TV zvijezde

Bear Grylls Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, činjenice, biografija

Bear Grylls, kratke informacije
Visina5 ft 11½ in
Težina78 kg
Datum rođenja 07. lipnja 1974
Horoskopski znakBlizanci
SuprugVitez Shara Cannings

Bear Grylls je britanski avanturist i televizijski voditelj koji je istaknuo svoju emisiju Čovjek protiv divljine 2006. Vještine preživljavanja koje je naučio iz vojnog iskustva i strast prema divljini od malih nogu pomogle su mu da tjedno educira svoju globalnu publiku. Zanosio je gledatelje pokušavajući neke nekonvencionalne vratolomije poput pijenja mokraće, jedenja zmija, hrvanja s aligatorima, slapova u slobodnom penjanju, penjanja na litice, jesti puzajuće insekte itd. Tijekom svoje karijere pretrpio je brojne ozljede, ali uvijek se vraćao snažniji i sposobniji, nadahnjujući milijune obožavatelja svojom predanošću i predanošću svom zanatu.

Rođeno ime

Edward Michael Grylls

Nadimak

Snositi

Bear Grylls slavi Dan crvenog nosa u SAD-u u svibnju 2018

Znak sunca

Blizanci

Rođeno mjesto

Donaghadee, County Down, Sjeverna Irska

Rezidencija

 • Teglenica privezana mostom Battersea na rijeci Temzi u Engleskoj
 • Otok Saint Tudwal, poluotok Llŷn, Sjeverni Wales

Nacionalnost

britanski

Obrazovanje

Bear je studirao u londonskoj privatnoj školi Kuća Eaton i nastavio pohađati neovisni pripremni internat Škola Ludgrove.

Nadalje, prisustvovao je Eton College gdje je zapravo pokrenuo prvi planinarski klub na fakultetu. Dok je bio na Sveučilište zapadne Engleske, naučio je španjolski i njemački.

2002. godine diplomirao je na Birkbeck, Sveučilište u Londonu s diplomom 2: 2 i stečenim honorarnim radom na hispanističkim studijama.

Okupacija

Glavni izviđač, pustolov, autor, motivacijski govornik, televizijski voditelj

Obitelj

 • Otac - Sir Michael Grylls (britanski konzervativni političar) (umro 2001.)
 • Majko - Lady Sarah Grylls (rođena Ford)
 • Braća i sestre - Lara Fawcett (starija sestra)
 • Drugi - William Edward Harvey Grylls (djed po ocu), Rachel Elizabeth Knapp (baka po ocu), Neville Montague Ford (djed po majci), Patricia Smiles (baka po majci)

Menadžer

Medvjeda predstavljaju Udruga izviđača u Londonu.

Izgraditi

Atletski

Visina

5 ft 11½ in ili 182 cm

Težina

78 kg ili 172 lbs

Djevojka / supružnik

Medvjed je hodao -

 1. Vitez Shara Cannings (Od 2000. do danas) - Bear je prvi put upoznao Shara Cannings Knight na plaži u Škotskoj, nekoliko mjeseci prije nego što se popeo Mount Everest 1998. Bila je noć uoči Nove godine, a čudno je to što je Medvjeda n * ked dok mu je odjeću odnio val. Njihovo se udvaranje nije produžilo dugo dok su 2000. godine povezali čvor. Pohađali su savjetovanje u vezi odmah nakon vjenčanja, ne zbog postojećih problema, već zbog učvršćivanja veze i osiguranja dugovječnosti u braku. Zajedno su roditelji 3 dječaka - Marmadukea, Jessea i Huckleberryja.
Bear Grylls sa Shara Cannings Knight (lijevo) i ujakom Andrewom Myrtleom (desno) kako je viđeno u svibnju 2018.

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Ima englesko, irsko, korniško, 1/32 židovsko (Sephardi i Ashkenazi), kao i škotsko i velško porijeklo.

