Statistika

Al Pacino Visina, težina, dob, supružnik, djeca, obitelj, činjenice, biografija

Rođeno ime

Alfredo James Pacino

Nadimak

Al, Sonny

Al Pacino u listopadu 2010

Znak sunca

Bik

Rođeno mjesto

Manhattan, New York City, New York, Sjedinjene Države

Rezidencija

Al Pacino ima prebivalište na Beverly Hillsu u Kaliforniji i Palisadesu u New Yorku.

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Al Pacino je otišao u Srednja škola Herman Ridder. Međutim, nije bio usredotočen na studije i napustio je nekoliko razreda. Kasnije je upisan u Srednja škola scenskih umjetnosti. Ali, sa 17 godina napustio je i ovu školu. Njegova je majka pobjesnila i izbacila ga iz kuće.

Kako bi usavršio svoje glumačke vještine, pridružio se Studio Herbert Berghof (HB Studio). Nakon 4 godine studija u studiju HB, uspio je očistiti audicije i primljen je naGlumački studio, gdje je naučio glumačku metodu pod paskom glumačkog trenera Lee Strasberga.

Okupacija

Glumac, filmaš

Obitelj

 • Otac - Salvatore Pacino (prodavač i ugostitelj u osiguranju)
 • Majka - Rose Pacino (Umrla 1962.)
 • Braća i sestre - Josette Pacino (starija sestra) (učiteljica), Paula Pacino (starija sestra), Roberta Pacino (starija sestra), Desiree Pacino (mlađa sestra)
 • Drugi - Alfio Pacino (djed po ocu), Giuseppa Latteri (baka po ocu), James Giacomo Gerardi (djed po majci) (umro 1963.), Kate Gerardi (baka po majci)

Menadžer

Al Pacino predstavlja Ujedinjena agencija za talente.

Izgraditi

Prosječno

Visina

5 ft 7 in ili 170 cm

Težina

72 kg ili 159 lbs

Djevojka / supružnik

Al Pacino je hodao

 1. Veruschka von Lehndorff - Al Pacino je navodno u prošlosti imao kratkotrajnu vezu s njemačkim modelom i glumicom Veruschkom von Lehndorff.
 2. Jill Clayburgh - Al Pacino stupio je u vezu s američkom glumicom Jill Clayburgh krajem šezdesetih. Prijavljeno je da se početkom sedamdesetih uselio k njoj. Međutim, odlučili su krenuti svatko svojim putem dolaskom sredine sedamdesetih. Prijavljeno je da ju je izveo na večeru i obavijestio je da se zaljubio u nekoga drugog.
 3. Utorak zavar (1972.) - Pacino je odlučio ostaviti Clayburgha jer se zaljubio u američku glumicu Tuesday Weld. Međutim, njihova veza nije dugo trajala. Kasnije će raditi s njom u komediji-drami 1982. godine, Autor! Autor!
 4. Marthe Keller - Prema izvješćima, Pacino je počeo izlaziti sa švicarskom glumicom Marthe Keller krajem sedamdesetih. Radio je zajedno s njom u filmu o flopu, Bobby Deerfield. Zajedno su bili oko dvije godine prije nego što su se odlučili razdvojiti.
 5. Kathleen Quinlan (1979-1981) - Nakon završetka veze s Marthe, Pacino je počeo hodati s glumicom Kathleen Quinlan. Ta bi veza trajala i otprilike dvije godine.
 6. Diane Keaton (1971.-1991.) - Pacino je započeo svoju nestabilnu i neprestanu vezu s glumicom Diane Keaton početkom 70-ih. Zavoljeli su jedno drugo nakon što su glumili par na ekranu u kultnom hit filmu, Kum. U svom kasnijem intervjuu otkrila je da se zaljubila u njega kad su počeli raditi na filmu. Također je jednom rekla da je on imao najljepše lice. Često se izvještava da je Diane bila odgovorna za oživljavanje svoje filmske karijere nakon što je krajem osamdesetih bio na godišnjem odmoru, umoran od slave. Na kraju su se odlučili konačno se razdvojiti početkom devedesetih nakon što su gotovo dva desetljeća hodali i silazili, a nekoliko je afera s obje strane pružalo pauze između. Prijavljeno je da je htjela da se on obveže, ali on nije bio spreman to učiniti. Također je objavljeno da mu nije oprostila što je dobio kćer s drugom ženom.
 7. Jan Tarrant - Al je imao kratku vezu s vršiteljem dužnosti Jana Tarranta krajem osamdesetih. 1989. rodila im je kćer Julie Marie. Neki su tabloidi izvijestili da je njegova veza s Tarrantom dovela do kraja njegove veze s Diane Keaton.
 8. Lyndall Hobbs - Izvještava se da je Al Pacino već neko vrijeme hodao s australskim redateljem Lyndallom Hobbsom. Njihovu je vezu prekinuo njegov nalet s glumicom Penelope Ann Miller. Ostala je s Alom još tri godine nakon što su se na vijestima pojavile vijesti o njegovom kratkom bacanju s Penelope. U svojim kasnijim intervjuima Lyndall će blistavo govoriti o svom nagonu za danonoćnom vođenjem ljubavi.
 9. Penelope Ann Miller - Pacino je počeo izlaziti s glumicom Penelope Ann Miller nakon što joj se zbližio tijekom snimanja svog kultnog filma, Carlitov put.Kao i mnogi drugi njegovi ljubavnici, ona bi hvalila njegovu strast u krevetu i tvrdila da on u njoj potiče određenu ženstvenost, seksualnost i strast. Prema svemu sudeći, njihova jednogodišnja veza sigurno je bila vatrena. Izviješteno je da se čak i razmenila prstenom dok je bila na setovima filma, što je dovelo do mahnitih glasina u vodećim tabloidima, koji su se zaručili.
 10. Beverly D’Angelo (1996.-2003.) - Al je glumicu Beverly D’Angelo prvi put upoznao na letu iz Los Angelesa za New York. Počeli su izlaziti 1996. godine i nakon što su se zabavljali gotovo četiri godine, odlučili su otići na IVF liječenje. Kao rezultat ovog liječenja rodila je blizance, sina Antona Jamesa i kćer Oliviju Rose, u siječnju 2001. Otprilike dvije godine kasnije, Pacino je odlučio prekinuti njihovu vezu. Uslijedila je žestoka bitka za skrbništvo nad njihovom djecom s obje strane koje su bacale verbalne udarce, kao i navodi u sudnici. Na kraju su uspjeli riješiti razlike i zajedno su roditeljstvo kako bi bili sigurni da njihova djeca imaju najbolje djetinjstvo.
 11. Lucila Solá - Al Pacino prvi je put upoznao argentinsku glumicu Lucilu Sola 2005. na večeri. U to su vrijeme oboje hodali s drugim ljudima. Međutim, njegovi blizanci (koji su imali četiri godine) i njezin sin (koji je imao 7 godina) dobro su se slagali na zabavi. Dakle, našli su se kako zajedno vode svoju djecu u kino. Solá i njezin sin često su završavali plivajući u njegovom bazenu. Otprilike dvije godine između njih nije bilo ničega. Na kraju su počeli izlaziti i Solá se preselio u svoju kuću na Beverly Hillsu.

