Pjevač

Josh Dun Visina, težina, dob, supružnik, obitelj, religija, činjenice, biografija

Rođeno ime

Joshua William Dun

Nadimak

Josh, Jishwa, Pas Breath, Dj Spooky Jim

Josh Dun na 59. dodjeli Grammy u veljači 2017. godine

Znak sunca

Blizanci

Rođeno mjesto

Columbus, Ohio, Sjedinjene Države

Nacionalnost

američki

Okupacija

Glazbenik

Obitelj

 • Otac - Bill Dun (asistent fizikalnog terapeuta)
 • Majka - Laura Dun (socijalna radnica u hospiciju)
 • Braća i sestre - Ashley Dun (sestra), Abigail Dun (sestra), Jordan Dun (brat)
 • Drugi - Earl Owen Dun (djed po ocu), Eleanor Jean McCarthy (baka po ocu)

Menadžer

Joshov bend, Twenty One Pilots, predstavlja Element 1 Management.

Žanr

Alternativni hip hop, indie pop, alternativni rock, electropop, rap rock

Instrumenti

Bubnjevi, udaraljke, bubanj

Oznake

Napaja Ramen

Izgraditi

Atletski

Visina

5 ft 7,5 in ili 171,5 cm

Jednom se na Twitteru našalio sa svojom visinom od 164 cm.

Težina

66 kg ili 145,5 lbs

Djevojka / supružnik

Josh Dun je hodao -

 1. Debby Ryan (2013.-2015., 2018.-danas) - Josh je počeo hodati s glumicom Debby Ryan u svibnju 2013. Status njihove veze potvrdili su aktivnosti na društvenim mrežama dok su slali snimke kako su zajedno na svojim računima. Također su se nekoliko puta pojavili u javnosti i činilo se da će njihova veza potrajati. Međutim, odlučili su se odvojiti do svibnja 2015. godine dok su se borili da pronađu vrijeme jedni za druge u svom užurbanom radnom rasporedu. U prosincu 2016. pokrenuli su glasine o pomirenju nakon što su ih zajedno primijetili na božićnoj zabavi koju je priredio glazbeni producent John Feldmann. Međutim, pokazalo se da su samo bili u dobrim odnosima. 2018. godine pomirili su se i nastavili zabavljati se. Josh je svoje zaruke otkrio na Instagramu 23. prosinca 2018. Vjenčali su se 31. prosinca 2019., nakon 1 godine zaruka, u Austinu.
 2. Halsey (2015) - Joshu je RUMORIRANO da će se zabavljati s glazbenikom i tekstopiscem Halseyjem krajem 2015, nakon što su primijećeni u druženju i ugodnom izlasku.
Josh Dun i Debby Ryan na 5. godišnjoj gala žeđi u lipnju 2014

Rasa / etnička pripadnost

Bijela

Ima irsko, englesko, francusko, škotsko, njemačko i velško porijeklo. Također ima tragove švedske i belgijske (flamanske) loze.

Boja kose

Crna (prirodna boja kose)

Josh Dun voli eksperimentirati sa svojom bojom kose i tijekom godina je nosio plavu, ljubičastu, ružičastu, žutu i crvenu boju kose.

Boja očiju

Svijetlo smeđa

Seksualna orijentacija

Ravno

Prepoznatljive značajke

 • Nosna naušnica
 • Kosa svijetlih boja
 • Crne naušnice
Josh Dun tijekom izvedbe Twenty One Pilotsa uživo 2016. godine

Potvrde robne marke

Josh Dun postavljen je za veleposlanika marke Hayley Williams 'goodDYEyoung.

Religija

kršćanstvo

Najpoznatiji po

 • Kao polovica glazbenog dvojca Twenty One Pilots
 • Pohvale kritičara pobrao je četvrti studijski album njegovog benda, Zamućeno lice

Prvi album

Joshov prvi studijski album sa Dvadeset jedan pilot bio Regionalno u najboljem slučaju, koji je objavljen u srpnju 2011. Međutim, to je bio ukupni drugi studijski album benda.

