Statistika

Don Williams Visina, težina, dob, djevojka, obitelj, činjenice, biografija

Don Williams, kratke informacije
Visina6 stopa 1 in
Težina74 kg
Datum rođenja27. svibnja 1939
Horoskopski znakBlizanci
Boja očijuPlava

Don Williams bio je američki pjevač i tekstopisac kojeg pamtimo po tome što je producirao duševnu diskografiju koja je sadržavala brojne popularne albume, albume kompilacija i singlove poput Sve dok imam tebeGospode, smiluj se seoskom dječakuPovratak u moje mlađe daneVjerujem u tebeKafić CarolinaI tako to ideSklonište tvojih očiju, Ne bih želio živjeti da me ne voliš, i Najbolje od Don Williamsa, svezak II.

Rođeno ime

Donald Ray Williams

Nadimak

Don, nježni divove

Don Williams viđen tijekom koncerta u kazalištu Burton Cummings u Winnipegu, Manitoba, Kanada 5. studenog 2006.

Dob

Rođen je 27. svibnja 1939.

Umro

Don Williams preminuo je 8. rujna 2017. u 78. godini u Mobileu, Mobile County, Alabama, Sjedinjene Države zbog emfizema.

Znak sunca

Blizanci

Rođeno mjesto

Floydada, okrug Floyd, Teksas, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Don Williams je studirao naSrednja škola Gregory-Portland odakle je diplomirao 1958. godine.

Okupacija

Pjevač, tekstopisac, glumac, TV ličnost

Obitelj

 • Otac - James Andrew "Jim" Williams
 • Majka - Loveta Mae (rođena Lambert)
 • Braća i sestre - Kenneth (Stariji brat) (Preminuo je u dobi od 29 godina nakon što je slučajno pogođen strujom prilikom dodirivanja žice pod naponom). Don Williams također ima još jednog starijeg brata.
 • Drugi - Chester Lang (bivši očuh), Robert Bevers (očuh)

Menadžer

Don Williamsa predstavljala je Don Williams Music Group, Company, Ventura, Ventura County, Kalifornija, Sjedinjene Države.

Žanr

Country, američki narodni

Instrumenti

Vokal, gitara, klavir, bas

Oznake

Columbia Records, JMI Records, Dot Records, ABC Records, MCA Records, Capitol Records, RCA Records, American Harvest, Giant, Koch, Compendia, Sugar Hill Records

Izgraditi

Tanak

Visina

6 ft 1 in ili 185,5 cm

Težina

74 kg ili 163 lbs

Djevojka / supružnik

Don Williams je hodao -

 1. Radost Bucher (1960.-2017.) - Oženio se Joy Bucher 1960. godine, a dvojac je ostao zajedno do njegove smrti. Također su blagoslovljena s dva sina, naime Timom Williamsom i Garyjem Williamsom.

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Boja kose

Sol i papar

Boja očiju

Plava

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Glatki bas-baritonski glas
 • Umirujući tonovi
 • Uvijek nosio šešir

Činjenice o Don Williamsu

 1. Prije nego što postanete dioPozo-Seco pjevači, služio je u Agenciji za sigurnost vojske SAD-a dvije godine. Također, sve dok se nije pridružio Don Williams Pozo-Seco pjevači, radio je nekoliko neobičnih poslova da bi izdržavao obitelj.
 2. NjegovaPozo-Seco pjevači kolege iz grupe bili su Lofton Kline, Taylor Pie i Ron Shaw te prvi album koji je izdaoPozo-Seco pjevači 1966. naslovljen Vrijeme. Album je objavljen u izdanju Columbia Recordsa i rangiran je na # 127 mjestu Reklamni pano 200 grafikon.
 3. Don Williams je otišao Pozo-Seco pjevači 1969. godine, zajedno s Taylor Pie i bendom raspali su se sljedeće godine.
 4. U Glazbenu kuću slavnih u glazbu uvršten je 2010. od strane glazbene asocijacije Country.
 5. Osim Sjedinjenih Država, njegova baza obožavatelja proširila se i na mjesta poput Ujedinjenog Kraljevstva, Australije, Irske, Ukrajine, Indije, Kameruna, Nigerije, Gane, Kenije, Malavija, Južne Afrike, Sijera Leonea, Ugande, Namibije i Zimbabvea.
 6. Don Williams se također pojavio u nekoliko emisija i sličnih filmova Večerašnja emisija u kojoj glumi Johnny CarsonW.W. i Dixie Dancekings, Šou portera vagoneraShow Mikea Douglasa, iVjerojatne priče, sv. 3.
 7. Njegove popularne pjesme obrađivali su razni drugi glazbenici, uključujući Johnny Cash, Eric Clapton, Claude Russell Bridges, Sonny James, Alison Krauss, Billy Dean i Alan Jackson.
 8. Izvijestio je Časopis New York Times 25. lipnja 2019., da je Don Williams bio jedan od mnogih umjetnika čiji je materijal navodno uništen u univerzalnom požaru 2008. godine.

Istaknuta slika DJParker39 / Wikimedia / Public Domain