Statistika

Sacha Baron Cohen Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, biografija

Sacha Baron Cohen Kratke informacije
Visina6 ft 3 in
Težina80 kg
Datum rođenja13. listopada 1971
Horoskopski znakVaga
SuprugIsla Fisher

Sacha barun Cohen je britanski glumac, komičar i scenarist poznat po svom smjelom i neprijatnom komičnom stilu prikazanom kroz politički nekorektne filmove i TV likove. Njegove uloge često se šire u status alter-ega, dok komičar promovira svoje filmove i TV emisije na nove načine, prisustvujući promotivnim događajima i vodeći intervjue odjevene u karakter. Najprepoznatljiviji likovi koje je glumac glumio su Ali G, Borat i Bruno. Ima ogromnu bazu obožavatelja na društvenim mrežama s više od 500 tisuća sljedbenika na Instagramu i više od 3,5 milijuna sljedbenika na Facebooku.

Rođeno ime

Sacha Noam barun Cohen

Nadimak

Sacha

Sacha Baron Cohen tijekom događaja viđenog u studenom 2011

Znak sunca

Vaga

Rođeno mjesto

Hammersmith, London, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Rezidencija

 • Los Angeles, Kalifornija, Sjedinjene Države
 • Središnji London, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Nacionalnost

britanski

Obrazovanje

Sacha je studirao na Javna škola Aske’s Boys ’Haberdashera u Elstreeu, Hertfordshire. Kasnije je diplomirao povijest za prvostupnik umjetnosti u Christ College; sastavni kolegij iz Sveučilište u Cambridgeu i diplomirao 1993. godine.

Tijekom svog preddiplomskog studija, Sacha je postao aktivni član Amaterski dramski klub (ADC), najstarije sveučilišno dramsko društvo u Engleskoj i najveća dramska skupina u Cambridgeu. Nakon što je diplomirao, komičar je kratko radio kao model u modnoj industriji prije nego što je svoj prvi TV nastup vodio kao voditelj na lokalnoj kabelskoj mreži Windsor.

Također se pridružio francuskoj kazališnoj školi École Philippe Gaulier trenirati s majstorom klaunom Philippeom Gaulierom. Učio je svoje studente slapstick stilu komedije tzv buffon da otkriju svog unutarnjeg klauna koji je pretjerani ili karikaturalni prikaz njihove stvarne osobnosti.

Okupacija

Glumac, komičar, scenarist (scenarij), izvršni producent

Obitelj

 • Otac - Gerald Baron Cohen (Isteklo 2016.) (vlasnik trgovine odjećom)
 • Majka - Daniella Naomi Baron Cohen rođena Weiser (instruktorica pokreta)
 • Braća i sestre - Erran Baron Cohen (brat) (skladatelj, trubač, osnivač benda Zohar), Amnon Baron Cohen (brat) (računalni programer)
 • Drugi - Morris Cohen (djed po ocu) (preživjeli holokaust, koji je kasnije dodao Barun do svog prezimena), Miriam Nichelby (baka po ocu) (baletan u Njemačkoj), Hans Weiser (djed po majci), Leisel Levi (baka po majci), Ash Baron-Cohen, (rođak) (filmaš), Dan Baron-Cohen ( Cousin) (dramatičar, redatelj kazališta u zajednici, teoretičar kulture, umjetnički pedagog), Simon Baron-Cohen (rođak) (nagrađivani klinički psiholog, direktor Centra za istraživanje autizma na Sveučilištu u Cambridgeu), Sam Baron (nećak, Simonov sin ) (Scenaristica, filmska redateljica), Kate Lindley Baron-Cohen (Nećakinja, Simonova kći) (doktorska istraživačica oksitocina i postnatalne depresije na University College London, psiholog), Connor Reid (zet) (redatelj, producent , Snimatelj)

Menadžer

Sacha Barona Cohena predstavljaju -

 • Agencija za kreativne umjetnike (CAA)
 • Ziffren Brittenham LLP (odvjetničko društvo)
 • Sunshine Sachs & Associates (PR tvrtka)

Izgraditi

Tanak

Visina

6 ft 3 in ili 190,5 cm

Težina

80 kg ili 176,5 lbs

Djevojka / supružnik

Sacha Baron Cohen datirao je -

 1. Isla Fisher (Od 2002. do danas) - Sacha je škotsku i australsku glumicu Islu Fisher prvi put upoznao na zabavi u Australiji 2002. Par je počeo hodati nedugo zatim i zaručio se 2004. Njihov prvi dom bio je stan u Primrose Hillu u Londonu za koji Isla smatra da je biti jedno od najromantičnijih mjesta u gradu. Njihova prva kći po imenu Olive rođena je u listopadu 2007. Fisher je prešao na židovstvo početkom 2007. nakon 3 godine studija teologije i uzeo hebrejsko ime Ayala. Par se vjenčao 15. ožujka 2010. na intimnoj ceremoniji koju je činilo samo 6 članova uže obitelji u Parizu. Dočekali su svoju drugu kćer Elulu Lottie Miriam Cohen u kolovozu 2010. Sacha i Isla također imaju sina po imenu Montgomery Moses Brian Baron Cohen rođenog 17. ožujka 2015. u bolnici Los Angeles Cedars Sinai.
Sacha Baron Cohen i Jennie Marie Pacelli viđene u svibnju 2019

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Ima aškenazijsko židovsko porijeklo.