Boja kose

Plavuša (prirodno)

Boja očiju

Zelena

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Orlovski nos
 • Krtica na desnom obrazu
 • Podbradak

Potvrde robne marke

Bear je obavio posao odobrenja za sljedeće marke -

 • Svakako dezodorans
 • Deodorant stupnja
 • Airbnb
 • Irsko proljetno pranje tijela Colgate-Palmolivea (ispisni oglasi) (2017.)
 • Harrods
 • Trail Mix Crunch žitarice
 • Alfa tečaj
Bear Grylls s prijateljem Warwickom Davisom (lijevo) na slici u svibnju 2018

Religija

anglikanizam

Najpoznatiji po

 • Biti voditelj mnogih televizijskih serija o preživljavanju divljine Bijeg iz pakla, Misija opstati, Divljanje s Bearom Gryllsom, Otok, Igre preživjelih, Izađi van živ, i Medvjeđi divlji vikendizmeđu ostalih
 • Njegova avanturistička serija koja lomi put Čovjek protiv divljine od 2006. do 2011., gdje su ga svaki tjedan viđali kako rukuje ekstremnim zemljopisnim okruženjima i pokazuje ponekad bizarne, ali spasonosne vještine preživljavanja
 • Biti najmlađi 'izviđač' u dobi od 35 godina u povijesti izviđačke udruge

Prva TV emisija

Prvi nastup u TV emisiji imao je 2002. godine u emisiji komičnih igara Kroz ključanicu kao on sam.

Osobni trener

Medvjed je uvijek bio fizički spretan, ali tek nakon treninga s Natalie Summers otkrio je revolucionarni pristup kondiciji. Njegov plan treninga sastojao se od korištenja kettlebell-a, pokreta tjelesne težine i iskonskog istezanja u kratkim treningima visokog intenziteta, a sve u 30 minuta.

Pomoglo mu je u izgradnji funkcije i forme jer se ubrzo osjećao vitkijim, snažnijim i fleksibilnijim. Treninzi visokog intenziteta pomogli su mu da izgradi izdržljivo tijelo s poboljšanim kapacitetima srca i pluća tijekom vježbanja, kao i veći VO2 max, što je mjera maksimalnog unosa kisika tijekom napornih treninga.

Kao i većina ljudi, borio se s zdravom prehranom jer su dobre stvari rijetko ikad imale lijep okus. Dakle, eksperimentirao je s mnogim hranjivim receptima, a tijekom cijelog dana osjećao se energično i aktivno, a cijelo vrijeme bio je ukusan.

Veliki korak u ovom smjeru bila je zamjena tjestenine, mlijeka, sira, šećera i kruha zdravijim alternativama poput kvinoje, zobenog mlijeka, pahuljica kvasca, datulja i sastojaka sirovog kruha. Uz to, odlučio se za meso i ribu koji su organski i nemasni. Također se drži pravila 80/20 u kojem je 80% njegove prehrane zdravo, a preostalih 20% sebi dopušta da vara, a povremeno uključuje alkohol.

Bear Grylls omiljene stvari

 • FilmGreystoke: Legenda o Tarzanu, gospodaru majmuna (1984)
 • Planina u Britaniji - Ben Loyal u škotskom gorju
 • Avanturistička mjesta u Britaniji - Ben Nevis u škotskom gorju, vrh Šećerne pogače u Crnim planinama u Walesu, Pen y Fan u nacionalnom parku Brecon Beacons u Walesu, Ben Loyal u škotskom gorju, uvala Malham u Yorkshire Dalesu u Engleskoj, Skiddaw u nacionalnom parku Lake District u Engleskoj , Obalni put poluotoka Llŷn u Walesu, Culver Downs na otoku Wight, Snowdonia u Walesu, planine Cuillin na otoku Skye u Škotskoj
 • KnjigeZaboravljeni gorštak napisao Alistair Urquhart, Kratka povijest gotovo svega napisao Bill Bryson, Duga šetnja napisao Slavomir Rawicz, Ispod žice: Beseigiran i kritično ranjen, moj bijeg iz Sirije Paul Conroy, Dokle god će me nositi moje noge napisao Josef M Bauer, Kosturi Zahare Dean King, Pitanja života Nicky Gumbel, Nevjerojatna milost: Neprekinuti duh japanskog ratnog zarobljenika od Grace Brown, Vrata pakla autor Andrew Lambert, Neprekinuta od Laure Hillenbrand, Nula šest Bravo Damien Lewis
 • TV emisija kao dijete - MacGyver (1985.), The A-Team (1983.)

