Statistika

Chris Tomlin Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Chris Tomlin Kratke informacije
Visina5 ft 6 in
Težina68 kg
Datum rođenja4. svibnja 1972
Horoskopski znakBik
SuprugLauren Bricken

Chris Tomlin je američki pjevač, tekstopisac, autor i vođa štovanja, najpoznatiji po svojim pjesmama Naš Bog, Koga da se bojim (Bog anđeoskih vojski), Kako je velik naš Bog, kao i njegova obrada pjesme Housefires-a Dobri Dobri Oče koji je 7 tjedana 2015. držao prvo mjesto na ljestvici Hot Christian Songs. Karijeru je započeo izdavanjem neovisnih albuma poput Unutar tvoje ljubavi (1995), Autentično (1998) i Previše slobodnog vremena (1998) s Rossom Kingom. Međutim, tek je 2001. godine objavio svoj debitantski studijski album s naslovom Buka koju stvaramo, pod, ispod šesterostepeni zapisi i Vrabac naljepnice. U tom trenutku njegova je karijera bila u usponu i objavio je studijske albume kao što su Buka koju stvaramo (2001), Ne nama (2002), Dolazak (2004), Vidi jutro (2006) i zdravo ljubavi (2008.). Njegov 6. studijski album, A ako je naš Bog za nas ... (2010), pobijedio je u kategoriji "Najbolji album suvremene kršćanske glazbe" na 54. dodjeli Grammy u veljači 2012.

Chris je također objavio albume poput Goruća svjetla (2013) koji je debitirao na 1. sportu na Pano 200 grafikona, kao i Love Ran Red (2014), Nikad ne gubite vid (2016) i Sveti Roar (2018.). U svibnju 2018. Chris se preselio i iz Austin Stone Community Church i sa svojim prijateljem i suradnikom Louiejem Gigliom pokrenuo novu crkvu, The Passion City Church, u Atlanti u državi Georgia. Chris je prvu službu bogoslužja vodio početkom 2009. godine. S tom funkcijom nastupao je i na Pasionskim okupljanjima s ostalim članovima crkve i bio istaknuti kantautor većine njihovih live albuma između 1997. i 2019., kao i studijski albumi, Put ka jednom danu (2000), Strast: Plima spasenja raste (2016) i Glorioso Día (2017.). Chris je također prikupio veliku bazu obožavatelja na mreži s više od 3,5 milijuna sljedbenika na Facebooku i više od 1,5 milijuna sljedbenika na Twitteru.

Rođeno ime

Christopher Dwayne Tomlin

Nadimak

Chris

Chris Tomlin u Instagram selfiju viđenom u srpnju 2019

Znak sunca

Bik

Rođeno mjesto

Grand Saline, Teksas, Sjedinjene Države

Rezidencija

Austin, Teksas, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Chris je prisustvovao Srednja škola Grand Saline u Grand Salineu, Texas, Sjedinjene Države, i diplomirao 1990. Kasnije je upisan u Tyler Junior College u Tyleru u Teksasu u Sjedinjenim Državama jer je želio nastaviti karijeru u medicinskoj ili fizikalnoj terapiji. Diplomirao je 1992. godine.

Odmah nakon diplome, Chris se upisao Sveučilište A&M u Teksasu na College Stationu u Teksasu u Sjedinjenim Državama, da bi studirao medicinu, a diplomirao je 1994. godine s diplomom psihologije.

Okupacija

Pjevač, tekstopisac, vođa bogoslužja, autor

Obitelj

 • Otac - Connie Tomlin
 • Majka - Donna Tomlin
 • Braća i sestre - Ryan Tomlin (Mlađi brat), Cory Tomlin (Mlađi brat)

Menadžer

Chrisa Tomlina predstavljaju -

 • Agencija kreativnih umjetnika (Talent Agent) u Sjedinjenim Državama
 • Richard De La Font Agency (menadžer) u Sjedinjenim Državama

Žanr

Suvremena bogoslužna glazba (CWM), Suvremena kršćanska glazba (CCM), Christian Rock

Instrumenti

Vokal, akustična gitara

Oznake

 • šeststepeni snimci (EMI)
 • Vrapčevi zapisi
 • Ponuda kršćanske glazbene grupe Capitol

