliet Prowse (1960.) - Elvis je 1960. imao vezu s glumicom Juliet Prowse. Njihova je afera procvjetala na scenama njihovog filma, G.I. Blues. Čak je u svom intervjuu potvrdila njihovu aferu i optužila njegove obožavatelje za njihovu eventualnu razdvojenost.
 20. Tura Satana (1961.) - Presley je prvi put vidio kako Tura Satana nastupa u čikaškom kazalištu Follies. Ubrzo su počeli hodati. Međutim, njihova veza nije dugo trajala. Tvrdilo se da ju je zaprosio, ali ona ga je odbila.
 21. Anne Helm (1961.) - U ljeto 1961. imao je vezu s kanadskom glumicom Anne Helm.
 22. Rita Moreno (1961.) - 1961. Presley je imao kratku vezu s portorikanskom glumicom i pjevačicom Ritom Moreno. Tvrdilo se da je pristala izaći s Elvisom samo kako bi učinila ljubomornim Marlona Branda, koji ju je prevario.
 23. Nancy Czar (1961.-1962.) - Presley se s glumicom Nancy Czar prvi put susreo u siječnju 1961. godine na dodirnoj nogometnoj utakmici na Sunset Boulevardu u Los Angelesu. Hodali su i silazili otprilike godinu dana prije odvajanja 1962. godine.
 24. Sherry Jackson (1962.) - Glumica Sherry Jackson isprva se opirala tome da joj se dogovore s Elvisom jer je smatrala da mu treba frizura. Međutim, u to se vrijeme vratio iz američke vojske, odradio je lijepu posadu i bila je impresionirana. Često ju je znao prikradati kinima nakon filmskih emisija kako bi izbjegao otkrivanje.
 25. Utorak zavar (1962.) - Izvješteno je da je 1962. hodao s glumicom Tuesday Weld. Zbližili su se dok su snimali za film,Divlja na selu.
 26. Connie Stevens (1962.) - Elvis je bio u vezi s glumicom Connie Stevens gotovo godinu dana 1962. Pozvao ju je na spoj dok je pucala za Havajsko oko.
 27. Yvonne Craig (1962.-1963.) - U kolovozu 1962., Presley je počeo izlaziti s glumicom Yvonne Craig. Dok su pucali zaDogodilo se na Svjetskom sajmu,zamolili su je da večera u njegovoj vili na Bel Airu. Služila im je kao početna točka romanse. Njihova je veza završila krajem 1963. godine.
 28. Linda Rogers - Elvis je imao ratovanja s glumicom Lindom Rogers početkom 60-ih. Uvela ih je Nancy Czar, koja je bila njegova bivša djevojka i Lindina najbolja prijateljica. Nakon njihovog bacanja, Linda je dobila ulogu u filmu,Škakljaj me u kojem je Elvis dobio glavnu ulogu. Tvrdilo se da su neke od njihovih scena izrezane iz konačnog reza jer su previše koketirale.
 29. Sharon Hugueny (1963.) - RUMOR
 30. Joan O’Brien (1963.) - RUMOR
 31. Ann-Margret (1963.) - Presley je glumicu Ann-Margret prvi put upoznao na zvučnoj sceni u studijima Radio Recorders u Hollywoodu. Bili su prijavljeni za glavnu ulogu u filmu,Viva Las Vegas.Počeli su izlaziti tijekom rada na filmu.
 32. Phyllis Davis (1964.) - RUMOR
 33. Regina Carrol (1964.) - Presley je 1964. imao i nagodbu s glumicom Reginom Carrol. Surađivali su u filmu,Viva Las Vegas.
 34. Shelley Fabares (1964.) - Potkraj 1964. Presley je izvijestio da se zabavlja s glumicom Shelley Fabares. Upoznali su se dok su radili na filmu iz 1965,Djevojka Sretna.
 35. Chris Noel (1965.) - Prema izvješćima, Presley je počeo izlaziti s glumicom Chris Noel. Zbližili su se dok su snimali za film,Djevojka Sretna.
 36. Mary Ann Mobley (1965.) - Potkraj 1965. godine Elvis Presley je izvijestio da se zabavlja s Mary Ann Mobley. Surađivali su uDjevojka Sretnai Harum Scaruma to je bio skup prvih, koji je poslužio kao podloga za njihovu ljubav.
 37. Marianna Hill (1965.) - RUMOR
