TV zvijezde

Conan O'Brien Visina, težina, dob, supružnik, djeca, činjenice, biografija

Conan O’Brien Kratke informacije
Visina6 ft 4 in
Težina90 kg
Datum rođenja18. travnja 1963. godine
Horoskopski znakOvan
Boja očijuPlava

Conan O’Brien američka je televizijska voditeljica, komičarka, spisateljica, podcaster i producentica koja je najpoznatija po vođenju kasnonoćnih emisijaLate Night s Conanom O’BrienomVečerašnja emisija s Conanom O’Brienom, iConan. 2010. godine uključen je u VrijemePopis „100 najutjecajnijih ljudi“, a umirovljenjem Davida Lettermana 20. svibnja 2015. O’Brien je s 26 godina postao najdugovječniji od svih trenutnih voditelja emisija u kasnim noćnim emisijama.

Rođeno ime

Conan Christopher O’Brien

Nadimak

Consie, Coney, Cone-Zone, Conando, Coco, Big Red, Maestro, Conebone

Conan O’Brien na 26. godišnjoj dodjeli nagrada Beat The Odds u prosincu 2016

Znak sunca

Ovan

Rođeno mjesto

Brookline, Massachusetts, Sjedinjene Države

Rezidencija

Conan O’Brien ima mega-ljetnikovac koji se prostire na 11.600 četvornih metara u otmjenom kvartu Pacific Palisades u Los Angelesu.

Imao je još jedan luksuzni dvorac u okolici Brentwooda, ali ga je otad prodao.

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Conan O’Brien otišao je u Srednja škola Brookline. Gimnaziju je završio kao valediktorijanac 1981. godine i upisao se na Sveučilište Harvard odakle je 1985. diplomirao magna cum laude iz povijesti i književnosti.

Za diplomski rad napisao je o upotrebi djece kao simbola u djelima književnih teškaša - Flannery O’Connor i William Faulkner.

Okupacija

Televizijski voditelj, komičar, televizijski producent, književnik, Podcaster

Obitelj

 • Otac - Thomas Francis O’Brien (epidemiolog, liječnik i profesor medicine na Harvard Medical School)
 • Majka - Ruth O’Brien (odvjetnica i partnerica u odvjetničkom društvu Ropes & Gray sa sjedištem u Bostonu)
 • Braća i sestre - Neal O'Brien (brat) (kolekcionar antiknih automobila), Luke O'Brien (brat) (odvjetnik), Justin O'Brien (brat) (poslovni savjetnik), Kate O'Brien (mlađa sestra) (učiteljica), Jane O'Brien (mlađa sestra) (scenarist)
 • Drugi - Thomas Francis O'Brien (djed po ocu), Esther M. Thomas (baka po ocu), James Francis Reardon (djed po majci), Ruth Frances Powers (baka po majci), Jay Mohr (rođak) (glumac, komičar, radio voditelj), Denis Leary (daleki rođak) (glumac, komičar, scenarist, producent)

Menadžer

Conana O’Briena zastupao je William Morris Endeavour Entertainment.

Žanr

Improvizacijska komedija, Skica komedija, Fizička komedija, Nadrealni humor, Samopoštovanje, Crna komedija, Glazba komedije, Glazbena komedija, Satira

Ispitanici

Američka kultura, američka politika, svakodnevni život, pop kultura, trenutni događaji, ljudsko ponašanje, socijalna nespretnost, rodne razlike, ljudska seksualnost

