Statistika

Tisha Campbell Visina, težina, dob, obitelj, činjenice, obrazovanje, biografija

Tisha Campbell Kratke informacije
Visina5 ft 4 in
Težina58 kg
Datum rođenja13. listopada 1968
Horoskopski znakVaga
Boja očijuLjeska

Tisha Campbell je američka glumica, komičarka, pjevačica i plesačica koja je najpoznatija po svom radu u TV serijama poput Krpe do bogatstva (1987–1988), Martine (1992-1997) i Moja žena i djeca (2001. – 2005.). Također je vodila paralelnu glazbenu karijeru i objavila je solo studijski album pod nazivom Tisha (1993), uz nekoliko samostalnih singlova.

Rođeno ime

Tisha Michelle Campbell

Nadimak

Tish, T

Tisha Campbell kako je viđena u Instagram postu u lipnju 2018

Znak sunca

Vaga

Rođeno mjesto

Oklahoma City, Oklahoma, Sjedinjene Države

Rezidencija

Los Angeles, Kalifornija, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Tisha je prisustvovala Srednja škola umjetnosti Newark u Newarku, New Jersey i Washingtonska glazbena akademija u East Orangeu, New Jersey.

Okupacija

Glumica, komičarka, pjevačica, plesačica

Tisha Campbell na Instagram selfiju iz studenog 2016. godine

Obitelj

 • Otac - Clifton Campbell (bivši radnik u tvornici, pjevač)
 • Majka - Mona (rođena Raye) Shockley (bivša medicinska sestra, voditeljica talenata, pjevačica gospela, vokalna trenerica)
 • Braća i sestre - Stanley Campbell (brat), Tiara Campbell (sestra), Jermaine Campbell (brat), Toya Campbell (mlađa sestra). Ima još 2 brata.
 • Drugi - Ellen Lindsey (polusestra)

Žanr

R&B, hip hop

Instrumenti

Vokal

Oznake

 • Capitol Records
 • EMI Group Limited

Izgraditi

Tanak

Visina

5 ft 4 in ili 162,5 cm

Težina

58 kg ili 128 lbs

Dečko / supružnik

Tisha je hodala -

 1. Duane Martin (1992–2018) - Tisha je počela izlaziti s agentom za nekretnine i kolegom Duaneom Martinom u listopadu 1992. Na kraju su se vjenčali 17. kolovoza 1996. i zajedno imaju dva sina po imenu Xen Martin (r. 8. kolovoza 2001.) i Ezekiel Martin (r. 2009.). U veljači 2018. Tisha je podnijela zahtjev za razvod, nakon više od 2 desetljeća braka.
Tisha Campbell i Duane Martin, kako je viđeno u kolovozu 2017. godine

Rasa / etnička pripadnost

Crno

Afroameričkog je podrijetla.

Boja kose

Tamno smeđa

Boja očiju

Ljeska

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Sitni okvir
 • Frizura koja se uvijek mijenja
 • Ozareno lice
 • Ljubazan osmijeh
Tisha Campbell kako je viđena u Instagram postu u ožujku 2016. godine

Činjenice o Tishi Campbell

 1. Svoj prvi TV nastup imala je kada je imala 6 godina kada je bila predstavljena u epizodi dječjeg TV programa Veliki plavi mramor. Tijekom svog djetinjstva i tinejdžerskih godina sudjelovala je u nekoliko talent emisija i pobijedila u njima, a također je radila u dosta drugih dječjih TV programa, uključujući I djeca su ljudi, Priče jednoroga, i Kapetan Klokan.
 2. U studenom 1996. izašla je iz sitcoma Martine, emisija čiji je dio bila od 1992. godine, tijekom snimanja posljednje sezone. Kao razlog svoje odluke navela je 'nepodnošljive uvjete rada'. Dva mjeseca kasnije podnijela je tužbu protiv stand-up komičara i glumca Martina Lawrencea, koji je glumio naslovnog lika u sitcomu, navodeći s * xualno uznemiravanje i zlostavljanje kako na setovima tako i izvan njega. Međutim, do travnja 1997. riješila je odijelo i čak se pojavila u posljednje 2 epizode serije.
 3. Dugogodišnja je članica glazbene skupine Diva Jednostavno pjevanje, koji prikuplja sredstva za projekte osvještavanja o AIDS-u.
 4. U intervjuu je otkrila da je svom prvom sinu dala ime Xen s 'X' jer su ona i njezin tadašnji suprug slušali repera Xzibita dok su se vozili na ultrazvuk kako bi provjerili dobro djeteta koje se rodilo -biće. Čak su osjetili da beba daje znak Xzibita s potpisom ruku prekriženih u X, na ultrazvuku.
 5. Najduže je bolovala od plućne sarkoidoze, upalne bolesti koja pogađa središnji živčani sustav.

Istaknuta slika Tishe Campbell / Instagram