Izgraditi

Tanak

Visina

5 ft 6 in ili 167,5 cm

Težina

68 kg ili 150 lbs

Djevojka / supružnik

Chris Tomlin je hodao -

 1. Lauren Bricken (Od 2009. do danas) - Njegov službeni predstavnik potvrdio je da su Chris i Lauren Bricken počeli izlaziti 2009. Zapravo, nakon što se Chris preselio u Atlantu u državi Georgia, njih su dvoje nakratko hodali, ali su prekinuli. Lauren nije bila 100% sigurna je li on "taj", osjećaj je dijelio i Chris. Međutim, nakon nekoliko mjeseci Chris je shvatio da je posebna i da "ne poznaje nijednu djevojku poput nje". Nažalost, Lauren se nije osjećala isto i bila je "hladna kao led" govoreći mu da krene dalje, jer je već krenula dalje. U onome što je kasnije nazvala "božanskim okolnostima", njih dvoje su se ponovno povezali, a nakon najave zaruka još u srpnju 2010. vjenčali su se 9. studenog 2010. Chrisov dobar prijatelj, Louie Giglio, čijoj se crkvi pridružio 2008. godine, također im je čestitao na lijepa svečanost. Par je dočekao svoje prvo dijete, kćer po imenu Ashlyn Alexandra Tomlin, 22. rujna 2011. i drugo dijete, također kćer po imenu Madison Amore Tomlin, 7. listopada 2014.
Chris Tomlin u objavi na Instagramu u srpnju 2019

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Američkog je porijekla.

Boja kose

Tamno smeđa

Zbog starosti, boja kose pretvorila se u ‘Sol i papar’.

Boja očiju

Ljeska

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Istaknute jagodične kosti
 • Isturene uši

Potvrde robne marke

Chris Tomlin dio je dobrotvorne organizacije pod nazivom SuosjećanjeUmj, a također je postao član uprave CURE International, neprofitna organizacija koja nastoji pružiti odgovarajuću medicinsku skrb svoj djeci u zemljama u razvoju.

Chris Tomlin tijekom koncerta u studenom 2007

Religija

kršćanstvo

Najpoznatiji po

 • Njegovi studijski albumi Buka koju stvaramo (2001), Dolazak (2004), A ako je naš Bog za nas ... (2010), Goruća svjetla (2013) i Nikad ne gubite vid (2016)
 • Budući da je vođa bogoslužja u svojoj crkvi, The Passion City Church, u Atlanti, Georgia, Sjedinjene Države, počevši od 2008
 • Njegova baza obožavatelja na društvenim mrežama s više od 3,5 milijuna sljedbenika na Facebooku, više od 1,5 milijuna pretplatnika na YouTubeu i više od 1,5 milijuna sljedbenika na Twitteru

Prvi album

Chris Tomlin objavio je svoj debitantski studijski album pod nazivom Buka koju stvaramo 2001. godine, pod Vrapčevi zapisi/šesterostepeni zapisi etikete, što je dobro prihvaćeno od strane glazbenih kritičara. Sastojalo se od ukupno 12 pjesama s naslovom Buka koju stvaramo, Zauvijek, Ljubaznost, Uhvaćen, Amerika, Čudesni križ (ft. Matt Redman), Budi proslavljen, Trebam vas sada, Sretna pjesma, Ovo je naš Bog, Padamo dolje (Uživo iz Bocvane) i Zauvijek (Radio Remix).

Prvi film

Chris Tomlin u kazališnom je filmu debitirao kao 'On sam' u dramskom filmu Grace Iskopčana u 2013. Ostali glumci koji su bili predstavljeni u filmu bili su AJ Michalka, Kevin Pollak, Michael Welch, Jamie Grace, Chris Ellis, Pia Toscano i drugi.

Prva TV emisija

Chris Tomlin prvi se put u TV emisiji pojavio kao 'On sam' u epizodi pod naslovom Lisac i prijatelji Božić - 2009 serije talk-showa, Lisica i prijatelji u prosincu 2009. godine.

