Statistika

Stephen King Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Stephen King Kratke informacije
Visina6 ft 4 in
Težina75 kg
Datum rođenja21. rujna 1947
Horoskopski znakDjevica
SuprugSmreka Tabitha

Stephen King američki je autor horor, neizvjesnosti, fantazije i nadnaravnih fantastičnih romana. Poznat je po svom ukupnom radu i doprinosima u filmskoj industriji, a niz knjiga već je prodan u više od 350 milijuna primjeraka, a sve su adaptirane u igrane filmove, TV serije, stripove i mini serije.

Rođeno ime

Stephen Edwin King

Nadimak

Stephen

Stephen King viđen u rujnu 2019

Znak sunca

Djevica

Rođeno mjesto

Portland, Maine, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

On je prisustvovao Osnovna škola Durham i diplomirao na Srednja škola Lisabonskih slapova 1966. King je zatim otišao u Sveučilište Maine i diplomirao umjetnost na engleskom jeziku 1970.

Okupacija

Autor

Obitelj

 • Otac - Donald Edwin King (trgovački pomorac)
 • Majka - Nellie Ruth
 • Braća i sestre - David King (stariji brat)
 • Drugi - William Edwin Pollock (djed po ocu), Helen A. Bowden (baka po ocu), Guy Herbert Pillsbury (djed po majci), Nellie Weston / Western Fogg (baka po majci)

Menadžer

Samoupravlja se sobom.

Izgraditi

Atletski

Visina

6 ft 4 in ili 193 cm

Težina

75 kg ili 165,5 lbs

Djevojka / supružnik

Stephen King je hodao -

 1. Smreka Tabitha (1971.-danas) - Oženio se romanopiskom i filantropskom aktivisticom Tabitom Spruce 2. siječnja 1971. Imaju troje djece zajedno - kćer po imenu Naomi (rođena 1. lipnja 1970.) i dva sina po imenu Joseph Hillström King (rođ. 4. lipnja 1972.) i Owena Kinga (r. 21. veljače 1977.).
Stephen King s romanopiscem Stewartom O'Nanom kakav je viđen u studenom 2018

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Ima englesko, škotsko-irsko, sjevernoirsko, dalekoškotsko, velško, nizozemsko, francusko i neko njemačko porijeklo.

Boja kose

Sol i papar

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Visok rast
 • Tanke usne
Stephen King viđen u svibnju 2018

Religija

Odgojen je kao metodist, ali je izgubio uvjerenje dok je bio u srednjoj školi.

Stephen King Omiljene stvari

 • Knjige - Zlatna argozija, pustolovine Huckleberryja Finna, Sotonski stihovi, McTeague, Gospodar muha, Mračna kuća, Devetnaest osamdeset i četvrte, Kvartet Raj, Svjetlost u kolovozu i Meridijan krvi

Izvor - Wikipedija

Stephen King sa svojim psom kakav je viđen u veljači 2018. godine

Stephen King Činjenice

 1. Dobitnik je nagrada Bran Stroker, World Fantasy Awards, British Fantasy Society Awards, Medalje za istaknuti doprinos američkim slovima koju dodjeljuje National Book Foundation, World Fantasy Award for Life Achievement (2004.), Grand Master Award od Mystery Writers of America (2007) i Nacionalna medalja za umjetnost iz Nacionalne zadužbine za umjetnost Sjedinjenih Država za doprinos u književnosti.
 2. Opisani su kao "Kralj horora".
 3. Otac ga je napustio kad je imao samo 2 godine.
 4. Prodao je svoju prvu profesionalnu kratku priču s naslovom Stakleni pod 1967. godine.
 5. King je napisao 2 romana s horor romanopiscem Peterom Straubom, tzv Peter Straub: Talisman (1984) i Crna kuća (2001.). Također je radno surađivao s dizajnericom Barbarom Kruger te sa sinovima Joeom Hillom i Owenom Kingom.
 6. Surađivao je s pop pjevačem Michaelom Jacksonom kako bi stvarao Duhovi (1996), 40-minutni glazbeni video.
 7. Richard Matheson autor je koji je najviše utjecao na Stephena Kinga kao književnika. Ostali priznati utjecaji uključuju Ray Bradbury, Joseph Payne Brennan, Elmore Leonard, John D. MacDonald i Don Robertson.
 8. Kinga i njegova djela dobro hvale urednici znanstvene fantastike John Clute i Peter Nichols.
 9. King i njegova supruga Tabitha posjeduju Zone Radio Corp, grupa radijskih postaja koju čine WZON / 620 AM, WKIT-FM / 100.3 & WZLO / 103.1.
 10. Pokušao je režirati i njegov je prvi film bio Maksimalni pretjerani pogon, američka komedija-horor iz 1986. godine u kojem su glumili Emilio Estevez, Pat Hingle, Laura Harrington i Yeardley Smith. Također je snimio film u filmu kao čovjek koji koristi neispravni bankomat.
 11. King je producirao i glumio u TV seriji Kraljevska bolnica, serija temeljena na danskoj miniseriji Riget Lars von Trier.
 12. 2010. King se pojavio kao čistač po imenu Bachman u hit FX seriji, Sinovi anarhije.
 13. The Zaklada Stephena i Tabithe King, kojim predsjedaju King i njegova supruga, nalazi se na 6. mjestu među dobrotvornim organizacijama u Maineu po godišnjim davanjima s 2,8 milijuna dolara bespovratnih sredstava godišnje. U studenom 2011., zaklada je donirala 70.000 američkih dolara putem njegove radio stanice za pomoć u plaćanju računa za grijanje obiteljima u potrebi u njegovom rodnom gradu Bangoru u državi Maine tijekom zime.

Istaknuta slika Stephena Kinga / Instagram