Statistika

Bill O'Reilly Visina, težina, dob, djevojka, obitelj, činjenice, biografija

Bill O’Reilly brze informacije
Visina6 ft 4 in
Težina98 kg
Datum rođenja10. rujna 1949
Horoskopski znakDjevica
Boja koseSol papar

Bill O’Reilly američki je novinar, autor, TV voditelj, voditelj vijesti, voditelj podcasta, glumac, producent, radijski voditelj i politički komentator, najpoznatiji kao TV voditelj serije Fox News Channel Faktor O’Reilly između 1996. i 2017. godine, nakon čega je otpušten zbog navodnog s * xualnog uznemiravanja. Njegova je emisija bila najbolje ocijenjena kabelska talk show emisija u posljednjih 16 godina i iz godine u godinu dobivala je brojne pohvale medijskih analitičara. Bill je svoju medijsku karijeru započeo kao voditelj vijesti i izvještač o vremenskim prilikama za TV postaje poput WFAA-TV i KMGH-TV, za čiju je potonju radio u vrijeme dok je primao prvu lokalnu nagradu Emmy za izvještavanje o padobranstvu. Također je radio za stanice poput WFSB, WNEV-TV (WHDH-TV) i WCBS-TV, a za to je vrijeme dobio drugu lokalnu nagradu Emmy za istragu korumpiranih gradskih maršala u New Yorku u New Yorku. Između 1982. i 1986. bio je dopisnik CBS News, nakon čega se pridružio ABC News i vodio segmente koji su se emitirali u emisijama poput Svjetske vijesti večeras, Dobro jutro Ameriko, i Nightline. Također je bio voditelj TV serije Iznutra izdanje (1989.-1995.), Tijekom kojeg se dogodio njegov dobro poznati bijes sa suradnicima, koji se ponovno pojavio na Internetu u svibnju 2008. u obliku videozapisa pod naslovom "Bill O'Reilly se prevrće".

Između 2002. i 2009., zajedno s njegovom redovnom TV emisijom Faktor O’Reilly, vodio je i vrlo uspješan radijski program Radio faktor, koju je nosilo više od 400 postaja. Za to vrijeme napisao je i tjednu kolumnu koja se pojavljivala u časopisima poput New York Post i Chicago Sun-Times do kraja 2013. Nakon što ga je 2016. godine optužilo i tužilo više žena zbog neprimjerenog s * xualnog ponašanja i verbalnog zlostavljanja, te je provedena odgovarajuća istraga, primio je puno negativnog tiska i otpušten s Fox News Channel-a u travnju 2017. Njegov otpremnina navodno je vrijedila 25 milijuna dolara, a emisija je nakon toga preimenovana u Čimbenik i emitirao je svoju posljednju epizodu 21. travnja 2017. Istog mjeseca, Bill je pokrenuo svoj podcast s naslovom Nema vijesti o vrtnji, koji se proširio na video verziju u kolovozu 2017. godine, a također je postao gost na Radio program Glenna Becka. 2019. započeo je svoje dnevne radijske komentare s naslovom Ažuriranje O’Reilly, koju je učitao na svoj YouTube kanal. Između 1998. i 2018. godine također je autor ili koautor više od 30 knjiga, kako izmišljenih, tako i nefiktivnih. Bill je također prikupio veliku bazu obožavatelja na mreži s više od 3 milijuna sljedbenika na Twitteru, više od 2 milijuna sljedbenika na Facebooku i više od 100 tisuća sljedbenika na Instagramu.

Rođeno ime

William James O’Reilly Jr.

Nadimak

Bill, Papa Bear

Bill O'Reilly tijekom događaja viđenog u veljači 2013

Znak sunca

Djevica

Rođeno mjesto

New York City, New York, Sjedinjene Države

Rezidencija

 • New York City, New York, Sjedinjene Države
 • Los Angeles, Kalifornija, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Obrazovanje

Bill je prisustvovao Župna škola svete Brigide u Westburyju, okrugu Nassau, New York, Sjedinjene Države, a zatim se upisao u Srednja škola Chaminade u Mineoli, New York, Sjedinjene Države, a diplomirao 1967.