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Ima talijansko porijeklo sa strane oba roditelja.

Boja kose

Tamno smeđa (prirodna)

Ali ima pruge bijele boje zbog starosti.

Boja očiju

Ljeska

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Kratka visina
 • Strahovita osobnost
 • Dubok i bogat glas

Mjerenja

Njegove specifikacije tijela mogu biti -

 • Prsa - 43 in ili 109 cm
 • Ruke / biceps - 14 ili 35,5 cm
 • Struk - 38 in ili 96,5 cm

Potvrde robne marke

Al Pacino je obavio posao odobrenja za sljedeće marke

 • Jeep Grand Cherokee (voiceover) (2012.)
 • Nebeska širokopojasna mreža (voiceover) (2013)
 • Dunkin krofne
 • Vittoria kava (2010)
 • JEDNA kampanja (2005.)
 • Društvo za dječju pomoć (voiceover) (2013)

Religija

Al se krstio kad se rodio. Ali njegova obitelj nije strogo slijedila talijanski katoličanstvo. Također, čini se da je s godinama postao agnostik.

Najpoznatiji po

 • Odigravši vodeću ulogu u nekim od najvećih kultnih hitova poput Trilogija o kumu, Scarface, i Carlitov put.
 • Igrajući neke od najcjenjenijih predstava u filmovima poputMiris žene i Pasji dan popodne.
 • Osvojivši trostruku glumačku krunu, koja uključuje Emmyja, Oscara i nagradu Tony za njegove izvedbe.

Prvi film

Kazališno je debitirao u komično-dramskom filmu, Ja, Natalie1969. igrajući ulogu Tonyja.

Prva TV emisija

1968. godine Pacino se prvi put pojavio u TV emisiji u Smrtonosni krug nasilja epizoda krimi dramske TV serije, N.Y.P.D. Glumio je lik Johna Jamesa.

