TV zvijezde

Diane Sawyer Visina, težina, dob, dečko, obitelj, činjenice, biografija

Diane Sawyer Kratke informacije
Visina5 ft 8,5 in
Težina58 kg
Datum rođenja22. prosinca 1945
Horoskopski znakJarac
Boja očijuPlava

Diane Sawyer je uspješni američki televizijski novinar poznat po sidrenju ABC svjetske vijesti, i za suosnivanje jutarnjeg informativnog programa ABC News Dobro jutro Ameriko i Primetime vijesti. Bila je jedna od djelatnica Bijele kuće američkog predsjednika Richarda Nixona. Kasnije ga je otpratila u emigraciju nakon njegove ostavke i pomogla mu dovršiti memoare. 1963. pobijedila je na godišnjem nacionalnom američkom izboru za stipendije Junior Miss. Diplomirala je engleski jezik na Wellesley Collegeu u Wellesleyu, Massachusetts. Ima ogromnu bazu obožavatelja na društvenim mrežama s više od 900 tisuća sljedbenika na Twitteru.

Rođeno ime

Lila Diane Sawyer

Nadimak

Diane

Diane Sawyer prisustvovala je premijeri filma Jesus Henry Christ na filmskom festivalu Tribeca 2011. godine

Znak sunca

Jarac

Rođeno mjesto

Glasgow, Kentucky, Sjedinjene Države

Rezidencija

New York City, New York, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Diane Sawyer studirala je na Srednja škola Seneca na području Buechela u Louisvilleu. Kasnije je diplomirala engleski jezik na Bachelor of Wellesley College u Wellesleyu u Massachusettsu 1967. godine.

Kratko je pohađala pravni fakultet u Zagrebu Sveučilište Louisville prije nego što se odlučio baviti novinarstvom.

Okupacija

Televizijski novinar

Obitelj

 • Otac - Erbon Powers Sawyer (županijski sudac)
 • Majka - Jean W. Sawyer (učitelj u osnovnoj školi)
 • Braća i sestre - Linda Sawyer (starija sestra)
 • Drugi - Daisy Nichols (pastorka), Max Nichols (pastorka), Jenny Nichols (pastorka), James Alexander Garfield Sawyer (djed po ocu), Frederick Hartwell Sawyers (pradjed po ocu), Sarah Mackey (baka po ocu), Nettie Lenora Hay (ocu) Baka), Ambrose Richard Hay (pradjed po ocu), Victoria Emily Johnson / Johnston (prabaka po ocu), Foxie B. Dunagan (djed po majci), Lafayette Dunagan (pradjed po majci), Mary Walta / Alta Weaver (prabaka po majci) , Nora Belle Roberts (baka po majci), vlč. Reuben Riley Roberts (pradjed po majci), Martha Ellen Caylor (baka po majci)

Menadžer

Diane Sawyer samostalno upravlja svojom karijerom.

Izgraditi

Tanak

Visina

5 ft 8½ in ili 174 cm

Težina

58 kg ili 128 lbs

Dečko / supružnik

Diane Sawyer je izlazila -

 1. Warren Beatty - Govorilo se da se Diane u prošlosti zabavljala s glumcem Warrenom Beattyjem.
 2. Frank Gannon - Početkom 1970-ih Diane je započela vezu s Frankom Gannonom, koji je također tada radio kao pomoćnik predsjednika Richarda Nixona. Par je neko vrijeme živio zajedno, čak i nakon ostavke Richarda Nixona na mjesto predsjednika. 9. kolovoza 1974. obojica su pratila Richarda Nixona u San Clemente na brodu Air Force One. Međutim, par je kasnije prekinuo.
 3. Richard Holbrooke - Diane je u prošlosti nekoliko godina imala aferu s američkim diplomatom Richardom Holbrookeom. Par je dijelio kuću u New Yorku.
 4. Mike Nichols (1986.-2014.) - Diane je 1986. započela vezu s filmskim i kazališnim redateljem, producentom i glumcem Mikeom Nicholsom. Prvi su se put sreli u salonu Concorde u pariškoj zračnoj luci. Počeli su se sastajati na ručku, a uskoro je njihova ljubav postala ozbiljna. Par je vezao čvor na Martha's Vineyard 29. travnja 1988., a ubrzo je postao popularan kao jedan od njujorških parova moći. Nisu imali djece zajedno. Par je dijelio snažnu vezu do Mikeove iznenadne smrti zbog srčanog udara 19. studenog 2014.
Diane Sawyer u Washingtonu Hilton u svibnju 2014

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Engleskog je, škotsko-irskog / sjevernoirskog, škotskog, irskog, njemačkog i švicarsko-njemačkog podrijetla.

Boja kose

Plavuša

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Duga zaobljena brada
 • Dlaka do vrata

Potvrde robne marke

2007. godine Diane Sawyer pojavila se u tiskanim oglasima za Udruženje američkih izdavačaPromotivna kampanja "Uhvati me dok čitam".