Boja kose

Crno

Boja očiju

Svijetlo smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Kovrčava kosa
 • Visoke i vitke građe
 • Majstor maskiranja, prenošenja glasa i naglaska

Veličina cipela

12,5 (SAD) ili 11,5 (UK) ili 45,5 (EU)

Potvrde robne marke

 • Pojavio se u televizijskim reklamama za nekoliko marki kao što su Amstel pivo i McCainMicro's Chips.
 • 1999. Sacha je glumio glumca Super Greg, izmišljeni DJ za sudjelovanje u internetskoj kampanji virusnog marketinga za Lee Jeans koji je zaključen s TV reklamom.
 • Bio je prikazan u TV reklami za NBA košarka na TNT-u 2005. godine.

Religija

judaizam

Sacha Baron Cohen na Instagram selfiju viđenom u ožujku 2016. godine

Najpoznatiji po

 • Stvaranje ikonskih izmišljenih likova za stvaranje kulturnih komentara u obliku satire
 • Prikazujući nezaboravne uloge u cjelovečernjim filmovima poput Alistaira Leslieja Grahama zvanog Ali G u Ali G Indahouse (2002), Borat Sagdiyev u Borat (2006), Brüno Gehard u Brüno (2009), i general-admiral Haffaz Aladeen u Diktator (2012)

Prvi film

Prvi put u kazališnom filmu debitirao je kao Vinnie u dramskom filmu, Posljednji stalak Jolly Boysa 2000. godine.

Kao glasovni glumac, u kazališnom je filmu debitirao posudivši glas liku lemura po imenu King Julien XIII s indijskim naglaskom u animiranom filmu Madagaskar 2005. godine.

Prva TV emisija

U TV emisiji debitirao je kao voditelj Pump TV 1995. godine.

Njegova prva uloga u televizijskoj seriji bila je za lik Jakoba u epizodi pod naslovom Najveća priča ikad D’ohed od The Simpsons u 2010.

Osobni trener

Komičar se ne smatra posebno religioznim, ali slijedi židovske prehrambene zakone iz jevrejska pravila ishrane.

