Celeb

Lauren Fisher (CrossFit Athlete) Trening i plan prehrane - zdrava proslava

Biti sportaš CrossFita nije lak podvig. Morate stalno trenirati i redovito se pravilno hraniti kako biste bili sigurni da ćete ostati u najboljoj formi i biti jaki. Ako ste ljubitelj CrossFit sportaša, sigurno ste čuli za Lauren Fisher. Ona je žena koja je završila na 9. mjestu u Reebok CrossFit igre kad je imala samo 18 godina.

Lauren Fisher jede muffine i vafle kao doručak u studenom 2018

Ovdje možete znati kako trenira i što jede dok kreće u natjecateljsku sezonu čitajući njezin točan plan vježbanja i prehrane.

Tajne prehrane

Tijekom treninga jede puno hrane i ima za cilj imati do 3.000 kalorija dnevno. Zna da ne bi mogla nastupiti ako ne jede dobro. Njezin je cilj imati 165 grama proteina, 65 grama masti i 400 grama ugljikohidrata.

Tajne vježbanja

Lauren trenira najmanje 5 dana u tjednu. Trenira dva puta dnevno u ponedjeljak, utorak i srijedu. Četvrtak je rezerviran za aktivni dan oporavka. Nastavlja s treningom dva puta dnevno petkom i subotom. Nedjelja su joj puni dani odmora.

Svaka sesija traje oko 90 minuta. Jedan sat posvećen je kardio vježbama poput veslanja, trčanja, intervalnog rada ili jurišnog bicikla. Zatim se bavi priborom oko 30 minuta. Uključuje vježbe poput šupljih držanja, drobilica lubanja i redova bučica koje nadopunjuju CrossFit vježbe cijelog tijela poput mrtvog dizanja i natezanja.

2. sesija traje oko 2 ili 3 sata. Započinje se zagrijavanjem, a slijedi trening snage, poput čučnjeva ili olimpijskih dizanja. Slijedi trening i malo gimnastike ili dodatnog rada.

Četvrtkom, koji je dan aktivnog oporavka, radi lagane aerobne treninge koji potiču protok krvi i potiču oporavak. To obično znači plivanje 1 sat. Nedjeljom se potpuno odmara i priprema za nadolazeće dane iscrpljujućih vježbi.

Lauren Fisher u objavi na Instagramu kakva je viđena u studenom 2018

Plan prehrane

Doručak

U 7:00 sati voli imati 70 grama zobi s cimetom, pola banane, malo meda, povrća i 2 jaja i 2 bjelanjka (kajgana). Ovaj je obrok priprema za 1. sesiju u danu u 9:00.

Ručak

U 12:00 sati ima 1,5 šalice kuhane riže sa svježim povrćem i 4 unce piletine. To joj pomaže da se pripremi za 2. trening u 13:00.

Obroci nakon treninga

Ona ima mjericu od Puori Protein tamne čokolade i oko 50 grama ugljikohidrata nakon oba treninga.

Popodnevna marenda

U 16:30 ima vrećicu LesserEvil himalajski Zlatne kokice.

Večera

U 18:30 večera svježe povrće, 1 veliki batat i 5 unci bočnog odreska.

Lagani noćni zalogaj

U 21:00 prezalogaji 30 grana granole i 100 grama grčkog jogurta, kao i malo bobičastog voća.

Savjeti za žene

Ako ste žena koja želi isprobati CrossFit, trebate samo ići na njega. Ne smijete misliti da neki od složenih pokreta možda neće biti laki jer ih nikada niste radili. Umjesto toga, mislite da onda negdje morate započeti, zašto ne i ovdje. Trebali biste znati da je CrossFit prikladan za svaku osobu bez obzira na njezinu dob ili razinu sposobnosti.

U slučaju da vam treba inspiracija, možete naučiti od Fisherove majke koja je pokrenula CrossFit 2014. godine i sada joj je najsposobnija. Bilo je vrijeme kada nije mogla skakati na kutiji ili raditi pojedinačno. Ali sada, ona može nokautirati dvostruke podloge i skok u kutiju joj je lako.

Ako se želite pridružiti CrossFitu, ali sumnjate, dajte si mjesec dana da ga isprobate. Kad pređete tih 30 dana, više se nećete osvrtati.

Lauren Fisher vježba na hiper stroju unazad kako se vidjelo u siječnju 2019

Obuka za CrossFit 2018

Sad kad znate kako Lauren trenira za ovogodišnje CrossFit natjecanje, možda biste željeli znati i kako je trenirala za CrossFit igre 2018 u Madisonu, Wisconsin.

  • Dosljedan doručak

Doručak dive bio je 2 jaja, 2 bjelanjka, zdjela zobenih pahuljica krcata bobicama i cimetom. Ostala je dosljedna tome, jer ne voli puno mijenjati stvari prije natjecanja.

  • Priprema za treninge

Voljela se pripremati za iscrpljujuće treninge vizualizirajući treninge koje će izvesti sljedeći dan. Također se koristila popisom pjesama kako bi se motivirala da pođe u teretanu.

  • Usredotočite se na oporavak

Da bi se oporavila od treninga za leđa tijekom igara, napajala je svoje tijelo ispravno. Tijekom dana imala je 400 grama ugljikohidrata, a noću se odlučila za akupunkturu ili masažu kako bi pomogla procesu oporavka.

Lauren Fisher kako je viđena u rujnu 2018
  • Dodatna pomoć

Da bi bila zdrava tijekom igara i dala joj 100 posto, usredotočila se na rehabilitacijske vježbe koje su joj pomogle da ima fino dotjerano tijelo tijekom cijele sezone. Također se poslužila novim alatima poput NEXUS, nosivi CrossFit koji prati performanse osobe na treningu. Takvi su joj alati pomogli da dobije stvarne povratne informacije o svojim vremenima i intervalima odmora.

Istaknuta slika Lauren Fisher / Instagram

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found