Statistika

Hillary Clinton Visina, težina, dob, obitelj, činjenice, biografija

Rođeno ime

Hillary Diane Rodham

Nadimak

Hrc, Nestabilna Hillary Clinton, Hillary “Rotten” Clinton, Crooked Hillary, Heartless Hillary, Hill

Hillary Clinton se smiješi prisustvujući javnom događaju 2015

Znak sunca

Škorpion

Rođeno mjesto

Chicago, Illinois, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Hillary je pohađala niz javnih škola u Park Ridgeu prije nego što se pridružila Srednja škola Maine East smješteno u sjevernom predgrađu Chicaga.

Zajedno s ostalim studentima premještena je u novu Srednja škola Maine South za njezinu stariju godinu. 1965. godine završila je srednju školu u prvih pet posto razreda i upisala Wellesley College.

Diplomirala je na Wellesley College 1969. godine sa prvostupnikom umjetnosti uz počasne odsjeke političkih znanosti.

Zatim se pridružila Pravni fakultet Yale. Hillary je 1973. završila studij na Yaleu i stekla zvanje pravnika. Još je godinu dana boravila na Yaleu radi na postdiplomskom studiju na dječjem studiju za djecu i medicinu u Yaleu.

Okupacija

Pravnik, političar

Obitelj

 • Otac - Hugh Ellsworth Rodham (vlasnik malog tekstilnog poduzeća)
 • Majka - Dorothy Emma Howell (domaćica)
 • Braća i sestre - Hugh Edwin Rodham (Stariji brat) (odvjetnik i demokratski političar), Anthony Dean Rodham (mlađi brat) (savjetnik, poslovni čovjek)
 • Drugi - Hugh Rodham (djed po ocu) (imigrant prve generacije), Hannah Jones Rodham (baka po ocu), Edwin John Howell Jr. (djed po majci) (čikaški vatrogasac), Della Murray (baka po majci) (domaćica), Isabelle Howell (majka) Tetka)

Izgraditi

Prosječno

Visina

5 ft ili 165 cm (vršna visina)

S godinama, vjeruje se da je njezina trenutna visina 5 ft 4 in ili 162,5 cm.

Težina

70 kg ili 154,5 lbs

Dečko / supružnik

Hillary Clinton hodala je -

 1. Robert Reich - Robert Reich izveo je Hillary Clinton na spoj, dok je Hillary bila dodiplomska na Wellesley Collegeu, a Reich je upisan na Dartmouth College. Međutim, točni datumi njihove veze nisu dostupni.
 2. Bill Clinton (1971.-danas) - Bill Clinton prvi je put vidio Hillary u klasi političkih i građanskih prava i na prvi pogled je bio pogođen. Prvi put su se upoznali u knjižnici Sveučilišta Yale, kad ga je Hillary zatekla kako bulji u nju, a njihov prvi sastanak bio je šetnja do muzeja umjetnosti 1971. U ljeto iste godine Hillary se pridružila odvjetničkoj tvrtki u Oaklandu kao pripravnik i kako bi provodio vrijeme s njom, Bill je otkazao planove za odmor. Također, provela je dodatnu godinu na Yaleu samo kako bi bila s Billom. Do 1974. godine odbila je Clintonov prijedlog za brak jer je mislila da će njezin identitet biti izgubljen. Na kraju je pristala udati se za njega i njihovo intimno vjenčanje održano je 11. listopada 1975. Hillary je rodila svoju jedinu kćer Chelsea 27. veljače 1980. Njihova veza najteže je pretrpjela 1998. godine kada je Billu utvrđeno da ima izvanbračnu vezu s pripravnicom iz Bijele kuće Monicom Lewinsky.
 3. Webb Hubbell - Prema nekim izvješćima, Webb je pravi otac Hillaryine kćeri Chelsea. Međutim, ove tvrdnje nisu provjerene, niti imaju čvrste temelje. Međutim, Politički insajder uzeo DNK Chelseaja i Hubbella kako bi obavio patronažne testove. Iako testovi nisu bili konačni, ali istodobno, testovi nisu odobravali da je Chelsea bila Hubbellova kći.
Hillary Clinton i suprug Bill osobna šala javni događaj 2013

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

S očeve strane porijeklom je Velšanka i Engleskinja. S majčine strane ima škotsko, francusko-kanadsko i velško porijeklo.

Boja kose

Plavuša

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Zdepaste građe
 • Kratka kosa
Hillary Clinton u središtu pozornice predsjednički predizborni noćni skup u lipnju 2016. u New Yorku

Religija

Metodizam

Najpoznatiji po

Biti prva dama Sjedinjenih Država (1993. - 2000.)

Biti američki senator iz New Yorka (2000. - 2009.)

Biti američki državni tajnik (2009. - 2013.)

Prvi film

Kao glumica, Hillary se prvi put pojavila u kratkom povijesnom filmu 2015. godine, Okupiraj mir: nema stranih zavrzlama.