Zatim je prisustvovao Koledž Marist u Poughkeepsieju u New Yorku u Sjedinjenim Državama i bio je počasni student i diplomirao je povijest. Bill je mlađu godinu proveo u inozemstvu, studirajući na Koledž kraljice Marije na Sveučilište u Londonu u Londonu, Engleska, Ujedinjeno Kraljevstvo, i diplomirao umjetnost iz povijesti 1971. 2000. godine, Koledž Marist dodijelio mu je i počasni doktorat iz slov.

1973. vratio se da bi nastavio dalje školovati i pohađao Sveučilište u Bostonu u Bostonu u Massachusettsu u Sjedinjenim Državama, a 1975. godine stekao je zvanje magistra umjetnosti novinarstva.

20 godina kasnije, 1995., Bill se upisao u John F. Kennedy School of Government na Sveučilište Harvard i magistrirao javnu upravu već sljedeće godine.

Okupacija

Novinar, autor, TV voditelj, voditelj vijesti, radijski voditelj, voditelj podcasta, glumac, politički komentator, producent

Obitelj

 • Otac - William James O’Reilly stariji (računovođa u valuti za naftnu tvrtku)
 • Majka - Winifred Angela rođena Drake O’Reilly
 • Braća i sestre - Janet O’Reilly (sestra)
 • Drugi - John Joseph O'Reilly (djed po ocu), Gertrude McLaughlin (baka po ocu), Edward Cornelius Drake (djed po majci), Winifred Margaret / Marie Kennedy (baka po majci), John J. O'Reilly (pradjed po ocu), Isabelle / Isabella T. Sullivan (prabaka po ocu), William McLaughlin (pradjed po ocu), Alice Fitzpatrick / Fitzherbert (prabaka po ocu), Edward M. Drake (pradjed po majci), Ella Angevine (prabaka po majci) ), William Kennedy (pradjed po majci), Margaret Kiley (prabaka po majci)

Menadžer

Billa zastupa William Morris Endeavour Entertainment.

Izgraditi

Prosječno

Visina

6 ft 4 in ili 193 cm

Težina

98 kg ili 216 lbs

Djevojka / supružnik

Bill O’Reilly je hodao -

 1. Maureen E. McPhilmy (1992.-2011.) - Upoznao je izvršnicu za odnose s javnošću Maureen E. McPhilmy, koja je bila gotovo 17 godina mlađa, davne 1992. Par se vjenčao na ceremoniji u Župa sv. Brigida Westburyja, New York, Sjedinjene Države, 2. studenog 1996. Dočekali su svoje 1. dijete, kćer po imenu Madeline, 1998. godine, a pet godina kasnije, 2003. godine, sina po imenu Spencer. Nažalost, Bill i Maureen međusobno su se odlučili razdvojiti 2. travnja 2010. godine, ali postupak razvoda trajao je više od godinu dana i okončan je 1. rujna 2011. U svibnju 2015. njegova kći odvela ga je na sud zbog pritvora jer je navodno vidio kako se guši i vuče njezinu mamu Maureen niz stepenice za vrat. Iako je Billov odvjetnik izjavio da su tvrdnje "100% lažne", u veljači 2016. izgubio je skrbništvo nad svoje dvoje djece.
 2. Lynne Kulakowski (2011.) - Bill je 2011. hodao s Lynne Kulakowski.
Bill O'Reilly kako je viđeno u travnju 2019

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Podrijetlom je primarno iz Irske, ali s majčine strane ima i englesko i francusko hugenotsko porijeklo.

Boja kose

Tamno smeđa

Zbog starosti njegova je boja kose postala "Sol i papar".