Izvor - IMDb, Wired For Adventure, GQ, Kanal 24

Bear Grylls pozirao je ispred Nacionalne garde Aljaske 2009. godine

Činjenice o Bearu Gryllsu

 1. Nadimak ‘Medvjed’ dobio je od sestre Lare kad je imao tjedan dana.
 2. Medvjed je penjati i ploviti naučio od malih nogu dok je pratio svog oca, koji je bio član prestižne tvrtke Kraljevska eskadrila jahti. Dok je bio tinejdžer, zaradio je drugi crni pojas u Shotokan karateu, a naučio je i skakati s padobranom.
 3. Tečno govori engleski, španjolski i francuski.
 4. Grylls je postigao svjetski rekord u svoje ime kada je u lipnju 2005. priredio najvišu zabavu na otvorenom na visini od 25.000 stopa za nebom za stolom ovješenim ispod balona s vrućim zrakom. On je zajedno s balonjašem i planinarom Davidom Hempleman-Adamsom i poručnikom Alan Veal bio je odjeven u punu nered i haljine s maskama s kisikom. Ovaj je događaj pomogao nagradama Prince's Trust i The Duke of Edinburgh.
 5. Dobio je počasni čin zapovjednika u Kraljevski marinski rezervat 2004. Također je postao dobitnik počasnog čina potpukovnika u Rezervat kraljevskih marinaca u 2013.
 6. Počeo je služiti u britanskom 21 SAS-u 1994. godine kao vojnik. Bio je dobro upućen u nenaoružane borbe, pustinjsku i zimsku borbu, preživljavanje, padobranstvo, penjanje i eksploziv. Nakon padobranske nesreće u Keniji, gdje mu se padobran nije uspio otvoriti, napustio je Specijalnu zračnu službu 1997. godine.
 7. Uspješno se popeo na vrh Mount Everest 16. svibnja 1998. Taj je podvig postigao 18 mjeseci nakon padobranske nesreće gdje je slomio 3 kralješka. Kao 23-godišnjak bio je među najmlađim ljudima kojima je to uspjelo.
 8. Popeo se i na planinu Himalaju Ama Dablamu rujnu 1997. i postao je najmlađi Britanac koji ju je svladao u dobi od 23 godine. Sir Edmund Hillary planinu je svojedobno opisao kao "nepodesivu".
 9. Prikupio je novac za Kraljevska nacionalna institucija čamaca za spašavanje vodeći svoj tim da obilazi Britanske otoke na jet skijima 2000. Ekspedicija je završena za oko 30 dana.
 10. Bear je postigao razliku vodeći prvi neovlašteni prijelaz smrznutog sjevernog Atlantskog oceana u 11 metara dugom otvorenom, krutom čamcu na napuhavanje. U grupi od petorice bio je njegov dugogodišnji prijatelj Mick Crosthwaite, a suočili su se s jakim vjetrom s olujom 8 vjetrova s ​​valovima koji su se razbijali nad brodom u njihovoj ekspediciji kroz sante leda od Halifaxa u Novoj Škotskoj do John o ’Groatsa u Škotskoj.
 11. Ukrcao se na paramotor Parajet na Himalaji u blizini Mount Everest 2007. godine i započeo s 4.400 metara. Rekord je postigao dosegavši ​​9000 metara dok se borio s vrlo niskom razinom kisika i pobijedio prethodnog rekordera za gotovo 3000 metara. U početku je planirao prijeći Everest, ali je zadržan zbog rizika od narušavanja kineskog zračnog prostora.
 12. Bear se udružio s dvostruko amputiranim Al Hodgsonom i Škotom Freddyjem MacDonaldom kako bi postavio Guinnessov svjetski rekord u najdužem kontinuiranom slobodnom padu u zatvorenom prostoru 2008. Trio je oborio rekord koristeći vertikalni zračni tunel u Milton Keynesu nadmašivši prethodne nositelje rekorda (američki tim ) za nekoliko sekundi.
