Statistika

Gene Simmons Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Gene Simmons Kratke informacije
Visina6 ft 2 in
Težina108 kg
Datum rođenja25. kolovoza 1949
Horoskopski znakDjevica
SuprugShannon Tweed

Gene Simmons je izraelsko-američki umjetnik poznat po svom hard rock bendu koji diše vatru, POLJUBAC. Osim što je suosnivač ove grupe, on je i pjevač, glazbenik, TV osoba, glumac, poduzetnik i tekstopisac.

Simmons je u mladost otputovao u New York. Slično mnogim drugim američkim tinejdžerima iz doba 1960-ih, i Simmons je bio nadahnut rock & roll glazbom, triler filmovima i superherojima stripova.

Kao rezultat toga, u siječnju 1973. Simmons je suosnivač hard rock benda POLJUBAC s ritam gitaristom i pjevačem Paulom Stanleyem.

Rođeno ime

Chaim Witz

Nadimak

Demon, Gene Nazarećanin, Bog groma, Genie, dr. Love, Reginald Van Helsing

Gene Simmons snimljeno u Los Angelesu, Kalifornija, SAD 15. listopada 2012

Znak sunca

Djevica

Rođeno mjesto

Tirat Carmel, Haifa, Izrael

Rezidencija

Los Angeles, Kalifornija, Sjedinjene Države

Nacionalnost

Izraelski

Obrazovanje

Gene Simmons otišao je na Ješiva ​​Tora Vodaas, koja je židovska vjerska škola. Išao je Srednja škola Newtown (Queens) da završi srednjoškolski studij. Nakon toga je prisustvovao Richmond College i Zajednički koledž okruga Sullivan.

Okupacija

Glazbenik, TV ličnost, tekstopisac, pjevač

Obitelj

 • Otac - Ferenc “Feri” Yehiel Witz (Stolar)
 • Majka - Florence Klein
 • Braća i sestre - Nijedna
 • Drugi - Kobi Witz (polu-brat), Drora Witz (polu-sestra), Sharon Witz (polu-sestra), Ogenia Witz (polu-sestra), Jeno Klein / Kovacs (djed po majci), Eszter Blau (baka po majci)

Menadžer

Doc McGhee iz McGhee Entertainment.

Žanr

Hard Rock, Heavy Metal

Instrumenti

Bas gitara, Vokal

Oznake

Gene je objavio glazbu putem Casablance, Mercuryja, Roadrunner Recordsa, Kissa i Universal Music Group.

Izgraditi

Mišićni

Visina

6 ft 2 in ili 188 cm

Težina

108 kg ili 238 lbs

Djevojka / supružnik

Gene Simmons je hodao -

 1. Linda Johansen - Gene je tvrdio da je imao intimni susret s Lindom Johansen. Bila je prekrasan model tog doba koji se kasnije pretvorio u norvešku poslovnu ženu.
 2. Wendy O. Williams - Wendy Orlean Williams i Gene imali su puno zajedničkih stvari. Bila je vodeća pjevačica u punk rock i metal grupi. Hodali su kratko.
 3. Bonnie Large - Američka manekenka Bonnie Large također je proglasila svoj romantični susret s Geneom Simmonsom.
 4. Connie Hamzy - Gene je dijelio slatke trenutke i s Connie Hamzy. Međutim, njihovo vezivanje nije trajalo dugo.
 5. Liza Minnelli - Tijekom kasnih 1980-ih Simmons je nekoć radio kao voditelj snimanja Lize Minnelli. Tada se pojavilo nekoliko glasina da su Minnelli i Simmons imali tajnu vezu, koja je bila nešto više od samog poslovnog partnera.
 6. Liv Ullmann - Sedamdesetih je Simmons počeo izlaziti s Liv Johanne Ullman, poznatom norveškom scenaristicom, glumicom i redateljicom. Međutim, novo vezivanje nije se moglo nastaviti nakon nekoliko datuma.
 7. Jessica Hahn - Jessica Hahn drugo je ime na popisu. Gene je nekada izlazio s bivšom glumicom i modelom Jessicom.
 8. Georgeann Walsh Ward (1971.-1974.) - Georgeann Walsh Ward bila je djevojka Genea Simmonsa tijekom kasnih 1970-ih.
 9. Katey Sagal (1972. - 1978.) - Iako je Gene Simmons imao nestabilnu vezu s Katey Sagal, njihova je veza trajala godinama. Katey je nekad radila u zalogajnici. Zaljubila se u Simmonsa u dobi od 18 godina kada je POLJUBAC tim posjetili restoran nakon završetka jednog od svojih koncerata.
 10. Cher (1978.-1980.) - Gene je imao otvorenu vezu s kultnom pop pjevačicom i glumicom Cher. U vezi su bili gotovo dvije godine, od 1978. do 1980.
 11. Diana Ross (1980.-1983.) - Basist KISS-a počeo je izlaziti s pjevačicom Dianom Ross 1980. godine. Međutim, Simmons se pojavljivao u javnosti s potpisom. Tako je, dok je fotografirao svoju najnoviju djevojku, Simmons običavao prekriti donji dio lica svojim rupčićem.
 12. Zvijezda Stowe - Nakon tri godine veze s Dianom, američki model Star Stowe zgrabio je oko Simmonsa. Bili su u otvorenoj vezi i nebrojeno su se vrijeme zabavljali.
 13. Shannon Tweed (1983.-danas) - Gene Simmons i Shannon Tweed u vezi su od 1983. Ona je model, glumica i reality zvijezda. Nakon duge veze od gotovo 28 godina, par se odlučio vjenčati 1. listopada 2011. Gene ima dvoje djece iz Shannon Tweeda; kćer Sophie Simmons (r. 7. srpnja 1992.) i sina Nicka Simmonsa (r. 22. siječnja 1989.).
Gene Simmons nosio je Indochino tijekom zaklade Heart and Stroke - modne revije slavnih osoba Heart Truth u veljači 2012. 1