Sacha Baron Cohen u selfiju u veljači 2016. godine

Činjenice o Sacha Baronu Cohenu

 1. Tečno govori hebrejski.
 2. Majka je željela da pohađa pravni fakultet. Kad je Sacha rekao roditeljima da želi postati glumac, mislili su da namjerno bira život u siromaštvu.
 3. Po završetku fakulteta, Sacha je odredio vremensko ograničenje od 5 godina kako bi kao glumac zaradio pristojan prihod prije nego što se školovao za drugu profesiju u slučaju da ne uspije. Na kraju tih 5 godina, komičar je dobio pauzu da glumi prvog od svojih mnogih ikoničkih likova Ali G, na 11 O’Clock Show na britanskoj mreži Kanal 4 koji je prvi put emitiran u rujnu 1998.
 4. Njegova je supruga u intervjuu izjavila da bi Sacha često dolazio kući odjeven u karakter i zbunjivao njihovu djecu.
 5. Sacha's Kralj Julien lik u Madagaskar (2005.) trebao je voditi samo dvoredni dijalog. Komičar je improvizirao 8 minuta dijaloga s indijskim naglaskom tijekom postupka audicije koji su kreatori odlučili zadržati u filmu.
 6. Glumac je svoj prvi humoristični film vidio u dobi od 8 godina. Gledajući kako publika reagira Brianov život (1979) zasadio je sjeme Sachinog nadobudnog interesa za filmsko stvaralaštvo i komediju.
 7. Više puta pripisuje britanskom impresionistu Peteru Sellersu primarni utjecaj na njegov komični stil. Također ga je nadahnuo rad nadrealne komične skupine Monty Python.
 8. U svojim ranim stand-up nastupima i skečevima, Sacha je nastupao kao islamski fundamentalistički terorist po imenu Mudžahedini koji je želio alternativnu karijeru komičara. Lik je često izazvao neprijateljsku reakciju nekih članova publike. Stoga je Sacha stvorio Ali G da ga zamijeni.
 9. Tijekom prvog desetljeća glumačke karijere javnost nije bila svjesna kako izgleda u stvarnosti i o Ali G-ju je razmišljala kao o stvarnoj osobi.
 10. Nakon 8 epizoda posvećenih segmentu liku Ali G u 11 sati Show, Sacha je s njim zaradio svoju prvu TV seriju kao glavnog imena Da Ali G Show koja se prikazivala od 2000. do 2004. na kanalu 4 u Velikoj Britaniji i HBO-u u SAD-u. Sacha je u dvije države dobio nacionalnu platformu za predstavljanje likova Alija G, Brune i Borata u ovoj emisiji, dok je vodio i snimao stvarne intervjue s nesuđenim slavnim osobama i javnim osobama.
 11. Za igranje Ali G-a, Sacha je osvojio nagradu Britanske komedije za 'Najbolju mušku novopridošlu komediju' 1999. godine i TV nagradu BAFTA za 'Najbolju humorističnu seriju' 2001. godine.
 12. Likovi koje je stvorio Sacha često se kritiziraju zbog drskih i neukusnih izjava protiv žena, određenih zajednica, nacionalnosti ili vjerskih skupina. Branio je svoj komični stil navodeći da se javne osobe često iznevjere kad čuju nečuvena mišljenja njegovog lika, na kraju otkrivajući vlastite predrasude.
 13. Stigao je i održao svoj govor na Harvardovoj svečanosti dana razreda 2004. godine kao Ali G i prihvatio nagradu Britanske komedije za "Izvanredno postignuće" 2012. godine od Sir Ben Kingsleyja odjeven u isti alter ego.
 14. Glumac je zaradio brojne nominacije za nagrade širom svijeta glumeći kazahstanskog reportera Borata kao što su nagrada Udruge filmskih kritičara za "najboljeg glumca" u Los Angelesu, San Franciscu i Torontu 2006. godine, najbolja međunarodna nagrada za komediju u Njemačkoj (2006.) i Zlatni globus za "Najboljeg glumca - filmski mjuzikl ili komediju" (2007).
 15. Lik Borata temelji se na osobnosti južnoruskog liječnika kojeg je Sacha upoznao u dobi od 23 godine dok je posjetio Astrahan na odmoru.
 16. Libijski diktator Muammar Al-Gaddafi nadahnuo je Sachino stvaranje generala admirala Aladeena.
 17. Dok se razvija Diktator (2012.), Sacha i koscenarist Larry Charles objavili su medijima izmišljenu priču da adaptiraju anonimno objavljeni ljubavni roman koji je napisao Sadam Hussein kako bi se zaštitili od mogućeg nasilja od bliskoistočnih diktatora. Ujedinjeni narodi također su im zabranili pucanje u njihovim prostorijama jer nisu htjeli uvrijediti nijednog diktatora.
 18. Sacha se radije isključivo javno pojavljivao u liku kako bi zaštitio svoj osobni život. Tek 2004. godine otkrio je svoju stvarnost iz života gostujući u američkim emisijama poput Kasna emisija s Davidom Lettermanom i Show Howarda Sterna.
 19. Oskarom nagrađivana uloga Freddieja Mercuryja koju je glumio Rami Malek prvotno je bila namijenjena Sachau koji je radio na razvoju projekta od 2010. do 2013. Cohen je želio razviti drsku komediju s ocjenom R koja se isključivo fokusirala na lik Freddieja, ali preživjelih članova izvođačevog benda, Kraljica, želio je glazbenu dramu zbog koje je Sacha otpao zbog kreativnih razlika.
 20. Slično formatu Da Ali G Show, Sacha je 2018. stvorio niz novih izmišljenih likova za mrežu Showtime pod nazivom Tko je Amerika? Uključivao je lik izraelskog protuterorističkog stručnjaka Errana Morada koji je intervjuirao američke političare. Serija je isprovocirala mnoge sudionike da izraze bijes zbog prevare i manipulacije, među kojima su bili Sarah Palin, Joe Walsh i Roy Moore. Intervju Sarah Palin nije emitiran. Roy Moore tužio je Sacha za 95 milijuna dolara zbog impliciranja optužbi za pedofiliju protiv njega i državnog predstavnika Gruzije; Jason Spencer morao je podnijeti ostavku na dužnost zbog utjecaja na korištenje rasnih epiteta i pucanje stražnjice pred kamerama kao način odbrane od terorističkog napada protiv njegove bolje prosudbe.
 21. Sacha je ljubitelj WWE hrvanja i prijatelj Johna Cene.
 22. Ime njegove produkcijske tvrtke Četiri po dva nastao kao rima za riječ ‘Židov’.
 23. Smatrali su ga za ulogu Borisa Životinje u Muškarci u crnom 3 (2012) koju je na kraju glumila Jemaine Clement.
 24. Glumac je pristaša Spasi djecu i Međunarodni odbor za spašavanje a od prosinca 2015. donirali su po 335.000 funti objema organizacijama.
 25. U 2020. godini Sacha je donirao 100.000 američkih dolara Borat 2 dadilja Jeanise Jones iz zajednice Oklahoma City. Više od 155.000 dolara također je prikupljeno u njezino ime putem kampanje GoFundMe.
 26. 2021. dobio je Nagrada Zlatni globus u kategoriji "Najbolji glumac - filmski mjuzikl ili komedija" za ulogu u Borat 2 (2020).

Istaknuta slika Joelle Marano / Flickr / CC BY-SA 2.0