Pjevač

Denzel Curry Visina, težina, dob, djevojka, obitelj, činjenice, biografija

Denzel Curry Kratke informacije
Visina5 stopa 9 inča
Težina68 kg
Datum rođenja16. veljače 1995
Horoskopski znakVodenjak
Boja očijuTamno smeđa

Denzel Curry je američki reper, pjevač i tekstopisac. Repati je počeo još u 6. razredu i radio je na svojoj prvoj miks-traci naslovljenoj King Remember Underground Tape 1991–1995 2011. Curryjeva prva kombinacija inspirirana podzemnim floridskim reperom SpaceGhostPurrp predstavljena je na Purppovim društvenim mrežama, što ga je dovelo do pridruživanja Purrpovom hip-hop kolektivu, Raider Klan. Nakon izlaska iz Raider Klana 2013. godine, debitirao je svoj cjelovečernji album Nostalgičan 64 uz gostovanja Lil Ugly Mane, Mike G, JK the Reaper, Nell, Robb Bank $, Stephena A. Clarka, Yung Simmie i mnogih drugih.

Rođeno ime

Denzel Rae Don Curry

Nadimak

Aquarius’Killa, Zeltron 6, Billion, Denny Cascade, Zel

Denzel Curry viđen u kolovozu 2017. godine

Znak sunca

Vodenjak

Rođeno mjesto

Carol City, Florida, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Išao je Srednja škola za dizajn i arhitekturu u Miamiju tijekom 2 godine. Nakon što je protjeran, prisustvovao je Srednja škola Miami Carol City gdje je radio Nostalgičan 64 dok je pohađao nastavu.

Okupacija

Reper, pjevač, tekstopisac

Obitelj

 • Braća i sestre - Treon Johnson (brat) (o. 4. ožujka 2014.)

Menadžer

Samoupravlja se sobom.

Žanr

Hip hop, trap, hardcore hip hop, industrijski hip hop, rap metal, trap metal

Instrumenti

Vokal

Oznake

Loma Vista, C9, L&E

Izgraditi

Atletski

Visina

5 ft 9 in ili 175 cm

Težina

68 kg ili 150 lbs

Denzel Curry (lijevo) i Triple H kako je viđeno u studenom 2019

Rasa / etnička pripadnost

Crno

Podrijetlom je iz Bahama.

Boja kose

Crno

Boja očiju

Tamno smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Denzel Curry tijekom Osheage kakva je viđena u kolovozu 2017. godine

Prepoznatljive značajke

 • Pune usne
 • Guste obrve
 • Bradata čeljust

Omiljene stvari Denzel Curryja

 • PjesmaOvaj život iz njegovog albuma Carski
Denzel Curry tijekom nastupa u ožujku 2017. godine

Činjenice o Denzel Curryju

 1. U intervjuu je Curry otkrio da ga je muškarac napastovao još dok je bio dijete.
 2. U lipnju 2016. na naslovnici je predstavljen kao jedan od XXL Razred brucoša iz 2016. godine.
 3. Njegov prvi dvostruki EP pod naslovom 32 Zel / Planet Shrooms sa svojim virusnim singlom Ultimativno koji je objavljen 9. lipnja 2015., obavio je krugove i prikupio više od 100 milijuna streamova na Spotifyu i zaradio više od 30 milijuna pregleda na YouTubeu.
 4. 14. veljače 2019. izveo je obradu Rage Against The Machine’s Bikovi na paradi na australskoj radio postaji Triple J u sklopu Like A Version.
 5. Od svog debija, Curry je objavio niz mikseta, albuma i pjesama Kralj nestašnog juga Vol. 1 Podzemna traka 1996, Strogo za moju R.V.I.D.X.R.S, Carski, Ta13ooSumo, Percs, Clout Cobain, i Gliser. Tijekom izdavanja svog singla Gliser, objavio je svoj sljedeći album Zuu, koji je objavljen 31. svibnja 2019.
 6. 15. srpnja 2019. pojavio se prvi put u TV emisiji Večerašnja emisija u kojoj glumi Jimmy Fallon pri čemu je izvodio mješovitu pjesmu "Ricky" i "Wish" sa svog albuma Zuu. U to je vrijeme otkrio i da se ošišao.
 7. Pohađao je istu srednju školu kao i Trayvon Martin. Iako nisu bili bliski, imali su zajedničke prijatelje, a Curry je također izjavio da je Martin bio ljubitelj njegove glazbe.
 8. S obzirom na ljubav roditelja prema glazbi, Curry je odrastao slušajući pjesme Funkadelics, OutKast, Marvina Gayea, Jamesa Browna, Isaaca Hayesa i Parlamenta.
 9. U ranim godinama karijere jedan od pristaša bio mu je poznati reper Earl Sweatshirt. Nakon puštanja svoje druge mixtape, Sweatshirt je Curryju uzviknuo na Twitteru, što mu je podstaklo karijeru i pomoglo da stekne sljedbu na zapadnoj obali.
 10. Njegov brat Treon Johnson umro je od iznenadnog srčanog zastoja zbog ozljeda koje su policijske vlasti izvrtale i prskale paprom.

Istaknuta slika friedoxygen / Flickr / CC BY-2.0