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Simmons pripada mađarskoj židovskoj obitelji. Ima aškenazijsko židovsko porijeklo.

Boja kose

Crno

Boja očiju

Tamno smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Višestruko nadareni umjetnik
 • Ima jezik dužine preko 7 inča
 • Često nosi sunčane naočale

Potvrde robne marke

Neke od popularnih TV reklama koje imaju Geneov upečatljiv izgled uključuju soda Dr. Pepper Cherry (2009.), Pepsi i Nike, Universal Studios Florida (2003.) itd.

Religija

judaizam

Najpoznatiji po

 • Sviranje bas gitare i njegov krupan jezik
 • Njegova pljuvačka vatra i bina povraćajući demonskim karakterom

Prvi album

Kao solo umjetnik, Gene Simmons objavio je album Gene Simmons 1978. godine.

Kao članu benda KISS, bio je njegov prvi album s njima POLJUBACobjavljen u veljači 1974. U Kanadi i SAD-u certificiran je kao zlato.

Gene Simmons na Amazing Arizona Comic Conu 2013. godine

Prvi film

Gene je 1984. godine debitirao u kazališnom filmu u znanstveno-fantastičnom akcijskom filmu Pobjećiu ulozi dr. Charlesa Luthera.

Prva TV emisija

Zajedno sa svojim kolegama iz KISS-a, Gene se prvi put pojavio u dnevnom talk showu nazvanom Show Mikea Douglasa1974. godine.

Osobni trener

Gene se dobro brine za svoje zdravlje. Voli jednostavnu vježbu hodanja. Obično preferira dugo vučena pješačenja duga čak 5 milja.

Nadalje, ne voli glazbu ili upotrebu mobitela dok radi svakodnevne vježbe. Gene se također osjeća ponosno što ima veliku kuću na tri kata, bez dizala što također dodaje neke dnevne korake.

Gene Simmons omiljene stvari

 • Hrana - Francuski kruh, posebno oni izuzetno dugi sendviči koji imaju malo majoneza. Voli kombinaciju začinjene hrane sa švicarskim sirom. Što se tiče slastica, Simmons voli kolutiće od želea, džemove, čokolade i žvakaća peciva.

Izvor - Hrana i vino, Hrana i vino

Gene Simmons nosio je Indochino tijekom zaklade Heart and Stroke - modne revije slavnih osoba Heart Truth u veljači 2012

Činjenice Genea Simmonsa

 1. Bio je učitelj u osnovnoj školi prije pokretanja benda 'KISS'.
 2. Dizajnirao je prilagođenu bas gitaru u obliku sjekire.
 3. Gene je također vlasnik muškog časopisa o životnom stilu pod nazivom "Gene Simmons 'Tongue" koji je pokrenuo 2002. godine.
 4. U kolovozu 2002. pokrenuo je modnu etiketu pod nazivom "Gene Simmons - Dragonfly".
 5. Tijekom svoje karijere nikada nije pušio, drogirao se ili pio alkohol.
 6. Jedan je od najboljih puhača vatre koji može pogoditi gotovo 15 metara visok plamen.
 7. Podržava razne društvene ciljeve poput okoliša, prava žena na pobačaj itd.
 8. Govori više jezika koji uključuju engleski, japanski, mađarski, njemački i hebrejski.
 9. Radi puno teškog posla, bilo da je riječ o pokretanju vlastitih marki kole, dijetalne kole i korijenskog piva ili bilo kojeg drugog projekta treće strane.
 10. Smatra da bi fanovi trebali platiti glazbu.
 11. Ima psa koji se zove ‘Snippy’.
 12. U svibnju 2016. rekao je Sunce da je tijekom svojih ludih vremena spavao s preko 4800 grupica i da je s većinom imao polaroide. Ali, supruga Shannon Tweed natjerala ga je da ih sve spali.
 13. Pregledajte njegovu službenu web stranicu @ genesimmons.com.

Istaknuta slika Jason Hargrove / Flickr / CC BY 2.0