 38. Mindy Miller - Presley je imao kratkotrajnu vezu s Mindy Miller. Tvrdilo se da je njihovo bacanje trajalo samo nekoliko tjedana.
 39. Christiane Schmidtmer - RUMOR
 40. Judith Rawlins - RUMOR
 41. Nancy Sinatra (1968) - Presley je imao aferu s pjevačicom i glumicom Nancy Sinatra dok je snimao za film,Autocesta.Njihovu vezu potvrdila je Presleyeva bivša supruga Priscilla u svojoj knjizi.
 42. Susan Henning (1968) - Presley je glumica Susan Henning prvi put predstavljena na setovima filma, Živi malo, voli malo. Međutim, njihova afera nije započela sve dok on nije snimio68 Poseban povratak.
 43. Cassandra Peterson (1969.) - 1969. Presley je upoznao Cassandru Peterson dok je nastupao u hotelu Dunes u emisiji pod nazivomViva Les Girls. Cijelu večer, noć i sljedeću noć provode zajedno. Međutim, kako je imala samo 17 godina, ništa se nije dogodilo osim poljupca. Međutim, savjetovao joj je da napusti Las Vegas jer nije pravo mjesto za mladu djevojku.
 44. Barbara Leigh (1970.-1972.) - Elvisa su 1970. predstavili glumici i modelu Barbari Leigh. Upoznao ih je Jim Aubrey, koji je bio predsjednik MGM studija i u to je vrijeme hodao s Barbarom. Tvrdilo se da se Presley oduševio krađu Aubreyjeve djevojke. Njihova je veza bila mučna i tajna. Pobrinuli su se da budu zajedno slikani u javnosti. O njihovoj vezi otvorila se u svojoj knjizi,Kralj, McQueen i ljubavni stroj.
 45. Joyce Bova (1969.-1972.) - U svojoj knjizi,Ne pitaj zauvijek: Moja ljubavna veza s Elvisom, Joyce Bova tvrdila je da je imala trogodišnju vezu s kraljem rokenrola. Elvisa je upoznala u Las Vegasu tijekom odmora.
 46. Peggy Lipton (1972.) - Presley je 1972. godine našao se s glumicom Peggy Lipton. U svojim kasnijim intervjuima pohvalila ga je kao dobrog poljupca, ali nije bila ljubitelj njegovih vještina u krevetu.
 47. Raquel Welch (1972.) - Elvis je 1964. upoznao glumicu Raquel Welch dok je radio u filmu,Privremeni radnik.Kasnije su se priključili 1972. godine.
 48. Linda Thompson (1972.-1976.) - U ljeto 1972. Elvis je počeo izlaziti s glumicom Lindom Thompson. Ustvari, Linda je izgubila svoju vrsnost prema Presleyu. U svojim intervjuima otkrila je da je Elvis bio vrlo brižan i rekao joj je da je neće dirati dok ona za to ne bude potpuno spremna. Svoju četverogodišnju vezu okončali su u studenom 1976. godine.
 49. Sheila Ryan (1973.-1975.) - 1973. Presley je počeo izlaziti s glumicom Sheilom Ryan. Prvi put ih je predstavio Joe Esposito. Doveo je Sheilu u backstage nakon njegove emisije u Las Vegasu. Odlučili su se razdvojiti 1975. godine.
 50. Kitty Carl (1973.) - Elvis je imao aferu s glumicom Kitty Carl 1973. godine.
 51. Cybill Shepherd (1974.) - U veljači 1974. Presley je kratko navratio s glumicom i pjevačicom Cybill Shepherd. Na kraju je morala birati između Presleyja i svog dečka Petera Bogdanoviča. Odabrala je Petra jer se nije mogla nositi s drogom.
 52. Cher (1974.) - Elvis je imao zabavu s pjevačicom Cher. Pozvao ju je u svoju sobu, ali ona je bila nervozna zbog toga i odbio je ponudu. Stoga fizička intimnost nije bila uključena u ovu vezu.
 53. Kathy Westmoreland (1976.) - Presley je 1976. izašao s američkom pjevačicom Kathy Westmoreland.
 54. Đumbir Alden (1976.-1977.) - Potley je potkraj 1976. počeo hodati s Ginger Alden. Aiden je tvrdila da su bili zajedno do njegove smrti u kolovozu 1977. Čak je tvrdila da su se zaručili u siječnju 1977. No, nitko od Presleyevih bliskih pomoćnika nije joj vjerovao.
Elvis Presley i pukovnik Tom Parker 1969. godine

