Statistika

Jack Ma Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Rođeno ime

Mǎ Yún

Nadimak

Jack Ma

Jack Ma razgovara tijekom godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma u rujnu 2008

Znak sunca

Vaga

Rođeno mjesto

Hangzhou, Zhejiang, Kina

Nacionalnost

kineski

Obrazovanje

Nakon čišćenja prijemnih ispita za kineski jezik, Jack Ma je ​​upisan u Učiteljski institut Hangzhou (koje je preimenovano u Hangzhou Normal University). Na sveučilištu je diplomirao engleski jezik.

Kasnije je dobio prijem u Poslovna škola Cheung Kong i diplomirao 2006. godine.

Okupacija

Poslovni magnat, investitor i filantrop

Obitelj

 • Otac - Ma Laifa (glazbenica i pripovjedačica)
 • Majka - Cui Wencai (glazbenik i pripovjedač)

Menadžer

Osobni menadžerski tim Jacka Ma bavi se njegovim poslovima zastupanja i upravljanja.

Izgraditi

Tanak

Visina

4 ft 11¾ in ili 152 cm

Težina

59 kg ili 130 lbs

Djevojka / supružnik

Jack Ma je ​​izlazio

 1. Zhang Ying (Kraj 1980-ih i danas) - Jack Ma se oženio sa Zhang Ying krajem 80-ih. Prvi su se put upoznali tijekom studija na Sveučilištu Hangzhou Normal. Vjenčali su se neposredno nakon završetka fakulteta. Oboje su u to vrijeme radili kao učitelji. Tijekom braka postali su roditelji dvoje djece - sina i kćeri.
Jack Ma na konferenciji UNCTAD eCommerce Week 25. travnja 2017

Rasa / etnička pripadnost

azijski

Boja kose

Crno

Boja očiju

Crno

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Kratko i lagano tijelo
 • Gaunt lice
Jack Ma tijekom konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama 2015. godine

Najpoznatiji po

 • Budući da je suosnivač kineskog multinacionalnog tehnološkog konglomerata, Grupa Alibaba. Služi kao izvršni predsjednik tvrtke.
 • Biti jedan od najbogatijih ljudi na svijetu s neto vrijednošću većom od 41 milijardu dolara.
 • Budući da je globalni ambasador kineske industrije i poduzeća.

Osobni trener

Jack nastoji ostati zdrav i zdrav redovitim vježbanjem Tai Chi Chuana u stilu Chena. Toliko je veliki ljubitelj Tai Chia da je angažirao nekoliko stručnjaka u tom području da podučavaju disciplinu svojim zaposlenicima u Alibaba.

Za svoje osobno vodstvo angažirao je poznatog učitelja i borilačkog umjetnika Wáng Xī’ana.

Jack Ma omiljene stvari

 • Film- Forrest Gump (1994.)
Izvor - Hollywood Reporter
Mauricio Macri i Jack Ma u Casa Rosada 2017. godine

Jack Ma Činjenice

 1. Engleski je počeo samostalno učiti vrlo mlad. Svoje vještine engleskog govornog područja vježbao je razgovarajući s govornicima u hotelu Hangzhou International.
 2. Devet godina je biciklom putovao 70 kilometara kako bi turistima pružio obilazak lokalnog područja.
 3. Svoje dobro ime Jack Ma dobio je od jednog od prijatelja koji je bio jedan od stranih turista. Njegov mu je prijatelj odlučio dati ime Jack, jer se teško sjećao i izgovarao svoje kinesko ime.
 4. U mladosti se malo mučio sa studijem jer je morao držati prijemne ispite za fakultet 4 uzastopne godine prije nego što je na kraju uspio upisati jedan fakultet.
 5. Nakon završetka fakultetskog studija mučio se da pronađe posao jer su njegovi zahtjevi za 30-ak različitih poslova odbijeni.
 6. Jednom se prijavio za posao u KFC-u, ali je odbijen nakon razgovora, dok su ostala 23 kandidata odabrana, ostavljajući mu nezavidnu oznaku da je jedino odbijeno.
 7. Shvatio je moć interneta nakon što mu je ružna web stranica koju je stvorio vezanu uz Kinu dala brojne pozitivne odgovore u roku od nekoliko sati od postavljanja web stranice.
 8. Njegov prvi poduzetnički pothvat bila je tvrtka China Yellow Pages koju je započeo s 20 000 američkih dolara, a prikupio je uz pomoć supruge i prijatelja.
 9. Kina Yellow Pages uspjela je zaraditi oko 800.000 američkih dolara u tri godine od službenog predstavljanja.
 10. 1998. godine angažiran je na čelu informatičke tvrtke koju je osnovao Kineski međunarodni centar za elektroničku trgovinu, a koja potpada pod Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomske suradnje. Napustio je posao 1999. godine.
 11. 1999. godine vratio se u svoj rodni grad i pokrenuo Alibabu u svom stanu. Uživao je u grupi od svojih 18 prijatelja kako bi osnovao tvrtku.
 12. Nakon što je njegova tvrtka uspjela prikupiti preko 25 milijardi dolara putem IPO-a na njujorškoj burzi u rujnu 2014., postala je prva tvrtka u povijesti koja je prikupila takav iznos na IPO-u.
 13. Pozvan je da drži predavanja na prestižnim sveučilištima poput Wharton School na Sveučilištu Pennsylvania, Harvard University, Massachusetts Institute of Technology i University of Peking.
 14. Jack je 2007. bio na meti kritika i svjetskih prosvjeda nakon što je njegova tvrtka zabilježila ogromnu dobit od prodaje životinjskih proizvoda. Jack je odgovorio najavom da se proizvodi s mesom morskog psa neće prodavati na Alibabi.
 15. Na događaju održanom u čast proslave 18. godine osnivanja Alibabe u rujnu 2017., odjenuo se poput Michaela Jacksona i nastupio na hit singlu američke popstare, Triler na pozornici.
 16. Ma je ​​pokazao svoje borilačke vještine u kratkom filmu, Te noći ... Dok sanjamo (izvorno naslovljen kao Gong shou dao). U SAD-u je objavljen u veljači 2018. godine.
 17. 2017. godine smješten je na drugo mjesto popisa magazina Fortune s 50 najvećih svjetskih vođa.
 18. Iako je bogatstvo stekao zahvaljujući neizmjernom uspjehu svoje web stranice za e-trgovinu, često je priznavao da ima ograničeno znanje o tehnologiji, a njegova tehnička kompetencija ograničena je na slanje i primanje e-pošte.
 19. Navodi se da je svoje prvo računalo dobio u dobi od 33 godine.
 20. Za Internet je prvi put čuo 1994. godine, a upoznali su ga 1995. njegovi prijatelji tijekom njegova posjeta Sjedinjenim Državama.
 21. Nema račun na društvenim mrežama.

Istaknuta slika ITU Pictures / Flickr / CC BY 2.0