Boja očiju

Plavo nebo

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Šišanje s bočne strane
 • Visoka visina
Bill O'Reilly na događaju udruge Hudson Union u rujnu 2010

Religija

Irski katolicizam

Najpoznatiji po

 • Nastupajući u filmovima kao što su Američka Carol (2008), Iron Man 2 (2010) i Transformers: Dark of the Moon (2011)
 • Biti televizijski voditelj, izvjestitelj i voditelj vijesti za CBS News i ABC News, kao i za TV emisije Iznutra izdanje (1989-1995) na DZS i Faktor O’Reilly (1996.-2017.) Na kanalu Fox News
 • Stvaranje serije podcasta i video streaminga Nema vijesti o vrtnji počevši od sredine 2017. i svakodnevni radijski komentari Ažuriranje O’Reilly počev od 2019
 • Biti autor ili koautor više od 30 knjiga između 1998. i 2018

Prvi film

U kazališnom je filmu debitirao kao 'On sam' u komediji Ukorak sa Steinima 2006. Međutim, za njegovu ulogu nije bio zaslužan.

Bill O'Reilly je u kazališnom filmu debitirao kao 'On sam' u komediji Američka Carol u 2008. godini.

Prva TV emisija

1975. Bill O’Reilly prvi se put pojavio u TV emisiji kao voditelj u Drakulina kći epizoda serije, Ujka Tedova škola ghoula.

Bill O’Reilly najdraže stvari

 • Životinja - Pas
 • Aktivnost - Pješačenje
 • Filmovi - Čovjek vuk (1941.), Casablanca (1942.), Most na rijeci Kwai (1957.), Alamo (1960.), Pucanj u mrak (1964.), Viva Las Vegas (1964.), Cool Hand Luke (1967.) ), Bonnie i Clyde (1967), Producenti (1967), Easy Rider (1969), Prljavi Harry (1971), Kum: I i II (1972, 1974), Young Frankenstein (1974), Šampon (1975), Rocky (1976.), Groznica subotnje večeri (1977.), Apokalipsa sada (1979.), Drakula Brama Stokera (1992.), Neoprošteno (1992.)
 • KnjigeDječaci s Pointe Du Hoca autor Douglas Brinkley, Egzorcist autor William Peter Blatty, Izlazećeg sunca Michael Crichton, Uspon i pad Trećeg Reicha William Shirer, Rdeća oluja u porastu napisao Tom Clancy, Tihi Amerikanac napisao Graham Greene, Irska: užasna ljepota: priča o ... autor Leon & Jill Uris, Godwulfov rukopis Robert Parker, Neonska kiša James Lee Burke, Casino Royale: Roman o Jamesu Bondu Ian Fleming, Goli i mrtvi napisao Norman Mailer, L.A. povjerljivo James Ellroy, Orao je sletio Jack Higgins, Sin Jutarnje Zvijezde napisao Evan S. Connell, Lopta četvrta: konačni korak Jim Bouton, Četrdeset sjevernog DallasaPeter Gent
 • Glazbeni žanr - R&B, Rock, Classic
 • PjesmaKišna noć u Gruziji autor Brook Benton
 • Pjevači - Joe Cocker, Luther Vandross, Elvis Presley, Frank Sinatra
 • Bendovi - The Doors, The Rolling Stones, Earth Wind & Fire, Tower of Power, The Eagles, ‘Crosby, Stills, Nash & Young’, Hall i Oates
 • Zaštitni znak Osobni citat - "Uskoro ćete ući u zonu bez okretanja!"