Rasa / etnička pripadnost

Pretežno bijela

S očeve strane imao je škotsko ili njemačko podrijetlo. Dok je bio na majčinoj strani, imao je francuske normanske i škotsko-irske korijene. Imao je i tragove cherokee predaka s majčine strane.

Boja kose

Plavuša (prirodno)

No, odlučio je kosu obojiti u crno radi neravnijeg izgleda.

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Dugi i duboki zalisci
 • Podmazana stražnja crna kosa
 • Duboki hrapavi glas
 • Lijevo smiješak

Potvrde robne marke

 • 1954. Elvis Presley posudio je svoj glas radijskoj reklami za Juhice napravljene krafne.
 • Također je bio prikazan u radijskoj reklami zaRCA-ove Victrolas 1966. godine.
 • 1957. godine također se pojavio u PSA-u za Ožujka Dimesa, neprofitna organizacija koja je radila na liječenju dječje paralize.

Njegove pjesme i snimci korišteni su u TV reklamama za sljedeće marke i proizvode -

 • Nike
 • Odjel za turizam u Tennesseeju
 • Nissan Altima
 • AX pranje tijela
 • Trgovine odjećom Old Navy
 • Heineken pivo
 • Nacionalna lutrija
Elvis Presley tijekom susreta s 37. američkim predsjednikom Richardom Nixonom 1970

Religija

Odgojen je u Crkvi sabora Boga, koja je denominacija novorođenih kršćanina. Međutim, njegovi religiozni stavovi kao odrasle osobe nisu bili poznati.

Najpoznatiji po

 • Biti najprodavaniji solo umjetnik u glazbenoj industriji. Procjenjuje se da je prodao negdje između 600 i 1 milijarde ploča.
 • Status kultnog hita koji su postigli neki od njegovih singlova poputLove Me Tender, Jailhouse Rock,iSvi se potrese.

Prvi album

U ožujku 1956. objavio je svoj debitantski studijski album,Elvis Presleyšto je bio veliki hit i uspio je zaraditi platinasti certifikat.

Prvi film

1956. Elvis je debitirao u kazališnom filmu u zapadnom dramskom filmu,Voli me nježnoFilm je izvorno naslovljen kaoBraća Renoali nakon što je napredna prodaja singla prošla kroz krov, producenti su odlučili zamijeniti naslov.

Prva TV emisija

U siječnju 1956. Elvis Presley pojavio se u TV emisiji u humorističnoj TV seriji,Scenska predstava.

Osobni trener

Presley nije bio ljubitelj vježbanja ili trčanja. Međutim, nastojao je održati aktivan životni stil igrajući badminton i američki nogomet. Držao je i karate crni pojas. No, dugo se sporilo kako je uspio steći diplomu.

Elvis Presley Najdraže stvari

 • Hrana - Sendvič s kikirikijevim maslacem, slaninom i bananom; i Fool's Gold Loaf, koji je u osnovi izdubljeni kruh kruha od dizanog tijesta ispunjen staklenkom džema od grožđa, staklenkom maslaca od kikirikija i pola kilograma slanine
 • Film - Tramvaj zvan želja (1951), Buntovnik bez razloga (1955), King Creole (1958), Bullitt (1968), Prljavi Harry (1971)
 • Sportski - Nogomet i Racquetball
 • Glumci - James Dean, John Wayne, Clint Eastwood, Steve McQueen i Marlon Brando
 • Knjige - Neosobni život Josepha Siebera Bennera i Sveta Biblija
 • Predavanje u srednjoj školi - Woodshop
 • TV emisije - Jeffersonovi, Dobra vremena, Sretni dani i Flip
 • Izvođač - Jake Hess
 • Glazbeni umjetnici - Roy Acuff, Hank Snow, Ted Daffan, Ernest Tubb, Jimmie Davis, Jimmie Rodgers, sestra Rosetta Tharpe i Bob Wills