Chris Tomlin Najdraže stvari

 • Osobni citat - „Štovanje je puno više viđenje nego pjevanje. Štovanje nam otvara oči i pomaže nam da u svojoj vjeri vidimo istinu. Crkva predugo vodi politiku. Mjesto crkve u svijetu je voditi s molitvom. A jedna od glazbenih uloga je da nam pomogne da jasnije vidimo kroz maglu trenutnih događaja. "

Izvor - YouTube About

Chris Tomlin tijekom nastupa u ožujku 2013

Činjenice Chrisa Tomlina

 1. Odrastajući kod kuće slušao je country i zapadnjačku glazbu. Tata ga je naučio svirati gitaru.
 2. Još kao dijete volio je zvuk zajedničkog pjevanja u crkvi.
 3. Svoju prvu pjesmu napisao je 14.
 4. Chris je uvijek bio religiozan i znao je da Bog ima plan za njega. Želio je imati karijeru u sportskoj medicini, ali primijetio je da mu je Bog u jednom trenutku dao glazbeni dar. Budući da nitko u njegovoj bliskoj obitelji nije bio izvrsni pjevač ili glazbenik, započeo je s nastupima u crkvi i vjerovao da će ga rizični koraci daleko odvesti.
 5. Chris je bio četvrti pjevač koji je osvojio nagradu za razmjenu zvukova Digital Radio zbog posjedovanja više od milijardu digitalnih radijskih prijenosa. Ostali su bili Garth Brooks, Pitbull i Justin Timberlake.
 6. Njegova verzija pjesme Neopisiv korišten je kao poziv za uzbunu Patricku Forresteru, specijalistu za misiju NASA-inog svemirskog broda STS-117 14. lipnja 2007.
 7. Njegov studijski album Goruća svjetla (2013) bio je četvrti suvremeni kršćanski album na vrhu SAD-a Pano 200 grafikon.
 8. VRIJEME magazin počastio ga je u 2 navrata. Godine 2006. nazivali su ga "najčešće pjevanim umjetnikom bilo gdje", dok je 2013. proglašen "najspjevanijim kantautorom na svijetu".
 9. 2018. godine Chris je najavio da će u suradnji s lansirati vlastiti impresum za izdavanje i snimanje Kršćanska glazbena grupa Capitol, imenovan Bowyer & Bow. Prva osoba koju je potpisao bio je njegov prijatelj, kantautor, Pat Barrett. Osim što smo zajedno radili na Chrisovoj svjetski poznatoj obradi pjesme, Dobri Dobri Oče 2015. godine njih su dvoje zajedno izdali i knjigu za djecu pod istim imenom 2016. godine.
 10. Autor je knjiga kao što su Način na koji sam stvoren: Riječi i glazba za neobičan život (2009), Sveti huk: 7 riječi koje će promijeniti način na koji se klanjate (2018) i Vodič za proučavanje svetog roara: Sedam riječi koje će promijeniti način na koji obožavate (2019).
 11. Chrisu je Pandora streaming platforma dodijelila nagradu Milijarder za više od milijardu streamova na platformi i bio je prvi kršćanski umjetnik koji je postigao taj podvig.
 12. Početkom 2019. godine Chris je osvojio 3 nagrade Billboard Music Awards, 1 nagradu Grammy, 19 nagrada Dove, a GMA ga je 2014. proglasio i "Tekstopiscem godine".
 13. U 2019. Chris je postao ono što je nazvao „funcle“ ili udomljeni ujak. Oba njegova mlađa braća, Cory i Ryan, koji su oboje bili oženjeni medicinskim sestrama i imali vlastitu biološku djecu, odlučili su udomiti djecu s posebnim potrebama kojima je bila potrebna 24-satna pažnja. Chris i njegova supruga "šutirali su isto područje okolo", ali shvatili su da bi to bilo nemoguće jer je uvijek bio na putu.
 14. Posjetite njegovu službenu web stranicu @ christomlin.com.
 15. Pratite ga na Instagramu, Facebooku, Twitteru, YouTubeu, YouTubeu VEVO, Apple Music, Spotify, Last.fm, SoundCloud i Discogs.

Istaknuta slika Dakota Lynch / Wikimedia / CC BY-SA 3.0