Izvor - IMDb, Twitter, Instagram, www.billoreilly.com

Bill O'Reilly u objavi na Instagramu kakva je viđena u svibnju 2019

Bill O’Reilly činjenice

 1. Rođen je u Prezbiterijska bolnica Columbia na Manhattanu, New York, Sjedinjene Države.
 2. Odrastao je u Levittownu u New Yorku u Sjedinjenim Državama, ali Boston u Massachusettsu smatrao je i svojim domom jer su se tamo roditelji upoznali, tamo je pohađao 2 sveučilišta, a tamo je bio i njegov prvi posao novinara.
 3. Kao tinejdžer želio je pohađati srednju školu W. Tresper Clarke u Westburyju u New Yorku, Sjedinjene Države, jer su tamo bili upisani svi njegovi najbliži prijatelji.
 4. Tijekom srednje škole igrao je bejzbol male lige i bio golman njihove sveučilišne hokejaške momčadi.
 5. Poznavao je pjevača i kantautora Billyja Joela koji je išao u istu srednju školu, ali izjavio je da je bio "prostak" i da se nisu družili s istom gužvom.
 6. Njegov prvi posao bio je u Sladoled Carvel, u dobi od 16 godina, a također je kasnije radio kao spasilac.
 7. Tijekom ranih godina studija na Marist Collegeu bio je kladioničar u NCFA-u i pisac njihovih novina, Krug. Nakon juniorske godine koju je proveo u inozemstvu, također je igrao poluprofesionalni nogomet za Njujorški monarhi kao vrč.
 8. Između 1970. i 1972. Bill je bio profesor engleskog jezika i povijesti u srednjoj školi Monsignor Pace u Miamiju na Floridi, u Sjedinjenim Državama.
 9. Bill je upoznao Howarda Sterna dok su oboje studirali na sveučilištu u Bostonu. Izjavio je da je Howarda primijetio samo zato što je jedini bio viši od njega.
 10. Mel Gibson kupio je prava na film temeljen na njegovom prvom objavljenom romanu, Oni koji prijeđu (1998).
 11. Ima psa Corgi po imenu Holly i opsjednut je njezinim fotografiranjem i objavljivanjem na svojim društvenim mrežama.
 12. Bill je bio jedan od prvih američkih emitera koji je u studenom 1989. pratio demontažu Berlinskog zida.
 13. Za vrijeme dok je bio domaćin Faktor O’Reilly (1996.-2017.), Rekao je "šuti" samo 6 puta. Dotle je otišao samo kad su gosti lagali, pretjerano se hvaleći bez dokaza.
 14. Bio je član Republikanske političke stranke prije 2001., a nakon te godine ponovno se registrirao kao neovisni.
 15. Nakon napada 11. rujna, Bill je optužio dvije dobrotvorne organizacije u Sjedinjenim Državama da nisu pravilno dostavljale prikupljeni novac obiteljima pogođenih. Glumac George Clooney optužio ga je da je pogrešnim činjenicama pokušao potaknuti paniku u javnosti.
 16. Ludacrisa je dobio otkaz 2002. godine nakon što je od javnosti zatražio bojkot Pepsi proizvoda. Bill je optužio Ludacrisa, koji je podržao marku, da glamorizira život nasilja, oružja i nepoštovanja prema ženama.
 17. Njegova plaća za Faktor O’Reilly između 2004. i 2009. iznosila je 10 milijuna dolara godišnje.
 18. Njegovo rano devedesetih godina prošlog stoljeća bijesnim kolegama koji su se ponovno pojavili u svibnju 2008. parodirali su TV voditelji Stephen Colbert i Trevor Noah. Također je prikazan u animiranoj TV seriji Obiteljski čovjek, stvorio i izrazio Seth MacFarlane.
 19. Bill je dobio nagradu guvernera Nacionalne akademije za televizijsku umjetnost i znanost (NATAS) na večeri dodjele nagrada Emmy 10. svibnja 2008.
 20. Bill je objavio svoju najprodavaniju knjigu, Ubojstvo Lincolna, 2011. godine. Ne samo da je bio na vrhu New York Times popis kao bestseler, ali je pretvoren i u TV film, objavljen 2013. godine, koji je također producirao.
 21. Njegove knjige Ubojstvo Kennedyja (2012), Ubijanje Isusa (2013) i Ubojstvo Reagana (2015) također su adaptirani u TV filmove - Ubojstvo Kennedyja (2013), Ubijanje Isusa (2015) i Ubojstvo Reagana (2016).
 22. Bill je zaslužan za izvršnog producenta za 33 epizode dokumentarne TV serije Legende i laži (2015-2018).
 23. Njegova knjiga, naslovljena Trumpove Sjedinjene Države s sloganom "Kako predsjednik stvarno vidi Ameriku" zakazano je za izlazak 24. rujna 2019.
 24. Posjetite njegovu službenu web stranicu @ billoreilly.com.
 25. Pratite ga na Instagramu, Facebooku, Twitteru i YouTubeu.

Istaknuta slika Justina Hocha / Flickr / CC BY-2.0