Izgraditi

Tanak

Visina

6 ft 4 in ili 193 cm

Težina

90 kg ili 198,5 lbs

Djevojka / supružnik

O’Brien je hodao -

 1. Lisa Kudrow (1988.-1993.) - Conan je već bio u vezi s glumicom Lisom Kudrow, poznatom po ulozi Phoebe Buffay u popularnom sitcomu Prijatelji, u ranim 90-ima. Upoznali su se na tečaju improvizacije i kratko se zabavili prije nego što su shvatili da im je bolje kao prijateljima. Lisa je u početku željela napustiti satove iz Improva, ali Conan ju je nadahnuo da se drži i na kraju se pridružio poznatoj komičnoj grupi Groundlings iz Los Angelesa.
 2. Lynn Kaplan (1994.-1999.) - O’Brien je 1994. godine počeo izlaziti s Lynn Kaplan, koja je radila kao talenat za svoj talk show. Do 1996. godine preselili su se zajedno u stan u popularnoj zgradi na Manhattanu, koji je među svoje stanare ubrajao supermodele poput Cindy Crawford i Linde Evangeliste.
 3. Ann 'Liza' Powel (Od 2000. do danas) - O’Brien je svoju suprugu Ann ‘Liza’ Powel prvi put upoznao 2000. godine u njegovom talk showu. Radila je u reklamnom skeču za Foote, Cone & Belding. Za njih je radila kao viša copywritera. Bila je to ljubav na prvi pogled za Conana. Nakon 18 mjeseci veze, vjenčali su se na intimnoj ceremoniji održanoj u njenom rodnom gradu, Seattlu 2000. U listopadu 2003. rodila je kćer Neve, kojoj je htio dati staromodno irsko žensko ime Niamh, ali je odlučio ići na lakšu amerikaniziranu varijaciju. U studenom 2005. u svoju su obitelj pozdravili dječaka Becketta.
Conan O’Brien i Ann 'Liza' Powel na proslavi Oscara na Vanity Fairu, koju je u veljači 2016. priredio Graydon Carter

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Nakon obavljenog genetskog testiranja, otkrio je da ima 99,8 posto irskog porijekla.

Boja kose

Crvena

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Povlačenje kose
 • Kutna linija čeljusti
 • Spontani stil hostinga
Conan O’Brien na događaju Turner Upfront u svibnju 2015

Potvrde robne marke

2009. godine O’Brien je glumio u TV reklami za Bud Light Pivo. Također je predstavljen u tiskanim oglasima za Imam mlijeko kampanja.

Uz to, pojavio se u TV oglasu za American Express, za izgled je plaćen više od milijun dolara.

Religija

Conan je odgojen u pobožnom irskom katoličkom domaćinstvu.

Dok je odrastao, svaki je tjedan išao u crkvu. Međutim, nije otvoreno govorio o svojim religioznim pogledima kao odrasla osoba.

Najpoznatiji po

 • Nakon što je bio voditelj popularne emisije Late Night s Conanom O’Brienom od 1993. do odlaska iz showa 2009. godine
 • Popularnost njegovog kasnonoćnog talk showa, Conan . Conacova produkcijska kuća Conaco uključena je u stvaranje emisije.

Prvi film

1998. Conan se prvi put pojavio u filmskoj ulozi u apsurdističkoj komediji, Sutra navečer.

Prva TV emisija

Kao glumac, Conan je 1987. godine debitirao u TV emisiji u skic komediji, Subotom navečer uživo i pojavio se u više od 20 epizoda.

Osobni trener

Conan se oslanja na zdrav način života kako bi se održao u formi i uredio čak i u poodmakloj dobi. Voli se potititi biciklirajući po sunčanim klimama Los Angelesa.

Također, pomoću drški Perfect Pushup svake večeri radi oko 40 sklekova prije spavanja.

Conan O’Brien Najdraže stvari

 • Epizoda Simpsoni - Marge protiv Monoraila
 • TV emisija - Čudan par
 • Mora imati - Gitara iz Gretscha 6120 kasnih 50-ih, Meki uvez kolača Marthe Stewart, Nadgrobni film DVD, Savršene ručke za sklekove, Tim Amerike: DVD svjetskog policijskog filma, DVD tvrdog filma, Stripovi Michaela Kuppermana Meke korice, DVD serije The Wire, Suze moga oca i druge priče Johna Updikea Meki uvez
 • Restoran u Chicagu - Restoran i konoba Twin Anchors