Diane Sawyer (desno) i Jane Lynch kakve su viđene u svibnju 2010

Najpoznatiji po

 • Sidrenje ABC svjetske vijesti i pojavljuje se kao suvoditelj jutarnjeg informativnog programa ABC News Dobro jutro Ameriko i Primetime vijesti
 • Njezin rad kao djelatnika Bijele kuće američkog predsjednika Richarda Nixona dok ga je kasnije slijedila u emigraciju nakon njegove ostavke i pomogla mu da dovrši memoare

Prva TV emisija

1980. godine prvi se put pojavila u TV emisiji kao Reporter u TV seriji Svemir.

Osobni trener

2002. godine Diane Sawyer redovito je vježbala sa svojim trenerom Jimom Karasom. Njezin trening podijeljen je na 25 posto kardio treninga i 75 posto treninga snage.

 • Kardio - Za kardio, Diane je obično trčala 1,67 milja oko rezervoara Central Park na Manhattanu sa svojim trenerom koji joj je dopuštao da hoda ponekad i nastavila s trčanjem u brzoj fazi. Ideja je bila održati broj otkucaja srca od 140 i 149 otkucaja u minuti.
 • Trening snage - Njezin trening snage obuhvaćao je rad sa strojevima, vježbanje na klupi, utege, remenice, elastične cijevi, dasku za balansiranje i veliku napuhanu loptu. Jim je svaki dan izmjenjivao gornji dio tijela i donji dio tijela. Znala je raditi 10 vježbi po sesiji s 8 do 15 ponavljanja svake i održavala je puls između 120 i 130.

Diane je prije treninga radila istezanje.

Što se tiče njezine prehrane, savjetovalo joj se da jede pametno razumijevajući kalorije koje svaka hrana sadrži i njene metode pripreme.

Diane Sawyer Najdraže stvari

 • Ostaci hrane - Mesna štruca
 • Mentor / Najbolji prijatelj - Mike Wallace

Izvor - RachaelRayMag.com, IMDb

Diane Sawyer na 69. godišnjem ručku dodjele nagrada Peabody u svibnju 2010

Činjenice o Diane Sawyer

 1. Kad je bila beba, njezina se obitelj preselila u Louisville.
 2. Njezin otac, koji je bio popularni republikanski političar, vođa zajednice, i sudac / izvršni direktor okruga Jefferson iz Kentuckyja preminuo je u prometnoj nesreći 1969. godine, a EP “Tom” Sawyer State Park, na području Frey's Hill-a u Louisvilleu, izgrađen je godine. njegova čast.
 3. Dok je bila u školi, bila je glavna urednica svojih školskih novina, Strijela.
 4. Odrastajući, uvijek je osjećala da živi u svojoj starijoj sestri, Lindinoj sjeni.
 5. Kao tinejdžerica bila je nesigurna i pomalo usamljenica te se družila sa skupinom prijatelja koji su sebe nazivali "reinkarniranim transcendentalistom".
 6. 1963. godine, tijekom svoje srednje škole, pobijedila je na godišnjem nacionalnom izboru za stipendije Junior Miss, predstavljajući Commonwealth of Kentucky.
 7. Dok je bila na koledžu Wellesley u Wellesleyu u Massachusettsu, bila je članica grupe koja pjeva a cappella pod nazivom Wellesley College Blue Notes i također je bio dio predavanja Phi Sigma.
 8. Forbes magazin, u svom izvještaju pod naslovom "Popis 100 najmoćnijih žena na svijetu", navodi da je Diane samo od zabave u razdoblju od lipnja 2005. do lipnja 2008. zaradila približno 12 milijuna dolara.
 9. Članica je Kuće slavnih časopisa Broadcast i Televizijske akademije slavnih.
 10. Karijeru u emitiranju započela je kao reporterka u WLKY-TV u Louisvilleu, Kentucky.
 11. 1984. postala je prva ženska dopisnica za istraživačku emisiju CBS News, 60 minuta.
 12. Rođena je točno u 8:00 - CST.
 13. Spomenula je "tenis, košarku, biti mlada republikanka i, kad to vrijeme dopusti, plesti", kao popis aktivnosti koje voli raditi tijekom svog prvog natjecanja.
 14. Diane je imala psa Lila, nazvanog po njezinom imenu.
 15. Priče koje je pokrila, a koje još uvijek odjekuju u njoj, uključuju rudarsku tragediju u Zapadnoj Virginiji i potres na Haitiju.
 16. Da nije novinarka, vjerojatno bi bila na audiciji za neki klavirski bar s tužnom pjesmom, budući da ima vrlo bizarnu i ekscentričnu privrženost žalosnim pjesmama.
 17. Pratite je na Twitteru, Instagramu i Facebooku.

Istaknuta slika Peabody Awards / Flickr / CC BY-2.0