Izvor - Neovisno, IMDb, Wikipedia

Elvis Presley pozira za film Jailhouse Rock iz 1957. godine

Činjenice o Elvisu Presleyu

 1. Izvještaj o obdukciji pronašao je 10 različitih lijekova u njegovom krvotoku, što je dodatno ojačalo uvjerenje da je srčani udar izazvan zlouporabom droga.
 2. Kupio je svoju kultnu vilu Graceland u ožujku 1957. za 102 500 američkih dolara od gospođe Ruth Brown Moore. Sljedeći mjesec instalirao je Music Gates. Ime ljetnikovca potječe iz ranih dana kada se koristilo kao crkva.
 3. U lipnju 1993. predstavljen je na nizu maraka rock i blues legendi koje su izdale američke poštanske službe.
 4. Popularni pjevač i glumac Liberace prvi je put predložio da svom svom djelu doda dopadljive kostime, nakon čega je Elvis odlučio otići po svoje kultne bijele kombinezone s draguljima i zlatne sakate jakne. U znak zahvalnosti, Elvis je na većini svojih koncerata držao mjesto rezervirano za Liberace.
 5. Nakon Hanka Williamsa i Johnnyja Casha, postao je treći izvođač koji je primljen u oba Kuća glazbe Country glazbe i Kuća slavnih Rock & Roll-a.
 6. Njegova se osobna pratnja zvala Memphis Mafia. Dao je dijamantne i zlatne prstenje s gromom i ugraviranim TCB (Vodi računa o poslu). Pokopan je noseći jedan takav prsten.
 7. Beatlesi su ga obožavali i voljeli su njegovo društvo. Međutim, Elvis je smatrao da popularni britanski bend negativno utječe na američku mladež.
 8. Privremeno je služio kao zamjenik šerifa okruga Shelby (Tennessee).
 9. 1958. godine pozvan je u američku vojsku. Bio je stacioniran u zapadnoj Njemačkoj, a otpušten je iz službe 1960. godine. Bilo je negodovanja javnosti jer se tvrdilo da je imao povoljan tretman.
 10. Izvan SAD-a nastupio je na samo dva koncerta. Oba koncerta održana su u Kanadi. Nikad nije održao koncert izvan Sjeverne Amerike.
 11. Dok sam studirao naSrednja škola Humes, bio je član školskog boksačkog tima. Također je znao igrati dodirni nogomet po kvartu.
 12. U 70-im je podvrgnut tri postupka estetske kirurgije - jedan rinoplastika i dva liftinga lica. Tijekom jednog od posjeta, bio je u pratnji njegove djevojke o kojoj se šuškalo Linde Thompson.
 13. Presley je težio da prikaže ikoničnu ulogu Vita Corleonea u epskom dramskom filmu,Kum.Međutim, producenti su odbili njegov zahtjev za audiciju za ulogu.
 14. Izgubio je uloge u nekoliko popularnih i uspješnih filmova jer ih je njegov menadžer Tom Parker odbio. Parker je uglavnom želio da Presley dobije najvišu naplatu. Ponekad su se i zahtjevi za plaćom pokazali previše nečuvenim.
 15. Godine 2007. Nacionalno udruženje pušaka (NRA) izdalo je poseban revolver Elvis Presley Tribute, koji je odobrio njegovo imanje.
 16. U prošlosti ga je VH1 smjestio na 2. mjesto liste s "100 najseksi umjetnika". Također su ga smjestili na 8. mjesto liste '100 najboljih umjetnika rock & rolla'.
 17. U siječnju 1964. kupio je jahtu Potomac od bivšeg američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta za 55.000 američkih dolara.
 18. Navodi se da je jedan od prvih zabavljača koji je donio karate u kino. Uspio je čak zaraditi crni pojas u karateu.
 19. 1969. godine, prije otvaranja u Las Vegasu, primio je prijetnju smrću nakon čega su ga osigurali agenti FBI-a. Čak je u cipeli nosio pištolj Derringer za dodatnu zaštitu.
 20. Dok je studirao u srednjoj školi, maltretiran je zbog toga što je bio mamin sin. Također je prijavljeno da je bio sramežljiv dječak u školskim danima.
 21. Presley nije prošao nikakav formalni glazbeni trening i nije mogao čitati glazbu. Umjesto toga, učio je i proučavao glazbu na uho. Početkom karijere redovito je posjećivao prodavaonice ploča s džuboksima i kabinama za slušanje.
 22. 1954. je na audiciji za vokalni kvartet Songfellows. Međutim, odbijen je. Presley je rekao ocu da mu je rečeno da ne može pjevati. Ali Jim Hamil, član kvarteta, tvrdio je da je odbijen jer na audiciji nije pokazao sluh za sklad.
 23. U travnju 1954. počeo je raditi kao vozač kamiona u tvrtki Crown Electric. Nastavio je svirati u lokalnim svirkama.
 24. 1957. godine proširila se glasina koja je tvrdila da je Presley tvrdio da su crnci jedino što mogu učiniti za njega osvijetliti cipele i kupiti njegove ploče. Tvrdio je da nije dao takvu rasističku izjavu i da vodeći novinari nisu mogli pronaći zapis o bilo kojoj takvoj izjavi.
 25. Ima priznanje da je prvi izvođač snimanja koji ima preko 150 pjesama u Billboardu Top 100. Također drži rekord da ima najviše pjesama (114) u Billboardovih 40 najboljih.
 26. Drži rekord kao prvi umjetnik koji ima više od 100 zlatno certificiranih albuma. Ima 106 zlatno certificiranih albuma, što je i dalje rekord koji je najveći u povijesti RIAA.

Istaknuta slika u javnoj domeni