Al Pacino Najdraže stvari

 • igra- Hamlet
 • Glumica- Julie Christie
 • Filmovi - Drvo drvenih klompi (1978) i Singin ’in the Rain (1952)
 • Glumac - Charles Laughton

Izvor - IMDb

Činjenice Al Pacina

 1. Radio je zajedno sa svojim bivšim glumačkim trenerom Leejem Strasbergom Kum II. Dio. Lee je dobio glavnu negativnu ulogu Hyman Roth.
 2. Djed i baka po majci migrirali su u SAD iz talijanskog grada Corleonea. Njegov lik u Kum pratio svoju lozu do istog grada.
 3. Iako se borio s akademicima, ipak je izabran kao najvjerojatniji uspjeh u srednjoj školi zbog svojih izvanrednih vještina.
 4. Kad su mu bile 22 godine, majka je počinila samoubojstvo (borila se s depresijom. U roku od godinu dana preminuo je i njegov djed po majci. Često je to razdoblje smatrao svojim najmračnijim.
 5. Njegova prva audicija za ulogu Michaela Corleonea u Kum bio užasan jer je bio mamuran i nije znao svoje linije. Tri puta je morao odraditi test zaslona za ulogu, a većina ih je bila jednostavno loša.
 6. Kad mu je na kraju ponuđena uloga Michaela Corleonea, gotovo ju je morao odbiti jer je s MGM-om potpisao ugovor za adaptaciju knjige Jimmyja Breslina i nisu ga bili spremni pustiti.
 7. Kad je hvaljeni dramatičar i redatelj Israel Horovitz nastavio da se zalaže za slučaj Pacina s filmskim producentima, rekli su mu da će ga pustiti samo pod uvjetom da za njih mora pronaći jednako talentiranog glumca talijanskog podrijetla. Zatim ih je odveo do Roberta de Nira.
 8. Čak i nakon što je angažiran za Michaelovu ulogu, filmski producenti htjeli su ga otpustiti. Srećom, u to je vrijeme morao odraditi scenu Sollozzo (u kojoj ubija dvojicu muškaraca), a njegov nastup u sceni uvjerio je producente da su pronašli zvijezdu glumca.
 9. Prvotno je tražio naknadu od 7 milijuna dolara kako bi reprizirao svoju ulogu u Kum III. Filmski redatelj Francis Ford Coppola bio je toliko razljućen da je rekao Pacinu da će se film otvoriti scenom pogreba Michaela Corleonea. Pristao je raditi za pet milijuna dolara.
 10. Tijekom godina pretvorio je neke ogromne uloge poput Han Sola u Ratovi zvijezda: Epizoda IV - Nova nada i Ted Kramer u Kramer protiv Kramera. Također je odbio priliku za rad Zgodna žena, Apokalipsa sada i Grimizna plima.
 11. Počeo je pušiti u dobi od 9 godina, a do osamdesetih pušio je četiri kutije dnevno. Na kraju je 1994. godine odustao od pušenja da bi zaštitio svoj glas. U to je vrijeme pušio po dvije kutije dnevno.
 12. Ušao je toliko duboko u svoj lik policajca u Serpico (1973) da je jednom zaustavio vozača kamiona i zaprijetio mu uhićenjem zbog zagađenja ispušnim plinovima.
 13. Jednom su ga otpustili s posla poslužitelja u kinodvorani jer se divio u zrcalnom zidu dok je šetao stepenicama.
 14. Osnovao je produkcijsku tvrtku pod naslovom Chal Productions. Prva dva slova ‘Ch’ posveta su njegovom dragom prijatelju Charlieju Laughtonu, a sufiks ‘Al’ je iz vlastitog nadimka.
 15. Jednom je bio zaposlen kao poslužitelj u kultnom Carnegie Hallu. Također je angažiran da radi u poštanskoj sobi magazina Commentary. Ostali razni poslovi koje je obavljao bili su čistač cipela, ceker u supermarketu, uredski ured, pokretač namještaja i uređaj za poliranje svježeg voća.
 16. Ranije u karijeri bilo mu je teško pronaći kvalitetan rad jer je zbog svog talijanskog imena bio otkucan. Ukratko, razmišljao je o tome da usvoji Sonnyja Scotta kao svoje filmsko ime.
 17. Časopis Premiere je 2006. godine njegovu izvedbu naveo kao Sonnyja Wortzika Pasji dan popodne na 4. mjestu liste sa 100 najvećih izvedbi svih vremena. Njegov nastup u Kum II je smješten na 20. mjesto na istoj listi.
 18. Dok je odrastao, sanjao je da postane profesionalni igrač bejzbola. Međutim, na kraju se više zaljubio u glumu.
 19. Počeo je žestoko piti s 9 godina, a s 13 je koristio ležernu kanabis. No, izgubivši dvoje svojih bliskih prijatelja zbog teških droga, nikada nije pokušao.
 20. Cijeli se život borio s kroničnom nesanicom.
 21. U veljači 2012. odlikovan je Američkom nacionalnom medaljom za umjetnost, u Bijeloj kući u Washingtonu, DC, kao priznanje za zasluge u drami.
 22. Nije na društvenim mrežama.

Istaknuta slika: Peter Martorano / Wikimedia / CC BY 2.0