Izvor - IMDb.com, EW.com

Conan O’Brien na događaju Variety Studio Actors on Actors u ožujku 2015

Činjenice Conana O’Briena

 1. Dok je studirao na sveučilištu Harvard, služio je kao bubnjar rock benda pod nazivom Loše tvrdnje. Zna svirati i gitaru.
 2. Dok je bio na Harvardu, bio je urednik Harvard Lampuna dvije uzastopne godine. Bio je druga osoba koja je postigla razliku u cijenjenoj povijesti Harvarda i nitko to prije 85 godina nije učinio.
 3. Kada je u početku bio prijavljen za voditelja dužnosti za talk show, Late Night, producenti emisija nisu bili sigurni u njega, pa su mu nudili ugovor na tjednoj bazi.
 4. Njegova je emisija otkazana i vraćena iste noći kada su rukovoditelji televizije željeli pronaći zamjenu prije nego što je skinu. Međutim, uspio je uspjeti svoju emisiju, nadoknadivši potrebu za još jednom emisijom.
 5. Nakon što mu je jedna Finac rekla da izgleda kao tadašnja predsjednica Tarja Halonen u jednoj od epizoda njegove emisije, pokrenuo je kampanju za podršku Halonenu, pa čak i smislio skit za istu. Na kraju ga je Halonen upoznao i zahvalio se darujući lutke Moomin svojoj obitelji.
 6. Odlikuje se time što je posljednji gost u talk showu, Večerašnja emisija s Jayom Lenoom.
 7. Glumio je ulogu Cameron Duncan u epizodi pod naslovom Rival televizijske serije sitcom,Samac, 1996. godine.
 8. Surađivao je sa svojim starim prijateljem ocem Paulom B. O’Brienom u uspostavi Labels Are For Jars, koja je organizacija protiv gladi sa sjedištem u Lawrenceu (Massachusetts).
 9. 2005. godine pojavio se u spotu za pjesmu pod naslovomPoricanje poricanja poBijele pruge.
 10. Nakon što su homoseksualni brakovi legalizirani u New Yorku, postao je zaređeni ministar Crkve univerzalnog života kako bi služio vjenčanje jednog od svojih producenata emisija.
 11. Počevši od 2006. godine, proganjao ga je otac David Ajemian iz nadbiskupije u Bostonu, koji je pohađao Sveučilište Harvard u isto vrijeme kad je tamo studirao Conan.
 12. Ajemian mu je poslao brojna pisma, uključujući jedno s prijetnjom smrću, i pokušao nasilno ući u njegove emisijske studije prije nego što je uhićen i nakon toga prisiljen potpisati dvije godine zabrane približavanja.
 13. U starijoj godini srednje škole pobjednik je nagradnog natječaja Nacionalnog vijeća učitelja engleskog jezika kao svoje kratke priče Pokopati žive je bio vrlo hvaljen od strane žirija.
 14. Dok je bio u srednjoj školi, služio je kao direktor školskih novina The Sagamore. Također, u drugoj godini radio je kao pripravnik za kongresmena Roberta Drinana.
 15. Svoj glas dao je liku Riddlera, zagonetkom opsjednutim kriminalcem iz Gotham Cityja, u računalno animiranoj superherojskoj komediji iz 2017.Lego film o Batmanu.
 16. Dao je zaradu od svojih naknada za TV reklamu Bud Light Beer TV-u, Svježem fondu, njujorškoj dobrotvornoj organizaciji koja plaća dječje odmore u unutrašnjosti New Yorka na selu.
 17. Bio je prijatelj s Bobom Newhartom, Chrisom Gravesom, Timothyjem Olyphantom, Joelom McHaleom i Martinom Shortom.
 18. Izgubio je nevinost slušajući engleski rock bend The Who.
 19. U listopadu 2020. Conan O’Brien se suočio s pljačkom Conana nedostajali su mu prijenosnici i filmska ploča (što znači da je snimanje započelo). U to je vrijeme emisija bila privremeno postavljena u kazalištu Largo u Los Angelesu.
 20. U studenom 2020. Conan O’Brien otkrio je da će završiti kasnonoćni talk show Conan u lipnju 2021., umjesto toga, započeo bi tjednu estradu na HBO Max.
 21. 1993. Conan je dobio savjet od TV voditelja Johnnyja Carsona da što prije dođe do streaming platforme što Conan smatra najboljim savjetom u svojoj karijeri.
 22. Radio je snimanje glasa za video igre poputLego Batman 3: Iza GothamaHalo 4, iSmrt nasukan.