Sportske zvijezde

Claudia Fragapane Visina, težina, dob, dečko, obitelj, biografija

Claudia Fragapane Kratke informacije
Visina4 ft 7 in
Težina45 kg
Datum rođenja24. listopada 1997
Horoskopski znakŠkorpion
DečkoOJ Rawlings

Claudia Fragapane je britanska umjetnička gimnastičarka koja se proslavila nakon što je postala prva Engleskinja koja je osvojila 4 zlatne medalje na Igrama Commonwealtha 2014 nakon 1930. godine. S nizom nagrada i izvanrednim postignućima koje bilježi, ona je nedvojbeno najuspješnijih umjetničkih gimnastičara koji su predstavljali njezinu zemlju Velika Britanija.

Rođeno ime

Claudia Fragapane

Nadimak

Klaudija

Claudia Fragapane kakva je viđena u studenom 2019

Znak sunca

Škorpion

Rođeno mjesto

Bristol, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo

Nacionalnost

britanski

Obrazovanje

Otišla je u Katolička srednja škola St. Bernadette.

Okupacija

Umjetnička gimnastičarka

Menadžer

Ona se sama upravlja.

Izgraditi

Tanak

Visina

4 ft 7 in ili 140 cm

Težina

45 kg ili 99 lbs

Dečko / supružnik

Claudia Fragapane izlazila je -

 1. OJ Rawlings
Claudia Fragapane sa svojim dečkom kako je viđeno u prosincu 2019

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Britanskog je podrijetla.

Boja kose

Tamno smeđa (prirodna)

Boja očiju

Tamno smeđa

Claudia Fragapane kakva je viđena u travnju 2015

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Pune usne
 • Duge trepavice
Claudia Fragapane kakva je viđena u kolovozu 2019

Claudia Fragapane Činjenice

 1. Gimnastikom se počela baviti u dobi od 6 godina.
 2. 2014. godine, dok se natjecala na britanskom državnom prvenstvu, završila je na preskoku s rezultatom 14.000, na podu s 13.000 i na trećem mjestu na neravnim šipkama s rezultatom 13.950. Kasnije je izabrana za natjecanje na Europskom prvenstvu u umjetničkoj gimnastici za žene koje se održavalo u Sofiji u Bugarskoj.
 3. Na Europskom prvenstvu bila je suradnik britanskog uspjeha u srebrnim medaljama u ekipnom natjecanju. Uz napomenu, kao neovisna sudionica, kvalificirala se za finale vježbi u preskoku i podu tijekom kojeg je završila 6. i 8. za svaku s ocjenom 14.333 za svod i 14.133 za vježbu u podu.
 4. Nakon višestrukih pobjedničkih nizova na Igrama Commonwealtha 2014. godine na kojima je momčad osvojila zlato, Fragapane se plasirao u višebojno finale s rezultatom 56.740, što je ispalo bod i pol više od drugoplasirane kvalificirane Ellie Black iz Kanade.
 5. U listopadu 2015. bila je dio pobjedničkog gimnastičkog tima koji je osvojio prvu ekipnu medalju Velike Britanije na Svjetskom prvenstvu u umjetničkoj gimnastici.
 6. Fragapane je imao pobjedničku sezonu 2016. godine nakon osvajanja višebojskog naslova i 3 naslova na engleskom prvenstvu u Loughboroughu. Nakon ovih pobjeda uslijedila je još jedna pobjeda nakon što je osvojila višebojski naslov na britanskom prvenstvu sa svojim najboljim rezultatom 58,10, što se pokazalo najvišim višestrukim rezultatom bilo koje Britanke za olimpijski ciklus 2012-2016.
 7. U srpnju 2016. imenovana je u ženskom gimnastičkom timu Velike Britanije za ljetne olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru, zajedno s Becky Downie, Ellie Downie, Ruby Harrold i Amy Tinkler.
 8. Plasirala se na 4. mjesto u podno finale na Svjetskom prvenstvu u umjetničkoj gimnastici 2017. u kojem je postigla 13.933 prije osvajanja bronce u finalu, što se pokazalo njenom prvom pojedinačnom medaljom u prvenstvenim disciplinama. Ova je pobjeda učinila njezinu drugu medalju na svjetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji iza Beth Tweddle.
 9. U 2018. joj je sezona prekinuta zbog ozljede Ahila.
 10. 19. ožujka 2019. imenovana je u tim koji će se natjecati na Europskom prvenstvu 2019. godine kao zamjena za Kelly Simm koja se morala povući nakon što je slomila nogu. Na tom se natjecanju natjecala zajedno s Downie, Alice Kinsella i Amelie Morgan. U kvalifikacijskoj rundi završila je 1. na vježbi na podu i napredovala do finala gdje je završila 5..
 11. U izdanju megapopularnog natjecateljskog showa za reality TV iz 2016. godine Strogo dođi plesati, bila je među sudionicima zajedno sa svojim partnerom na plesnom podiju AJ Pritchardom. Iako su uspjeli proći u polufinale, par je eliminiran 11. prosinca 2016., završivši tek na ukupnom 4. mjestu. U to je vrijeme imala samo 18 godina i bila je druga najmlađa slavna osoba koja je sudjelovala.

Istaknuta slika Pierre-Yves Beaudouin / Wikimedia / CC BY-SA 3.0