Prva TV emisija

Josh se 2013. prvi put pojavio u TV emisiji u talk showu, Big Morning Buzz Live.

Josh Dun Omiljene stvari

 • Pjesma s albuma plovila - Oda za spavanje
 • Zaljubljenost u slavnu osobu - Elizabeth Olsen, Ashley Olsen i Mary-Kate Olsen

Izvor - iHeart.com

Dvadeset jedan pilot najdraže stvari

 • Glazbeni umjetnici - Dixie Chicks, slijepo za treće oko, Sugar Ray, Celine Dion
 • Boy band- Backstreet Boys
 • Žitarica- Hrskave vafle
 • Vježbati- Sklekovi

Izvor - iHeart.com

Josh Dun stiže u restoran na Beverly Hillsu u kolovozu 2016. godine

Josh Dun činjenice

 1. On i njegov kolega iz benda Tyler Joseph dijele blisku vezu sa svojim obožavateljima, koji su poznati kao skeletna klika. Čak su i tetovirali "X" na sceni tijekom koncerta 2013. godine u znak naklonosti svojim obožavateljima.
 2. Prije nego što je slavio kao glazbenik, tri je godine radio u Guitar Centeru. Tamo je upoznao Chrisa Saliha, bivšeg bubnjara Twenty One Pilots-a, koji je također tamo radio.
 3. U srednjoj školi znao je svirati trubu. Također je naučio samostalno svirati klavijaturu, koju je njegov otac darovao na Božić.
 4. Josh je postao dio Dvadeset jedan pilot bend 2011. nakon što su bubnjar Chris Salih i basist Nick Thomas napustili grupu zbog rasporeda isušivanja.
 5. Prvi put je vidio kako Twenty One Pilots nastupa u klubu u kampusu sveučilišta Ohio. Pozvao ga je tadašnji bubnjar Chris Salih.
 6. Naučio je samostalno svirati bubnjeve. Slušao je ploče, a zatim pokušavao imitirati glazbu na svom elektroničkom bubnju.
 7. Dok su odrastali, njegovi su roditelji ograničavali vrstu glazbe, on je mogao slušati. Ako bi ikad pronašli neprimjerenu glazbu (hip hop i rock), oduzimali su je i umjesto toga tjerali da sluša kršćansku alternativu.
 8. Za naslovnicu njihovog albuma, Brod, Josh i Tyler odlučili su predstaviti svoje djedove po ocu.
 9. U ranoj tinejdžerskoj dobi bio je buntovno dijete. Roditelji su ga zamalo izbacili iz kuće i razmišljali o tome da ga upišu u vojnu školu, jer je uvijek bio u pritvoru u školi i grozno se ponašao s roditeljima.
 10. Glazbeni video Dvadeset jedan pilot snimljen je u Dunovom domu iz djetinjstva. To je njegovu kuću učinilo odredištem za uporne fanove benda. Njegov je otac čak morao otkazati fiksni telefon nakon što se stalno zamarao pozivima.
 11. Prije nastupa na pozornici, Josh voli nositi crvenu šminku oko očiju. Vjeruje da njegova ratna boja predstavlja njegove unutarnje misli.
 12. Prije nego što se pridružio bendu Twenty One Pilots, svirao je bubnjeve za alternativni rock sastav sa sjedištem u Ohiju, Kuća herojaoko 7 mjeseci. Njihov redoviti bubnjar, Colin Rigsby uzeo je pauzu kako bi proveo više vremena sa svojom obitelji od ožujka 2010. do listopada 2010.
 13. U veljači 2017. otvorio je svoj Instagram račun kako bi otkrio da je surađivao s tvrtkom za glazbene instrumente Zildjianom kako bi stvorio svoj par bataka.