 13. Vodio je tim od 5 članova da prođu ledom krut brod na napuhavanje kroz ledom posut sjeverozapadni prolaz u dužini od 2.500 milja. Njegova je ekspedicija podigla svijest o učincima globalnog zatopljenja i prikupila novac za dječju dobrotvornu organizaciju Globalni anđeli.
 14. Grylls je tijekom svoje karijere od debija napisao nekoliko knjiga Okrenuti prema gore (UK) / Klinac koji se popeo na Everest (NAS). Slijedio jeOkrenut prema zaleđenom oceanu i Rođeni preživjeli: Bear Grylls, Bear Grylls avanture na otvorenom.
 15. Također je autor serije dječjih avanturističkih preživljavanja tzv Opstanak misije. Knjige iz ove serije uključuju Preživljavanje misije: Put vuka, Opstanak u misiji: Sands of the Scorpion, Opstanak misije: Tragovi tigra, i Preživljavanje misije: Pandže krokodila.
 16. Objavio je 3 triler-romana s glavnim junakom Willa Jaegera; Duh let (2015), Gorući anđeli (2016) i Lov, ulov (Vražje svetište u SAD-u) (2018).
 17. Njegova autobiografija Blato, znoj i suze: Autobiografija objavljen je 2012. godine.
 18. Njegova emisija Čovjek protiv divljine suočio se s reakcijom 2006. godine nakon što je programski savjetnik otkrio da je Bear neke noći snimanja zapravo boravio u motelu. Gledatelji su se osjećali zavedeno jer su cijelu scenu smatrali scenskom. Voditelj se kasnije ispričao, a emisija je slijedila transparentan pristup, a buduće epizode nosile su odricanje odgovornosti i jasno pojašnjenje kad je Bear dobio vanjsku pomoć od članova posade u snimanju epizode.
 19. U kolovozu 2015. godine našao se na udaru vatre jer je ostavio mladog sina Jesseja dalje Otok Svetog Tudwala uz obalu sjevernog Walesa. Sigurno ga je spasio od nadolazeće plime Kraljevska nacionalna institucija čamaca za spašavanje kao dio njihovih tjednih vježbanja. No, posada nije cijenila to što je malo dijete sudjelovalo u vježbi spašavanja.
 20. 2012. pokrenuo je Akademija za preživljavanje Bear Grylls u Velikoj Britaniji, SAD-u (2013.) i Kini (2016.). Akademija uključuje nekoliko tečajeva koji djeci, roditeljima i odraslima podučavaju osnovne vještine preživljavanja. Osim toga, oni također imaju tečajeve izgradnje tima i vodstva za korporacije i događaje.
 21. Video igra pod naslovom Čovjek protiv divljine, temeljen na njegovoj poznatoj emisiji objavljenoj 2011. godine.
 22. Uz brojne profesionalne obveze, on je i motivacijski govornik koji je držao govore korporacijama, školama, crkvama i drugim organizacijama.
 23. U srpnju 2009. postao je najmlađi glavni izviđač, u dobi od 35 godina, naslijedivši petogodišnji mandat Petera Duncana. On je deseta osoba na toj funkciji i ostao je u ovoj ulozi do 2018. godine.
 24. Njegova emisija Divljanje s Bearom Gryllsom (2014) predstavio je brojne poznate osobe koje su sudjelovale u dvodnevnom putovanju u divljini. Neka od poznatih imena među njima su bivši predsjednik Barack Obama, Kate Winslet, Michael B. Jordan i Ben Stiller.
 25. Njegov dobrotvorni rad jednako je raznolik, prikupljajući novac za razne organizacije poput Prince's Trust, čiji je on veleposlanik, Globalni anđeli, Pomoć SSAFA snagama, Nada i domovi za djecu, i Briga za djecu.
 26. Posjetite njegovu službenu web stranicu @ beargrylls.com.
 27. Pratite ga na Instagramu, Twitteru i Facebooku.

Istaknuta slika Bear Grylls / Instagram