Prva TV emisija

Njezin prvi nastup u TV emisiji nastupio je u glazbenoj humorističnoj emisiji Subotom navečer uživo 2008. Od tada se pojavila u nizu epizoda u emisiji.

Osobni trener

Kako bi se brinula za svoje zdravlje, Hillary radije hoda u brzim šetnjama i vježba jogu. Često pokušava pronaći osamljene staze i tragove kako bi uživala u ležernim šetnjama u samoći. Iako ne slijedi veganske prehrambene navike svog supruga, više se voli kloniti nezdrave hrane i grickalica. Veliki je obožavatelj masnih baklji koje ljute paprike drže uz sebe kad god putuje, pahuljice crvene paprike. Također se drži minimalističkog pravila da ako vam išta izgleda loše, bit će i vama.

Hillary Clinton Najdraže stvari

 • Snack- Krekeri od zlatnih ribica
 • TV emisija - Volite to ili dodajte na popis
 • Filmovi - Casablanca (1942), Čarobnjak iz Oza (1939), Izvan Afrike (1985)
 • Glumica- Meryl Streep
 • Glumac - Robert Redford

Izvor - DailyMail UK, varalica

Hillary Clinton govor Vijeće za vanjske odnose u studenom 2015

Činjenice Hillary Clinton

 1. Tijekom svojih osnovnoškolskih dana osvojila je brojne značke za marljiv rad izviđačice i braunija.
 2. U dobi od 14 godina nadahnula se američkim naporima prema svemirskim i mjesečevim ekspedicijama i poslala pismo u kojem je pitala NASA-u o kriterijima za članstvo u astronauta.
 3. Tijekom studija u srednjoj školi bila je dio vijeća učenika, sudjelovala u školskim novinama i bila je dio Nacionalnog počasnog društva.
 4. Tijekom mlađe srednje škole izabrana je za potpredsjednicu razreda, ali je izgubila na predsjedničkim izborima tijekom svoje starije godine.
 5. Bila je prva studentica na Wellesley Collegeu koja je na početku govorila nakon lobiranja od starijih studenata.
 6. Njezin govor na svečanom početku kolegija pobrao je ovacije u trajanju od 7 minuta i bio je obrađen u članku objavljenom u časopisu Life.
 7. 1997. Hillary je za audio verziju svoje knjige dobila nagradu Grammy Potrebno je selo u kategoriji Najbolji album izgovorene riječi.
 8. Hillary je bila republikanka sve dok svoju vjernost nije prebacila na demokrate 1968. godine nakon što je shvatila da su republikanske politike prema rasi i jednakosti nepravedne.
 9. Bila je dio tima koji je radio na predsjedničkoj kampanji Barryja Goldwatera, koji je bio republikanski kandidat na izborima 1964. godine.
 10. 2016. postala je prva žena kandidatkinja koju je bilo koja glavna stranka nominirala za predsjedničke izbore.
 11. Tijekom boravka u Bijeloj kući kao prva dama, dodijeljeno joj je kodno ime Zimzelen tajne službe.
 12. Kada je postala američki senator 3. siječnja 2001., postigla je razliku kao jedina bivša prva dama koja je obnašala javnu funkciju.
 13. National Law Journal uvrstio ju je u top 100 najutjecajnijih pravnika na popisu Sjedinjenih Država 1988. i 1991. godine.
 14. Ogovarački kolumnist Edward Klein optužio je Hillary za lezbijske veze s pomoćnicom Humom Abedin i drugim ženama u svojoj eksplozivnoj knjizi Istina o Hillary.
 15. Hillary se pokušala pridružiti marincima 1975. godine, ali odbili su je jer je bila prestara, imala je slab vid i bila je žena.
 16. Optužena je za kršenje kućnog reda dok je služila kao dio istrage zajedno s još 42 odvjetnika radi opoziva predsjednika Richarda Nixona.
 17. 1996. dobila je nesretnu razliku kao prva dama koju je FBI subponirao da se pojavi pred saveznim porotom.
 18. Sjedila je u upravi Walmarta od 1986. do 1992. godine i primala godišnju plaću od 18.000 američkih dolara zajedno s 1.500 američkih dolara po sastanku kojem je prisustvovala.
 19. 1998. nazvala je početna izvješća o vezi svog supruga Billa Clintona s Monicom Lewinsky ogromnom desničarskom zavjerom.
 20. Njezina biografija Živa povijest objavljena je 9. lipnja 2003., a prodana je u 200.000 primjeraka upravo tog dana.
 21. 1996. godine, kad se vratila iz službenog posjeta Bosni kao prva dama, tvrdila je da je bila pod snajperskom vatrom. Međutim, izjavu je promijenila tjedan dana kasnije.
 22. Prije početka predsjedničke kampanje 2016. održala je plaćene govore za tvrtke s Wall Streeta i na poslovnim skupovima, naplaćujući 200.000–2225.000 USD po angažmanu i zarađujući više od 11 milijuna USD za petnaestomjesečno razdoblje.
 23. Možete posjetiti njezinu službenu web stranicu @ hillaryclinton.com.
 24. Povežite se s njom na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu.